Pozdravljeni!
Zanima me ali razpolaga kdo s tehničnimi podatki za tomos 3.5, 4, 4.5, 4,8, mogoče sem še katerega izpustil.
Zanima me predvsem moč teh motorjev.
Nekje sem zasledil (ne spomnim se več kje), da 3,5 ne pomeni konjskih moči, ampak potisno silo, prav tako velja za ostale omenjene motorje.
Zelo bi bil hvaležen za pojasnilo.
Ima kdo v računalniški obliki te podatke.
se zahvaljujem
Tehnični podatki Tomos 4
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Če se prav spomnim, je stvar taka: tista osmica pri 4.8 pomeni, da ima motor 80 kubikov, 4.5 jih ima torej 50. O moči vem povedati le toliko, da naj bi imel 4.8 na propelerju 3.4 konja.
Med 4 in 4.5 je razlika to, da ima 4.5 vzvratno prestavo, 4 pa samo za naprej - pač obrneš cel motor za vožnjo nazaj. Motor je verjetno enak?
Med 4 in 4.5 je razlika to, da ima 4.5 vzvratno prestavo, 4 pa samo za naprej - pač obrneš cel motor za vožnjo nazaj. Motor je verjetno enak?
T4 in T4.5 sta 60ccm, Lamo cilinder, drugače klasika Tomos. Včasih smo na APN 4 in APN 6 dajali te cilindre, potrebno je bilo le spodaj in zgoraj malo porezkati rebra, da je šel pod kapo in pa spodaj postružiti nased za v karter. Ostalo "špila".
T4 ima direkten pogon, ko ga vžgeš se že vrti propeler, za vzratno obrneš motor.
T4.5 ima prosti tek, nima pa vzratne prestave! Enako za vzratno obrneš motor.
LP
T4 ima direkten pogon, ko ga vžgeš se že vrti propeler, za vzratno obrneš motor.
T4.5 ima prosti tek, nima pa vzratne prestave! Enako za vzratno obrneš motor.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost