rio midi 500

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

tilenk
Naddesetnik

rio midi 500

OdgovorNapisal/-a tilenk » To Avg 06, 2013 16:03

lep pozdrav vsem skupaj,
sam imam čoln elan gt070 ki je potreben temeljite prenove. takšna oblika čolna mi je zelo všeč, sem pa sedaj zasledil čoln rio midi 500, ki je izredno podoben vendar je veliko mlajši letnik, lepše narejen in zdi se mi da je tudi bolj stabilen.
ali ima kdo mogoče izkušnje s tem čolnom in kaj pravite o primerjevi z elanom gt070, lp
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Sr Avg 07, 2013 18:56

.

Glej, kako naj ti kdo svetuje, če ni niti podatkov, fotk in podobno, da bi lahko dal na vago.
Malce se bo treba potruditi, ko se vrže kost, postavi vprašanje v razpravo.

Nekaj fotk za to barko,rio midi 500, je TULE.

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
alingi
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a alingi » Če Avg 08, 2013 22:33

LP.v kampu že nekaj let gledam enega Midi 500 z Mariner 75 kako štarta,glisira zaustavlja,glisira po valovih in mislim da so Rio-ti res pogruntani,naj bi bili polnjeni z PUR peno spredaj,tako da so tudi močni.Zasledil sem na oglasni deski da ga prodaja,če želiš ti pošljem mobi št.Glede na videno gre res dobro. Alingi
Jape
Viceadmiral
Kraj: Stranska vas - Pag

OdgovorNapisal/-a Jape » Pe Avg 09, 2013 17:17

Kolega ga ima od novega ,na njem pa Yami 100 4T . Zadevca gre solidno. Tudi po malo večjih valovih gre za to dolžino čolniča super. Malo skačeš ampak ni panike. :)
tilenk
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a tilenk » Pe Avg 09, 2013 21:29

ja sej tako kot sem rekel imam elan gt 070 in v bistvu sta si zelo podobna čolna. vendar sem pred tem ali menjati krmno steno, pod preverit, armaturo malo lepše urediti, ojačati samo armaturo ker zelo trese, čoln je 1978 letnik in pač ga je potrebno poštimati. mi pa resnično odgovarja takšna oblika čolna, in rio se mi zdi zelo primeren ker je novejši, notranjost je zelo poštimana v primerjavi z elanom, pa tudi sama oblika trupa kot vidim na slikah se mi zdi boljša, saj je se elan zelo ziblje ko stopiš na levo ali desno , rio pa se mi zdi da ima drugačno obliko, ki je verjetno bolj stabilna. sam imam skoraj novo yamaho f60 in bi bila tudi verjetno čisto dovolj za takšen čoln
alingi
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a alingi » So Avg 10, 2013 11:24

Saj ne da bi bil pameten ampak se 070 lahko skrije proti Midi-ju-nizek,nizke bande,lažji,zadaj ima bolj špartansko za sedeti,vozne lastnosti pa res niso tako slabe-vendar ga Rio prekaša-res da tudi v ceni-če pa moraš še popravljati 070-tko pa raje premisli-enkrat sem celotnega elan 18 cc obnavljal pa se tega ne grem nikoli več,raje šparam za mlajšega in boljšega

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti