Pozna kdo ta čoln?
Ali ta tip čolna kdo ima ali je imel?
Kakšne so plovne lastnosti?
Je 5.0 ,220 ks motor dovolj močan?
Optimalna izbira motorja ?
Hibe na katere je biti pozoren?
Vsak komentar je dobrodošel.
link do oglasa:
http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=174898
LP
sea ray 215 cruiser
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Samo glede vprasanja moci motorja: konkretno s to velikostjo sicer nimam izkusenj, mam pa s podobnimi velikostmi (oblikami).
220 KM je za tak coln super in te nima kaj skrbet. Tast imam 195ko (malo krajsi) z "samo" 130 KM - malo je podhranjen (to se cuti/vidi na casu za glisiranje), ampak se da tudi z 4imi na krovu in potovalka je tudi zlahka 22-25 kts.
Sam imam pa se malo krajsega (cca 5.8m) z 225 KM in ceprav imam napacno prestavo v peti in posledicno premajhen krak propelerja je res uzitek v voznji - pospeski so vrhunski, coln kar skoci iz vode. Nobenega mucenja motorja ipd.
Vseeno racunaj na porabo blizu 30l na potovalki (razen ce ne bos imel vse parameter v nulo nastimane, potem bo pa kak liter/dva manj).
Mimogrede, ker znam zgoraj omenjena colna primerjat: tast ima ameriski koncept ravnega dna, jaz pa starejsi Nizozemski gliser z izrazito V obliko dna. Razlika v voznji po (malo bolj) razburkanem morju (recimo popoldanski maestral v Istri) je neprimerljiva: ko tast ze zdavna bodisi nabija ali pa celo spusti coln, se jaz peljem se vedno popolnoma brez problema.
220 KM je za tak coln super in te nima kaj skrbet. Tast imam 195ko (malo krajsi) z "samo" 130 KM - malo je podhranjen (to se cuti/vidi na casu za glisiranje), ampak se da tudi z 4imi na krovu in potovalka je tudi zlahka 22-25 kts.
Sam imam pa se malo krajsega (cca 5.8m) z 225 KM in ceprav imam napacno prestavo v peti in posledicno premajhen krak propelerja je res uzitek v voznji - pospeski so vrhunski, coln kar skoci iz vode. Nobenega mucenja motorja ipd.
Vseeno racunaj na porabo blizu 30l na potovalki (razen ce ne bos imel vse parameter v nulo nastimane, potem bo pa kak liter/dva manj).
Mimogrede, ker znam zgoraj omenjena colna primerjat: tast ima ameriski koncept ravnega dna, jaz pa starejsi Nizozemski gliser z izrazito V obliko dna. Razlika v voznji po (malo bolj) razburkanem morju (recimo popoldanski maestral v Istri) je neprimerljiva: ko tast ze zdavna bodisi nabija ali pa celo spusti coln, se jaz peljem se vedno popolnoma brez problema.
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Če da res zraven še prikolico,je cena primerna še za kakega jurčka manj.Malo je še za pošnofat okrog izpuhov,kajti novi so kar jurčka in še mal,to je pač potrošnji material pri katerem ne smeš odlašat-a saj so še za eno sezono-.Drugače pa saj poznaš tisto- ne čakaj na maj-.Mal bi ga še pustil tenstat pa se bo hitro omehčal.Verjetno ima tudi on že kaj ugledanega in ga žuli.
Če pa te morda zanima SeaRay 20 cruiser z 4.3 motorjem,prodaja naš Pero 123

Če pa te morda zanima SeaRay 20 cruiser z 4.3 motorjem,prodaja naš Pero 123
mašinfirer
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov