bayliner 2655
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
bayliner 2655
ker še vedno nisem čisto odločen kaj bi kupil bi prosil za mnenja in izkušnje glede bylinerja 2655. veliko je napisanega tudi na forumu, sem kar nekaj že prebral.
mi lahko kdo kaj konkretno pove glede tega baya?
http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=152731
hvala za vse informacije in mnenja
mi lahko kdo kaj konkretno pove glede tega baya?
http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=152731
hvala za vse informacije in mnenja
-
velikimedo
- Kontraadmiral
- Kraj: CELJE
Zadeva je po slikah sodeč lepa, je pa motor sigurno Podhranjen, ker 205 km na tako velikem čolnu je zelo zelo problematično. Prijatelj je imel 24 z istim motorjem in sma veliko plula skupaj in ti povem iz prve roke, da je na koncu raje prodal čoln, razen, če z njim plujeta samo dve osebi brez neke hude prtljage. Preizkusi pred nakupon, pa boš sam najbolje ugotovil. Dober nakup ti želim.lp.
NAVTIKO MORŠ MET RAD
sem čoln šel pogledat, za svoja leta sicer solidno ohranjen razen nekaj pomanjkljivosti ki so me zmotile.
je pa padla odločitev, tudi po prigovarjanju boljše polovice da je trenutno za naše potrebe in čas ki ga koristimo za morje primernejše plovilo nekje do max 6,5m, katerega brez večjih težav naložiš na prikolico in odpelješ,.....
hvala vsem za vaša mnenja in pomoč
je pa padla odločitev, tudi po prigovarjanju boljše polovice da je trenutno za naše potrebe in čas ki ga koristimo za morje primernejše plovilo nekje do max 6,5m, katerega brez večjih težav naložiš na prikolico in odpelješ,.....
hvala vsem za vaša mnenja in pomoč
dušan napisal/-a:Pametno da prilagodite coln svojim potrebam in proracunu !!!!!! Pohvalno!
Drugac pa razmerje cena in tale bay, je več k super !
Dušan sj o proračunu tu ni bilo še nobenega govora!!!!!!Bolj je bil za odločitev odločilen čas ki ga s familijo preživimo na morju, in glede na to da ga nameravamo uporabljati za krajše izlete ne za bivanje. če pogledamo cene manjših plovil so v povprečju celo višje kot cena tega baya. Je pa res manj stroškov s privezi, zimovanji,.....ker manjšega pač odpelješ domov.
Vseeno pa hvala za tvoj komentar
-
velikimedo
- Kontraadmiral
- Kraj: CELJE
Moje mnenje je, da se ti absolutno ne izplača vzeti ciere, ker so ti modeli zunaj zelo slabo izkoriščeni imajo pa kar lep (prostoren) notranji bivalni del, glede na to, da vi ne nameravate na njemu bivati (prenočevati) ti je bolje gledati za kakšnimi manjšimi gliserji, ker imajo ponavadi dober dnevo bivalni del na krmi in manjšo kabino, pa tudi na bočno zibanje so manj občutljivi. Seveda je tu še manjši upor vetra pa še marsikaj bi se našlo... Glede stroškov ti je pa admin realno napisal, ima pa znanec baylija 2352, odličen gliser z veliko in prostorno krmo, pa še kabina je zadovoljiva, da se lahko cela družina stisne in kje prenoči.Lp
NAVTIKO MORŠ MET RAD
admin napisal/-a:Če nisi sam vešč šraufarije in če nočeš biti na kaki boji ali nekem poceni privezu brez vode, potem te bo barka tipa 2655 prišla 10.000 EUR letno! Vsak, ki računa na kaj manj, si dela slepe utvare! Sedaj pa računajte, kombinirajte in podobno... Brez 10 jurčkov letno ni na taki barki nič!
ok, potem da kupiš searay 290 sundancer let cca 1995-2000 boš pa potreboval dobrih 20000 eur za sezono,
Vse je odvisno od priveza, ma več kot 2000 na sezono verjetno ne bo dal za tako barko, če bo naredil slabih 100 ur, bo porabil 2500 do 3000l. goriva cca 3000 eur. To je dobrih 5000.
tudi sam bi na njegovem mestu raje vzel kakega daycruisera
Težko je bit pameten pri stari barki, lahko kupiš tako da je treba zmetat kupe denarja in na koncu je še zmeraj staro, mogoče je bolje v štartu dat malo več pa kupit noveje.
pešekan napisal/-a:admin napisal/-a:Če nisi sam vešč šraufarije in če nočeš biti na kaki boji ali nekem poceni privezu brez vode, potem te bo barka tipa 2655 prišla 10.000 EUR letno! Vsak, ki računa na kaj manj, si dela slepe utvare! Sedaj pa računajte, kombinirajte in podobno... Brez 10 jurčkov letno ni na taki barki nič!
ok, potem da kupiš searay 290 sundancer let cca 1995-2000 boš pa potreboval dobrih 20000 eur za sezono,![]()
Vse je odvisno od priveza, ma več kot 2000 na sezono verjetno ne bo dal za tako barko, če bo naredil slabih 100 ur, bo porabil 2500 do 3000l. goriva cca 3000 eur. To je dobrih 5000.
tudi sam bi na njegovem mestu raje vzel kakega daycruisera
Težko je bit pameten pri stari barki, lahko kupiš tako da je treba zmetat kupe denarja in na koncu je še zmeraj staro, mogoče je bolje v štartu dat malo več pa kupit noveje.
Se strinjam s tabo, da 10.000€ je malo huda. Moj izračun kaže 3.000-4.000.
Izračun čez prste :
3.000 marina
1.000 zavarovanje
200 plovno in talsa
1.000 letni servis (če narediš vse sam ali frend) Cinki, filtri, olje,antifouling
500 rezervni sklad (ki se mimogrede, vedno porabi)
= 5.700 cca
gorivo pa je variabilni strošek. Če se količkaj voziš še nekje 3.000 € pa smo tam, kjer je admin napisal.
Vse ostalo je klošarija in je biti bolje brez barke, kot da se na omenjenih postavkah špara!
3.000 marina
1.000 zavarovanje
200 plovno in talsa
1.000 letni servis (če narediš vse sam ali frend) Cinki, filtri, olje,antifouling
500 rezervni sklad (ki se mimogrede, vedno porabi)
= 5.700 cca
gorivo pa je variabilni strošek. Če se količkaj voziš še nekje 3.000 € pa smo tam, kjer je admin napisal.
Vse ostalo je klošarija in je biti bolje brez barke, kot da se na omenjenih postavkah špara!
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov