Na netu mi je v oko padla 25 KM, 2T, letnik 85, Yamaha ki izgleda kot da je nova-cena 700 EUR. Motor je prišel iz Evrope in pravega lastnika težko kaj vprašaš. Torej, zanima me,tudi če je motor resnično praktično nerabljen vsaj na pogled kako pa je z njegovimi deli v notranjosti, predvsem me zanimajo razni semeringi(23let), ki tesnijo in preprečujejo vstop vodi v nogo. Pa čeprav bi bil motor kot rezerva in praktično nerabljen(sploh če je montiran in izpostavljen soli) Da daš potem za "preventivni" servis 500-600 EUR pa tudi ni fora. Ali tak nakup priporočate ali odsvetujete?
Yamaha letnik 85
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Yamaha letnik 85
Na tem forumu jih je tudi nekaj ki imajo izkušnje in poznajo motorje in njihove "bolezni".
Na netu mi je v oko padla 25 KM, 2T, letnik 85, Yamaha ki izgleda kot da je nova-cena 700 EUR. Motor je prišel iz Evrope in pravega lastnika težko kaj vprašaš. Torej, zanima me,tudi če je motor resnično praktično nerabljen vsaj na pogled kako pa je z njegovimi deli v notranjosti, predvsem me zanimajo razni semeringi(23let), ki tesnijo in preprečujejo vstop vodi v nogo. Pa čeprav bi bil motor kot rezerva in praktično nerabljen(sploh če je montiran in izpostavljen soli) Da daš potem za "preventivni" servis 500-600 EUR pa tudi ni fora. Ali tak nakup priporočate ali odsvetujete?
Mogoče nisem ravno pravi za dajat nasvete, bom pa predstavil svoje mišlenje.
Kolikor vem, če je motor prišel iz tujine in še ni bil vpisan v register v Sloveniji, v bodoče ne bo možno vpisat 2t motorja .Preveri.
V taki starosti motor ,če ni bil v uporabi in recimo ,da je bil skrbno konzerviran so vitalni deli še OK:Kot si sam ugotovil ,pa je problem pri semeringih, tesnilih, gubijastih delih.... Če boš te dele ki so kritični sam zamenjal mislim da je nakup smotern, če pa boš uporabil servis ,pa se zna pokazat kot draga varijanta.Pred kratkim sem za impeler za tak motor plačal 32 E, samo za del. Še to pri taki starosti bi jas menjal še semering na motorni gredi spodaj na motorju,zgoraj pa po potrebi.
Kolikor vem, če je motor prišel iz tujine in še ni bil vpisan v register v Sloveniji, v bodoče ne bo možno vpisat 2t motorja .Preveri.
V taki starosti motor ,če ni bil v uporabi in recimo ,da je bil skrbno konzerviran so vitalni deli še OK:Kot si sam ugotovil ,pa je problem pri semeringih, tesnilih, gubijastih delih.... Če boš te dele ki so kritični sam zamenjal mislim da je nakup smotern, če pa boš uporabil servis ,pa se zna pokazat kot draga varijanta.Pred kratkim sem za impeler za tak motor plačal 32 E, samo za del. Še to pri taki starosti bi jas menjal še semering na motorni gredi spodaj na motorju,zgoraj pa po potrebi.
Pa smo spet na začetku
Lahko se vpiše če je iz eu oz. je bil v eu že vpisan v register plovil. Za točno informacijo si pa preberi na
http://www.up.gov.si/si/aktualno/vpis_p ... _01012007/
http://www.up.gov.si/si/aktualno/vpis_p ... _01012007/
Tudi sam sem gledal tale motor in moram priznati da sem malo skepticen glede nakupa, 85letnik je dokaj stara zadeva.
Bi pa se uprasal kar tule nekaj, v cem je fora elektricnega zagona?
Ce prav predvidevam pol mora zadeva met akomulator al? Ce ze je potreben pol moras met dodatno nek suhi prostor kamor ga das?
lp
Bi pa se uprasal kar tule nekaj, v cem je fora elektricnega zagona?
Ce prav predvidevam pol mora zadeva met akomulator al? Ce ze je potreben pol moras met dodatno nek suhi prostor kamor ga das?
lp
Ali se torej da 25 KM motor vžigat samo ročno ali pa je nujno potreben akumulator!
Osebno nimam izkušenj koliko moči je potrebno za ročni vžig takega motorja! Sem pa razmišljal da bi razbremenil čoln skupaj približno 40kg. (40KM z akumulatorjem in 25KM ročno)
Razmišljam, da bi na GT 402 dal 25KM motor ker mi je 40KM preveč in ga vozim na 60% moči! Enkrat sem probal do konca, pa nisem imel najboljšega občutka.
Osebno nimam izkušenj koliko moči je potrebno za ročni vžig takega motorja! Sem pa razmišljal da bi razbremenil čoln skupaj približno 40kg. (40KM z akumulatorjem in 25KM ročno)
Razmišljam, da bi na GT 402 dal 25KM motor ker mi je 40KM preveč in ga vozim na 60% moči! Enkrat sem probal do konca, pa nisem imel najboljšega občutka.
Hvala fantje ste me prepričali, imel sem namreč neke pomisleke zaradi teže in moči motorja ( Imam SUZUKI DT 40, 1999, slabih 100 ur, brezhiben), pa sem sklenil, da ga bom kar obdržal, ker mi dobro služi! Bolj se bojim za krmno steno čolna, ki ni več rosno mlad! Bolje da menjam čoln, kot pa motor, ker drugače bo tako kot bi 70 letno bejbo vozil na plastiko da bo dobr izgledala. 
na elan 402 gt gre idealno 40km
na elan 402 gt gre idealno 40km.vse ostalo je škoda - strošek ni pa pravega efekta.s 40km po možnosti 4taktni je poraba na elanu 402 gt v kombinirani vožnji(računano več sezon,smučanje 95kg oseb,potovanje,raziskovanje) natančno 4.5 - 5.0 litrov na uro.
vem da boste rekli da podatek ne drži - vendar imam sam takšno zadevo in izračuni so vzeti za 5 let.
pa pokomentirajte še ostali porabo svojih plovil
sandi
vem da boste rekli da podatek ne drži - vendar imam sam takšno zadevo in izračuni so vzeti za 5 let.
pa pokomentirajte še ostali porabo svojih plovil
sandi
san
Na tem naslovu je že potekala debata o porabi.
http://www.morjeplovec.net/viewtopic.php?t=1188
LP Klemen
http://www.morjeplovec.net/viewtopic.php?t=1188
LP Klemen
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta