Koliko konjev na gliser 4m
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Koliko konjev na gliser 4m
Zdravo!
Prav lep pozdrav vsem "morjeplovcem".
Sem frišen na tem zanimivem forumu.Pred leti sem že imel dva čolna ,oziroma en kliček,pozneje pa elan 402,no zdaj me ima,da bi spet nekaj kupil za drugo sezono,ni sile.Zanima me mnenje za čoln,ki ima okoli 4 m ali je motor 25 KM nekje optimalna rešitev za glisiranje v dveh v njem?Še to,da si takoj razjasnim,impeler je rotor črpalke za vodo,al ne?
L.p
Prav lep pozdrav vsem "morjeplovcem".
Sem frišen na tem zanimivem forumu.Pred leti sem že imel dva čolna ,oziroma en kliček,pozneje pa elan 402,no zdaj me ima,da bi spet nekaj kupil za drugo sezono,ni sile.Zanima me mnenje za čoln,ki ima okoli 4 m ali je motor 25 KM nekje optimalna rešitev za glisiranje v dveh v njem?Še to,da si takoj razjasnim,impeler je rotor črpalke za vodo,al ne?
L.p
Jaz sem z njim zelo zadovoljen. Prvo sem imel Crayslerja in sem imel vedno neke probleme,.... No potem sem kupil novega Suzukija 30, ga rednno servisiral, menjaval impelerje vsako 2 leto, skratka motor je še danes kot nov. Kupovanje iz druge roke je pač vedno reskantno, saj nikoli ne veš kaj kupiš. Jaz sem pri tem motorju imel velik občutek varnosti. Se bom kar teško poslovil od njega.....
lp
lp
Osebno imam z Suzukijem samo dobre izkušnje, prvo sem imel 8KM, sedaj 40KM. Koliko pa kaj pije tvoja 30-tka. Osebno sem imel neke "prebliske" da bi menjal motor za manj konjev (40-za-25/30)pa sem po parih ogledih prišel domov in objel in poljubil svojega lepotca in sklenil da ga ne dam!
Pri motorju pa že na prvi pogled lahko vidiš kako in koliko ga je lastnik vzdrževal! Kakšen pa je znotraj je malo težje! Razen, če ga testiraš.
Kocka to je tko ko praviš!! Kar imaš doma in ti dobro služi, se je res težko posloviti. Osebno imam Hondo 25 in gumico 4,2m trdi podn (prava sulica) in vsako leto razmišljam o zamenjavi nekaj okoli 5m in 50 KM, vendar se je res teško posloviti od starega morskega prijatelja
.
Najslabše je to, da bi ga zamenjal in kupil mačka v žaklju!!!
LP
VIKEND JE TU, GREMO NA MORJE!!!
Najslabše je to, da bi ga zamenjal in kupil mačka v žaklju!!!
LP
VIKEND JE TU, GREMO NA MORJE!!!
Hvala za razmišljanja.Vsa po vrsti so v redu,točno to bi rad imel:en motor,ki ga dobim,da je redu in ,da se potem pri meni počuti enako.Ker najhujše je,da prideš "euforičen" na dopust,zadevo sploviš,narediš dva kroga,ne cela in te prišlepajo.Pogledaš kaj je,ne moreš nič narest,parkiraš poleg prikolice in se ga napiješ od žalosti.
Bojan imaš ZS
Bojan imaš ZS
Evo,ni bilo sile,vendar mi je tole padlo v oko
.
Elan 435 S,motor Mariner 40Ks.Zgleda v redu vzdrževano.Po besedah lastnika je redno vzdrževan in konzerviran,tako čoln kot motor.Tudi pri prevzemu pri lastnikovem mehaniku sem dobil zagotovilo,da on skrbi za ta čoln že 10 let.Bomo vidli.
Drugače pa,kaj mislite o motorju,ima kakšne posebne težave,navade,seveda,če ima kakšen izkušnje ?
L.p

Elan 435 S,motor Mariner 40Ks.Zgleda v redu vzdrževano.Po besedah lastnika je redno vzdrževan in konzerviran,tako čoln kot motor.Tudi pri prevzemu pri lastnikovem mehaniku sem dobil zagotovilo,da on skrbi za ta čoln že 10 let.Bomo vidli.
Drugače pa,kaj mislite o motorju,ima kakšne posebne težave,navade,seveda,če ima kakšen izkušnje ?
L.p

Sam sem imel enaki motor na gumenjaku s trdim dnom 4,2m. Motor je tri tedne kolikor sem bil na morju deloval super in brez problema. imel sem samo dve nevšečnosti, ki pa sta bili po moji krivdi. Najprej sem dobil smeti v rezervoar in sem težavo rešil z montažo bencinskega filtra, ki sem ga kupil na bencinski črpalki za 5 KUN, saj obstoječi ni bil sposoben zadržati mini delce. Druga zadeva pa je bila, ko je moj bratranec premočno potegnil iz prestave v vzvratno in je pobralo ozobje na vzvodu. Kot sem že povedal je moje mnenje o tem motorju samo pozitivno. Pa še rezervne dele dobiš.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov