Povečanje moči
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Povečanje moči
Morjeplovci lep pozdrav!
Zanima me ena stvar, kupil sem mercurjev motor 4KM, v prospektu sem zasledil da ima popolnoma enak motor različica s 5 in 6 KM.
Nekje sem zasledil, da samo menjaš dizo in že imaš 6KM (motor s 4,5 in6KM ima popolnoma enake podatke kubitura, vrtljaji).
Ali je to res?
LP
Zanima me ena stvar, kupil sem mercurjev motor 4KM, v prospektu sem zasledil da ima popolnoma enak motor različica s 5 in 6 KM.
Nekje sem zasledil, da samo menjaš dizo in že imaš 6KM (motor s 4,5 in6KM ima popolnoma enake podatke kubitura, vrtljaji).
Ali je to res?
LP
Pri nekaterih motorjih se da. Enako sem jaz napravil na Yamahi 9.9 in jo dal dvigniti na 15. Razlika je občutna. Na motorju se nič ne pozna, da bi bilo kaj drugače pozna se pa pri vožnji. Imam gumenjaka s trdim dnom, ki je že prej izglisiral z 9.9 KM po tem dvigu moči se mi pa samo še smeji.
Priporočam pa ti, da tako kot v mojem primeru to naredijo na pooblaščenem servisu.
Priporočam pa ti, da tako kot v mojem primeru to naredijo na pooblaščenem servisu.
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Ne, elisa je original vse kar je bilo spremenjeno je na motorju in sicer na servisu. Sem pa razmišljal tudi da bi menjal a ker sedaj menjam čoln ne bom nič spreminjal. Motorja sicer, če se le da ne bi prodal ker je zakon, res, da je star in praktično brez vrednosti a zame je kot nov. Obdržal ga bom kot rezervo. Kupujem fishermana do 5 m upam, da bom zadovoljen, kajti kot berem in iz izkušenj z 8m barke zna čoln ob valovih nabijati in se ugrezati kar pri gumenjakih praktično tega ni. Gre se mi predvsem zaradi velikosti in prostora.
Pozejdon,
Ko se je to delalo je bil menjan termostat, komplet servis, dekonzervacija in pa nova ročka za prenašanje, ker nam je nekako čudno počila (nihče od domačih ni hotel prevzeti krivde) motor je letnik 84 in izgleda kot nov ima pa kako lepotno napako. Mislim, da je vse skupaj prišlo cca. 200 EUR malo več je vreden motor a se je vseeno izplačalo.
Servis je pa Navtika Rožej iz Trzina. Nekateri ga hvalijo nekateri ne, no jaz sem z njim zadovoljen morda je včasih drag a vsak cent odtehta, če kasneje na dopustu nimaš težav.
Servis je pa Navtika Rožej iz Trzina. Nekateri ga hvalijo nekateri ne, no jaz sem z njim zadovoljen morda je včasih drag a vsak cent odtehta, če kasneje na dopustu nimaš težav.
Nazadnje spremenil Pozejdon, dne Po Sep 08, 2008 16:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Pozejdon,
Pri Yamahi 9,9 se zamenja samo usisna lamela in odstrani nekakšen distančnik na gasu.Tako dobiš 15 KM, saj sta motorja sicer identična. To velja seveda za dvotaktne motorje, ki jih ni več možno kupiti.Ko sem pri Delta teamu kupoval nov motor so mi že v trgovini zamenjali to zadevo.
Če se prav spomnim me je koštalo cca 40 EUR.
Če se prav spomnim me je koštalo cca 40 EUR.
Nobene razlike, da bi bila omembe vredna. Dober rezervar 24l na teden s tem, da se kar vozimo, 2 do 3 krat dnevno vlečem banano z dvema puncama, ki mata skupaj 60 kg žena 54 in jaz "prase" 95. Sem pa šel posebej preverit propelor in ima oznako 9 1/4 x 10 1/2 J. Enake oznake po tehnični knjižici pa imajo tudi motorji 15 KM in 20 KM.
Zato pa, ker prodajam čoln ga brez motorja ker je zakon.
Ogled kako se pelje po vodi z polovično močjo morda malo več:
http://www.youtube.com/watch?v=tGfc-aFxkKU
Zato pa, ker prodajam čoln ga brez motorja ker je zakon.
Ogled kako se pelje po vodi z polovično močjo morda malo več:
http://www.youtube.com/watch?v=tGfc-aFxkKU
Pozejdon,
-
morski volk
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: ljubljana
servis merc
Mercurije in mercruiserje servisira Vrtačnik Roman v Lj. Mislim da bi ti on lahko pomagal.
Lahko naviješ ušesa. Res pa je, da je tu skoraj vse prazno tu so le galebi ki se hodijo napajat saj z dna izvira sladka voda ki prihaja z Biokovega in je tako mrzla, da ko skočiš v vodo tako hitro obrneš, da samega sebe srečaš. Drugače sem pa bolj previden in se držim pravil je pa zadnji krog pred odhodom domov, se opravičujem in kesam.
Še motorček ki je močno v letih letnik 84 a zame je kot nov ...

Še motorček ki je močno v letih letnik 84 a zame je kot nov ...

Pozejdon,
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost