Pomoč pri izbiri plovila - fisherman (znamke - nazivi)
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Pomoč pri izbiri plovila - fisherman (znamke - nazivi)
Pozdrav,
po letih ždenja na gumenjaku (trimarin, lomac, sacs, zar...) me je počasi minila volja in bi si rad omislil plastičen čoln..
Težava je, da ne poznam znamk in ne vem kaj iskati pa bi prosil za pomoč..
Torej iščem fishermana (open) tam od 5.0 - 5.50 metra..
prosim za kakšna imena "znamk".
Iščem plovilo, ki bi bilo vredu za valovito morje... (globok V)
hvala in lp
Peter
po letih ždenja na gumenjaku (trimarin, lomac, sacs, zar...) me je počasi minila volja in bi si rad omislil plastičen čoln..
hvala in lp
Peter
- jutri pa res
- Viceadmiral
- Kraj: Maribor
www.motonavis.hr/testovi/test_aquamar_samoa.pdf
Takšnega imam jaz in sem zelo zadovoljen. Mislim, da ima za to dolžino največjo sprednjo plažo.
Takšnega imam jaz in sem zelo zadovoljen. Mislim, da ima za to dolžino največjo sprednjo plažo.
Jaz sem imel 5 let pol metra krajšega bratca od samoe in sem bil prav tako zelo zadovoljen z njim,....ampak kot sem že nekje zapisal vsak cigan svojga konja hvali....
Jaz mislim, da velike razlike med različnimi znamkami niti ni...Meni je bilo važno, da ima ločeno skipersko klop in za njo še eno klop, da se premčna ploščad razširi skoz do konzole in se da na njej ležat stegnjen in ti noge ne visijo dol in da ima dovolj suhih bunkerjev. Vse to je Aquamar imel, zameril bi mu le, da se skiperskia klop ni odpirala iz vrha (da bi v njo lahko dal hladilno torbo)
Se mi zdi, da je bolj pomembno od znamke lupine dober in zanesljiv motor
Jaz mislim, da velike razlike med različnimi znamkami niti ni...Meni je bilo važno, da ima ločeno skipersko klop in za njo še eno klop, da se premčna ploščad razširi skoz do konzole in se da na njej ležat stegnjen in ti noge ne visijo dol in da ima dovolj suhih bunkerjev. Vse to je Aquamar imel, zameril bi mu le, da se skiperskia klop ni odpirala iz vrha (da bi v njo lahko dal hladilno torbo)
Se mi zdi, da je bolj pomembno od znamke lupine dober in zanesljiv motor
mirno morje
jutri pa res napisal/-a:www.motonavis.hr/testovi/test_aquamar_samoa.pdf
Tudi sam sem ga imel in bil z njim zadovoljen. Sem ga pa težko prodal.
Poglej še čolne Rascala FM17, Sessa Key Largo 17, Bellingardo 550, pa tudi hrvati imajo kar nekaj proizvajalcev.
Nič nisi napisal koliko denarja, tako da je težko svetovat..
Za valovito morje ti iz izkušenj povem da moraš gledat na tri zadeve. Da je čoln dovolj širok in dolžina preko 5 m, da ima pri konzoli svoj sedež in je za njo še klop za sopotnike in seveda moč motorja za čoln preko 5 m nad 100 KM.
Pri prejšnjem fishermanu kateri je bil dolžine 5 m in širine cca. 2 m in je bila konzola postavljena pred zadnjo klop v valovitem morju nisi prišel nikamor, sopotnike pa je nabijalo na prednjem delu čolna.
Sedaj na novem fishermanu dolžine 5.5 m in širine 2.4 m in motorjem 115 KM teh problemov ni več. Večina nas je v zadnjem delu čolna in ga lahko v valovitem morju pičiš tudi do 20 vozlov kar si lahko pri prejšnjem recimo med 5 in 10 vozlov da so hrbtenice sopotnikov na prednjem delu ostale nepoškodovane.
Pri prejšnjem fishermanu kateri je bil dolžine 5 m in širine cca. 2 m in je bila konzola postavljena pred zadnjo klop v valovitem morju nisi prišel nikamor, sopotnike pa je nabijalo na prednjem delu čolna.
Sedaj na novem fishermanu dolžine 5.5 m in širine 2.4 m in motorjem 115 KM teh problemov ni več. Večina nas je v zadnjem delu čolna in ga lahko v valovitem morju pičiš tudi do 20 vozlov kar si lahko pri prejšnjem recimo med 5 in 10 vozlov da so hrbtenice sopotnikov na prednjem delu ostale nepoškodovane.
No, tole zadnje pa jaz demantiram. Letos smo se prvo leto vozili s fishermanom dolžine 4,8m in 60 konji. Konzola nima svojega sedeža, sedi se na zadnji klopi. Brez problema smo se vozili mesec dni po vsakršnem morju. Vsi imamo cele hrbtenice in 60 konjev se je odlično odrezalo. Bilo jih je več kot dovolj. Pa so se vozili otroci in odrasli, v različnih kombinacijah.
Res pa je, da je valovito morje širok pojem.
LP, MKN
Res pa je, da je valovito morje širok pojem.
LP, MKN
Re: Pomoč pri izbiri plovila - fisherman (znamke - nazivi)
peterv6i napisal/-a:Pozdrav,
hvala in lp
Peter
Jaz ti priporocam samo dve znamki ki so trenutno najbolj popularni tu na jadranskem morju.
1. JEANNEAU
cap camarat 5.1 cc ali 5.5 cc
cap camarat 5.5 wa
2. Numo yachts
530 sundeck
580 sundeck
priporocam ti Numo yachts ker so zelo lahki čolni (550kg cca) in imajo zelo dobre plovne lastnosti in so zelo poceni (dobro opremljeni se vrtijo okrog 9k novi v trgovini).
Poišči kaj takega:
http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=16750
http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=16750
motorni
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta