Beneteau Antares vs Adria Event 850 vs Merry Fisher 805
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Beneteau Antares vs Adria Event 850 vs Merry Fisher 805
Pozdravljeni!
Imam nekaj vprašanj- namreč, gledam za zamenjavo sedajšnjega z naslednjimi plovili, torej Antares-a(bodisi 7.80 z 200KM Evinrude Outboard(nov)) in Adrio Event 850 ter Jeanneau - 805 Merry Fisher.
Razlike so kar esencialne, primarno pa me zanima kako je s plovbo predvsem teh polizpodrivnih z osjo in dizlom(Adria ima VP D3-160, Merry Fisher pa TAMd41 z 205KM), kakšna je okvirna potovalna hitrost, kakšna je takrat okvirna poraba, vzdrževanje in predvsem glasnost motorjev v kabini med plovbo? Slednje se mi zdi kar pomembno, saj sem doživel enega drugega dizlaša v akciji in sem skoraj ponorel od hrupa...
Vseskozi sem bil namreč skoraj prepričan, da bo naslednje plovilo Antares 7.80 z outboardom(sedaj sploh, ko imajo homologirano 200KM), sedaj pa me oba zgoraj omenjena precej mikata...
Grem ju pogledat, vendar ni možna plovba, saj sta daleč na kopnem. Vsakršne info bi bile tako dobrodošle. Hvala
Imam nekaj vprašanj- namreč, gledam za zamenjavo sedajšnjega z naslednjimi plovili, torej Antares-a(bodisi 7.80 z 200KM Evinrude Outboard(nov)) in Adrio Event 850 ter Jeanneau - 805 Merry Fisher.
Razlike so kar esencialne, primarno pa me zanima kako je s plovbo predvsem teh polizpodrivnih z osjo in dizlom(Adria ima VP D3-160, Merry Fisher pa TAMd41 z 205KM), kakšna je okvirna potovalna hitrost, kakšna je takrat okvirna poraba, vzdrževanje in predvsem glasnost motorjev v kabini med plovbo? Slednje se mi zdi kar pomembno, saj sem doživel enega drugega dizlaša v akciji in sem skoraj ponorel od hrupa...
Vseskozi sem bil namreč skoraj prepričan, da bo naslednje plovilo Antares 7.80 z outboardom(sedaj sploh, ko imajo homologirano 200KM), sedaj pa me oba zgoraj omenjena precej mikata...
Grem ju pogledat, vendar ni možna plovba, saj sta daleč na kopnem. Vsakršne info bi bile tako dobrodošle. Hvala
Beneteau Antares 7.80
Merry Fisher 805
že 3 sezone po 8 tednov na 805tki. Krasna barka, zelo udobna (7,40mx2,95m). TAMD41 z 200KM j ta pravi motor, povprečna poraba po 500 urah 1,1l/miljo. Veliki valovi niso problem, je pa "moker" - pomeni v slabem vremenu morajo brisalci delati brezhibno.
Pri 3200o/min in 16 vozlih se lahko v cocpitu pogovarjaš, pri 3900o/min in 22 vozlih bolj težko. torej če rad noriš, kupi barko z zunanjim motorjem.
Za uživati pa 1200o/min, 6-7 vozlov pa slišiš samo prijetno godrnjanje 6 cilindrov.
Na sidru se že vsi guncajo, ko je 805 še vedno miren. V slabem vremenu zapreš vrata in si v dnevni sobi s pogledom na morje. Dovolj velik zunanji cocpit in krasna kopalna ploščad s stopnicami, ravno prav visoka za ribe čistiti.
Pohodna streha, za sončenje ali skakanje v vodo.
Stroški vzdrževanja: olje, impeler, filtri - slabih 150€in 3 ure dela.
Če greš v Zaprešič, bodi previden. Dečki so odlični renovatorji in pri njih je vse "doslovno ko novo".
Pri MF pazi na pleksi stekla. Če so napokana te bo drago koštala zamenjava.
Pri 3200o/min in 16 vozlih se lahko v cocpitu pogovarjaš, pri 3900o/min in 22 vozlih bolj težko. torej če rad noriš, kupi barko z zunanjim motorjem.
Za uživati pa 1200o/min, 6-7 vozlov pa slišiš samo prijetno godrnjanje 6 cilindrov.
Na sidru se že vsi guncajo, ko je 805 še vedno miren. V slabem vremenu zapreš vrata in si v dnevni sobi s pogledom na morje. Dovolj velik zunanji cocpit in krasna kopalna ploščad s stopnicami, ravno prav visoka za ribe čistiti.
Pohodna streha, za sončenje ali skakanje v vodo.
Stroški vzdrževanja: olje, impeler, filtri - slabih 150€in 3 ure dela.
Če greš v Zaprešič, bodi previden. Dečki so odlični renovatorji in pri njih je vse "doslovno ko novo".
Pri MF pazi na pleksi stekla. Če so napokana te bo drago koštala zamenjava.
Nazadnje spremenil Gartner, dne Po Dec 22, 2014 18:26, skupaj popravljeno 1 krat.
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Tudi mene zanimajo iste barke. Se bolj pa me zanima kaksen podatek o teh iz Zapresica. Kolikor spremljam se Adria in MF prodajata ze kar lep cas. Adrio sem zasledil ze ko jo je prodajal prvotni lastnik, nato pa se je pojavila v Zapresicu. Zelo me zanima direktna primerjava ker je motor na Adriji d3 160ks in se mi zdi malo podhranjen.
Mika,
obstaja cenejša alternativa če te zanima še kaj drugega razen omenjenih:
vem za Bayliner 2859 (hard top) s Steyr 236 motorjem in Bravo II pogonom. Tudi ta je na suhem, ker ga je lastnik malo uporabljal, čoln je znotraj res kot nov. Za 30k€ bi se dalo zmenit, letnik 2001.
Meni je spotoma padel v oči, ker sem tak isti čoln (le bencinar) uporabljal 1 leto in moram reči, da tako prostorne barke v tem razredu enostavno ni.
Edini "feler" je Z-pogon, ampak ima svoje prednosti, pri cenovni razliki pa lahko zraven naročiš 2 nova pogona...
Več na zs če te zanima.
obstaja cenejša alternativa če te zanima še kaj drugega razen omenjenih:
vem za Bayliner 2859 (hard top) s Steyr 236 motorjem in Bravo II pogonom. Tudi ta je na suhem, ker ga je lastnik malo uporabljal, čoln je znotraj res kot nov. Za 30k€ bi se dalo zmenit, letnik 2001.
Meni je spotoma padel v oči, ker sem tak isti čoln (le bencinar) uporabljal 1 leto in moram reči, da tako prostorne barke v tem razredu enostavno ni.
Edini "feler" je Z-pogon, ampak ima svoje prednosti, pri cenovni razliki pa lahko zraven naročiš 2 nova pogona...
Več na zs če te zanima.
Sem pogledal sedaj tega Bayliner-ja na netu. Ni švoh, zelo prostoren izgleda, ampak sem se odločil, da ne kupim več barke starejše od 8 let- pa še ta meja je zelo raztegnjena zaradi zgoraj omenjenih plovil, ki sta mi slučajno padli v oči.
Saj daleč najraje bi zagrabil za Antares-a 8.80, ampak ta se začne pri kakšnih 90.000€, toliko pa nisem pripravljen dati za nekaj tednov užitkov na vodi na leto...
Hvala vseeno za ponudbo.
Ima kdo kakšno mnenje glede Adrie in motorizacije kot zanima tudi r1150r in izkušen morjeplovec mi je "prišepnil", da je problem pri MF osmoza...
Saj daleč najraje bi zagrabil za Antares-a 8.80, ampak ta se začne pri kakšnih 90.000€, toliko pa nisem pripravljen dati za nekaj tednov užitkov na vodi na leto...
Hvala vseeno za ponudbo.
Ima kdo kakšno mnenje glede Adrie in motorizacije kot zanima tudi r1150r in izkušen morjeplovec mi je "prišepnil", da je problem pri MF osmoza...
Beneteau Antares 7.80
Na nobenem nisem plul in adrie splkh ne poznam.
Pri MF je res osmoza kar problem in to lahko ze pri relativno mladem colnu. Pac treba je pogledati, ceprav osmlza ni tak bav bav kot vecina zeli predstaviti.
Antaresa pa preglej vogale podna in nasploh gelcoat. Relativno svoh laminacija na palubi in posledicno poka gelcoat. Tiste za las debele pokice. Te pokice so pogoste pri vecini plovil in naceloma niso skodljive. Je pa drek, ce je tega prevec. Predvsem ce je barka mocno obremenjena je tega vec...
Toliko lahko jaz povem...
Pri MF je res osmoza kar problem in to lahko ze pri relativno mladem colnu. Pac treba je pogledati, ceprav osmlza ni tak bav bav kot vecina zeli predstaviti.
Antaresa pa preglej vogale podna in nasploh gelcoat. Relativno svoh laminacija na palubi in posledicno poka gelcoat. Tiste za las debele pokice. Te pokice so pogoste pri vecini plovil in naceloma niso skodljive. Je pa drek, ce je tega prevec. Predvsem ce je barka mocno obremenjena je tega vec...
Toliko lahko jaz povem...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Imam antaresa 7,80, kot je predhodik povedal se mi je pojavilo nekaj mini razpok na kabini na vogalih ampak nič hujšega, kar se pa samega trupa tiče pa ni nobenega problema, nobenih razpok itd. starejši antaresi 7,50 letnik tam 2010 ko so jih začeli delati so imeli precej svoh laminacijo in so se pojavljale kar hude razpoke po celi barki. To se sedaj odpravili in je laminacija bistveno debelejša. Sam imam motor suzuki 150KM in je za moje pojme čisto dovolj potovalna tam nekje 20-22vozlov v kabini pri zaprtih vratih se motorja praktično ne sliši. Edina napaka ki me moti je nosilec za mizo v kabini ki je neka cenena zadeva in ga je treba zamenjat ker nosilec ni fiksen in se ti miza precej gunca. Sama barka ima za to dolžino izredno izkoriščen prostor prostorno krmo pa tudi širša je od podobnih bark takšne dolžine, na vodi se obnaša odlićno tudi pri večjih valovih tako da tukaj ni problema. Mene je enovno stala okoli 55,000 kompletno opremljena z tem da sem dal delat še inox nosilec za tendo račji kljun ter ograjo sem modificiral.
Kmalu, kmalu...še kakšne informacije glede omenjenih plovil?
Sedaj sem izločil Antares 7.80 in se raje osredotočil na MF 795. Nekako sem dodatno izločil tudi MF 805, ker so ponujena plovila enostavno prestara. Zanimiv koncept ima tudi nov Quicksilver Activ 755 Weekend...
Motor bi dal Mercury 200 ali pa Honda 200, saj so po testih najboljši. Kakršnihkoli nasvetov bi bil zelo vesel...
Sedaj sem izločil Antares 7.80 in se raje osredotočil na MF 795. Nekako sem dodatno izločil tudi MF 805, ker so ponujena plovila enostavno prestara. Zanimiv koncept ima tudi nov Quicksilver Activ 755 Weekend...
Motor bi dal Mercury 200 ali pa Honda 200, saj so po testih najboljši. Kakršnihkoli nasvetov bi bil zelo vesel...
Beneteau Antares 7.80
Mogoče to
http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=199900
aja.. sorry.. sem videl, da MORA bit zaprta kabina oz. HT varianta ... čeprav v dežju lahko pluješ tudi s tendo ..
aja.. sorry.. sem videl, da MORA bit zaprta kabina oz. HT varianta ... čeprav v dežju lahko pluješ tudi s tendo ..
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost