Nakup ?
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Nakup ?
Pozdravljeni!
Zanima me mnenje o temle čolnu:
http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=185427
ki bi postal moj prvi čoln, men se zdi tole ugodno za prvo leto, bi pa prosil še za nasvet kako lahko kot laik pregledam, če je motor OK, hvala že vnaprej
Zanima me mnenje o temle čolnu:
http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=185427
ki bi postal moj prvi čoln, men se zdi tole ugodno za prvo leto, bi pa prosil še za nasvet kako lahko kot laik pregledam, če je motor OK, hvala že vnaprej
peljal sem se s tole banjico ......čoln mi ni všeč......majhen, nestabilen, ....če se ne motim nima dvojnega dna. Motor če je brezhiben je odličen. Mislim da nima elektro zagona ...... zmeni se za test na morju ali kje .....jaz vem da čolna (motorja) brez da ga preizkusim na morju ne kupim.
preglej dno, čoln nima atifaulinga ....torej boš kakšne razpoke hitro opazil.
na motorju odvij vijak za olje v peti če pride ven najprej voda , ali pa siva oz bela brozga .....imaš takoj nekaj stroškov. Preizkusi prestavljanje naprej nazaj. Preveri ležaje v peti tako da v prostem teku zavrtiš propeler (pretiranega upora ne sme biti).
drugače cena je ok ker je že sam motor če je res brezhiben vreden 600+
je mogoče lastnik Peter??
preglej dno, čoln nima atifaulinga ....torej boš kakšne razpoke hitro opazil.
na motorju odvij vijak za olje v peti če pride ven najprej voda , ali pa siva oz bela brozga .....imaš takoj nekaj stroškov. Preizkusi prestavljanje naprej nazaj. Preveri ležaje v peti tako da v prostem teku zavrtiš propeler (pretiranega upora ne sme biti).
drugače cena je ok ker je že sam motor če je res brezhiben vreden 600+
je mogoče lastnik Peter??
wd
JanezM napisal/-a:Elan hvala za tole pomoč, lastnik pa je Peter, Lovrenc na Pohorju
aha poznam, ta čolniček je lani plul, z njim ni nič narobe....vem da je že lani jamral, da je majhen oz da je premajhen ......za 2 je ok vse ostalo pozabi. Vozil se je ves čas počasi ker se je bal kazni in varčeval na gorivu , opazil sem datum plovnega dovoljenja ker sva na isti dan vplačala plovno dovoljenje. Vžigalo je. Če se bosta srečala ga pozdravi od kolega kateremu je lani praznil vodo iz čolna.
lp
Če se bosta srečala ga pozdravi od kolega kateremu je lani praznil vodo iz čolna.
Sigurno ga pozdravim, čeprav si me zdaj s tem da je tole res samo za dva kr mal prizemljil, bolje zdaj kot kasneje. ker dal bi okoli 1000€ za tole leto, drugo leto pa kaj drugega, beri večjega, pa se mi je tale zdel zaradi tega najbolj primeren, ker ima vse kao poštimano in na prikolici.
ss
lej ne me narobe razumet..........registrirano je za 4.....ampak verjemi da boš s 4 osebami samo rinil vodo. Prvi razlog je da ima nogo prenizko kot je napisal kondor. Drugi razlog je čisto fizične narave .....težišče pri 4 osebah (+ obvezna oprema in gorivo) popolnoma nazaj .....ročni trim....dvomim da bi tole zlezlo iz vode ......sploh pa si že pri 0,5m valovih ne boš niti želel da zleze iz vode (zglisira) edino, če si globoko v duši krotilec divjih konjev
))).
krmno steno lahko komot dvigneš če si vsaj malo "tišlarja"
za isto ceno boš trofil že kakšnega elana 402 , ali pa kako gumico 3m+ z 20 konjsko mašino, pa še prikolce ne boš rabil.
če pa čisto potegneva črto ............nekje je treba začet.
krmno steno lahko komot dvigneš če si vsaj malo "tišlarja"
za isto ceno boš trofil že kakšnega elana 402 , ali pa kako gumico 3m+ z 20 konjsko mašino, pa še prikolce ne boš rabil.
če pa čisto potegneva črto ............nekje je treba začet.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
ELAN naj ti povem da mal mimo tolčeš
Ta čoln lahko s tomos 18 (za katerega je namreč bil tudi konstruiran) Komot glisira z dvema ali vleče smuči! V taki konfiguraciji smo kupli našega in za isti denar. Motor ni vreden 600EUR. za 400 ga boš pa prodal. Zagon takega motorja je lahkoten. Krmna stena je rez prenizka in jo morš dvignit za 4-5cm. Dno je dvojno in v njem je vse iz poliestra in ne iz lesa tak da je že v tem boljši od elana! Vse kar je leseno je krmna stena katero morš dobro pregledat da nima razpok. Tudi pluje bolj suvereno od elana 402! S tem motorjem boš z štirimi z lahkoto glisiral če je le gor pravi propeler in bo motor na pravi višini! Ne pričakuj pa vrtoglavih hitrosti ker dno tega čolna je narejeno za male hitrosti in hitro zglisiranje. Tudi s 50 konjskim mercom nismo prišli čez 55km/h pa sem bil v čolnu sam ali pa štirje. Zdaj sem spremenil dno in še nevem kaj bo...
V glavnem če je čoln izpraven, zgleda lepo ohranjen in glede na to da ima prikolico in gre za prvi čoln in če ga misliš met za kratek čas ti priporočam nakup.
V glavnem če je čoln izpraven, zgleda lepo ohranjen in glede na to da ima prikolico in gre za prvi čoln in če ga misliš met za kratek čas ti priporočam nakup.
swe
Marcel_Mastnak napisal/-a:ELAN naj ti povem da mal mimo tolčešTa čoln lahko s tomos 18 (za katerega je namreč bil tudi konstruiran) Komot glisira z dvema ali vleče smuči! V taki konfiguraciji smo kupli našega in za isti denar. Motor ni vreden 600EUR. za 400 ga boš pa prodal. Zagon takega motorja je lahkoten. Krmna stena je rez prenizka in jo morš dvignit za 4-5cm. Dno je dvojno in v njem je vse iz poliestra in ne iz lesa tak da je že v tem boljši od elana! Vse kar je leseno je krmna stena katero morš dobro pregledat da nima razpok. Tudi pluje bolj suvereno od elana 402! S tem motorjem boš z štirimi z lahkoto glisiral če je le gor pravi propeler in bo motor na pravi višini! Ne pričakuj pa vrtoglavih hitrosti ker dno tega čolna je narejeno za male hitrosti in hitro zglisiranje. Tudi s 50 konjskim mercom nismo prišli čez 55km/h pa sem bil v čolnu sam ali pa štirje. Zdaj sem spremenil dno in še nevem kaj bo...
se opravičujem za moje zmote ........kot sem rekel čolniček poznam in ni nič z njim narobe s stališča prodajalca.Gledal sem kako se pelje ....nisem imel občutka da je dno dvojno ker je bilo vse nekam plitko. To da je vse iz poliestra res nisem vedel (toliko boljše za nakup potem) Ne vem no občutek sem imel da je bil nos čolnička po tistih malih valovih ves čas v vodi. a ni max. za ta čoln dovoljeno 30KM Marcel?
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Za ta čoln je max. moč 40PS ampak mi rabmo zmiri mal več kot je dovoljeno
Treba se je zavedat da pr teh malih čolnih udobja ni in ga ne bo. Slab križ in ohlapna zobna proteza ne prideta u poštev
To da ma nos v vodi je zaradi oblike dna in tud pri polni hitrosti se ta čoln iz tega razloga premalo nagiba. Ampak napram elanu 402 lepše drži smer, prej zglisira in majn nabija. Je pa res da je mal manjši. Ampak z "malo" predelave je prostora naenkrat veliko več kot na originalu! Kmalu sledijo slike v temi ki je namenjena temu čolnu...
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Sedeže morš kot prvo razporedit tak da vsi gledajo naprej ker bo tak plovba mirnejša in hitrejša. Prednje sedeže morš pa dat na višje za vsaj 15cm kar pomeni da imaš pod sedežem nov prtljažnik za vrvi in sidro... Vse ostalo bo v temiopisano ko bo "zrelo". Če misliš fundermax ploščo sem jo dobil od soseda ki je mizar. Imajo pa jo tudi v slovenijalesu pa še kje če se ne motim. Je pa pregrešno draga. Če te karkoli zanima o tem čolnu lahko tudi na ZS ker v tem času sem ga spoznal do zadnjega centimetra od zunaj in znotraj 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta