čoln

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

icewarrior

čoln

OdgovorNapisal/-a icewarrior » Sr Avg 27, 2008 11:24

pozdravljeni.

imam motor yamaha 15 ki je star par let in zelo dobro vzdrzevan. star coln (yamaha 380) je puscal, zato nameravam kupiti novega, ki naj bi bil dolzine 320 ali 280 cm. imel naj bi vsaj malo trdega dna ter bom se dokupil konzolo za volan. mene pa zanimqa, ce veste za kaksna podjetja ki bi izdelovala taka podjetja, in bi bila kolikor toliko cenovno ugodna, ter kje se da kupiti konzolo za volan.

lp
Lebowski
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Lebowski » Sr Avg 27, 2008 14:44

Firma, ki izdela gumenjaka, ponavadi ponuja tudi konzole zanj. Vsaj pri Zodiacu je tako.
klemzi
Admiral
Kraj: trzin

OdgovorNapisal/-a klemzi » Sr Avg 27, 2008 15:02

Vse malo bolje založene navtične trgovine prodajajo sredinske konzole.

Mene osebno je motila širina teh konzol. Vse so bile preširoke. Tako da sem sredinsko konzolo naredil iz vezane plošče in jo oblekel v umetno usnje.

Kako je zgledalo. poglej tukaj:

http://www.morjeplovec.net/viewtopic.php?t=1113

LP Klemen
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » Sr Avg 27, 2008 21:21

Jest sem si konzolo za mojega Novomarja 320 naredil sam.
Če ti je všeč povej,pa ti pomagam in dam kak nasvet.

Slika je pa tukaj,čisto spodaj

http://morjeplovec.net/viewtopic.php?t=286
dalvey

OdgovorNapisal/-a dalvey » Pe Avg 29, 2008 21:45

Morjeplovec "icewarrior",

Če misliš obdržati čoln YAM 380, ga najprej daj popravit k SEAWAVE Lesce, g. Gregor (niso dragi-ugodno), ker mislim, da ne more iti za hujše poškodbe, razen če nisi nasedel na čeri. in nato v Yamaha servis, Navtika Rožej, Trzin - odličen mojster in ti bo montiral originalno konzolo. Ne delaj sam kakšnega skrapucala, ti bo kasneje žal. Jaz sem že od leta 2000 stalna stranka, seveda za motor in vem kaj dela.
Lp in mirno morje!
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » So Avg 30, 2008 20:42

Ja, Gregor naredi zelo lepo, ima pa žez glavo dela. Ti bo hvaležen, če prineseš čoln sedaj po sezoni, ne tik preden boš šel spet na morje.

Si vedel, da je Seawave uradni zastopnik in servis za Zodiac in da je YAM 380s (by Zodiac) enak čoln, kot ga tudi sami tržijo :wink:
Pred kratkim sem se o tem razpisal v neki drugi temi.

LP Francelj
dalvey

OdgovorNapisal/-a dalvey » So Avg 30, 2008 21:21

Morjeplovci,
vidim, da Morjeplovci dobro poznate Gregorja, meni je namreč lani in letos svetoval nekaj koristnih stvari.
Se vidimo v Lescah!
Lp in mirno morje
hmel
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a hmel » Ne Avg 31, 2008 00:46

pokliči na trimarin izola tam boš gotovo dobil ugodno gumenjaka.če rabiš tel me konaktiraj na zs :)
dalvey

OdgovorNapisal/-a dalvey » Ne Avg 31, 2008 09:31

hmel,
Morjeplovec "icewarrior" kupuje čoln 320-280m, fant je izgleda skromen morjeplovec. Trimarin se pa začne šele od TM 360, 450, 500, 600m in tudi cene niso preveč sprejemljive za vsak žep.
Nič nisi napisal, katerega Trimarina pa voziš ti? Vidim, da jih poznaš. Lahko pa meni sporočiš, če imaš kakšne močnejše povezave za boljše plačilne pogoje ali imaš samo telefon.

Sicer si pa tukaj na forumu pomagamo z nasveti in izkušnjami in ne delamo reklame za določene proizvajalce plovil.

Pravkar ima Trimarin-Izola spletno stran v izdelavi, tako da ni še nič novega za naslednjo sezono. Toliko, da boš na tekočem.
Lp in mirno morje
u-r-o-s
Admiral
Kraj: Celje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a u-r-o-s » Ne Avg 31, 2008 16:10

Pri Trimarinu se ponudba začne že pri mislim da 210, kar se tiče plastičnega dna. Mi imamo njihov tender 240 VTR, že 6 leto in služi odlično.
LP, Uroš.
dalvey

OdgovorNapisal/-a dalvey » Ne Avg 31, 2008 16:48

u-r-o-s,
hvala za dopolnitev informacije, toda jaz sem razumel, da se naš morjeplovec "icewarrior" zanima za čoln do 320m in ne za manjši byboat.
Jaz imam še pred očmi 500-600m, ker sem enkrat premišljevalda bi se odločil zanj
Lp in še posebej mirno morje
hmel
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a hmel » Ne Sep 07, 2008 14:57

dalvey sam vozm bayliner ciera 2855 vendar omenjenega možakarja osebno dobro poznam in vem da dela tudi manše čolne.kar se pa tiče cen pa povej kakšen čoln te zanima pa bom preveril za kakšno ceno bi ti ga tam prodali.kar se pa tiče reklamiranja pa ti dam popolnoma prav in tudi prosim administratorja da pobriše ime firme katero sem predlagal.

lp
dalvey

OdgovorNapisal/-a dalvey » Po Sep 08, 2008 10:56

hmel,
zelo koristna je ta tvoja povezava, hvala za sodelovanje, tekom zime se bom nekaj odločil, če bom razmišljal o tvoji vezi, te pokličem zasebno

LP
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Sep 08, 2008 19:13

V tem smislu, kot si ti omenil proizvajalca iz Izole, mislim, da je čisto OK in da to ni direktno reklamiranje, zato bom pustil kot je.
dalvey

OdgovorNapisal/-a dalvey » To Sep 09, 2008 08:16

Zgornji odgovor Admin-a je zelo koristen, kako včasih oblikovati temo s komercialnimi imeni proizvajalcev, ker včasih se res ne da izogniti temu, če je cilj ali smisel odgovora dobronamerna informacija ali nasvet.

Lp in mirno morje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov