Nova baterija na fishermanu
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Nova baterija na fishermanu
Pozdravljeni,
danes se mi je stara baterija na barki izpraznila in sem na črpalki kupil drugo.
Prej sem imel bosch s4:
Amp Hours (Ah): 44Ah
Cold Cranking Amp (CCA): 420cca
Zdaj imam to:
Ime izdelka: Topla Energy 75Ah
Kapaciteta (C20): 75Ah
Zagonska moč: 750A
Je lahko kaj narobe, ker je baterija močnejša?
Hvala za informacije.
danes se mi je stara baterija na barki izpraznila in sem na črpalki kupil drugo.
Prej sem imel bosch s4:
Amp Hours (Ah): 44Ah
Cold Cranking Amp (CCA): 420cca
Zdaj imam to:
Ime izdelka: Topla Energy 75Ah
Kapaciteta (C20): 75Ah
Zagonska moč: 750A
Je lahko kaj narobe, ker je baterija močnejša?
Hvala za informacije.
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
Motorček je Honda 20KM 4t. Ima tudi ročni zagon, ampak ker je že vsa napeljava speljana, sem mislil vseeno mogoče priklopit baterijo. Drugih porabnikov ni. A ni 44Ah malo veliko?
Piše, da ima ta motor moč polnjenja akumulatorja: 12A (Električni) / 6A (Ročni), torej bi bila zadosti baterija 14Ah, to drži?
Marcel_Mastnak napisal/-a:Če ti piše kje kolk W ali A ima štarter se ravnaj po tem da ina baterija vsaj toliko ali več A zagonskega toka.
Piše, da ima ta motor moč polnjenja akumulatorja: 12A (Električni) / 6A (Ročni), torej bi bila zadosti baterija 14Ah, to drži?
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
http://www.dekabatteries.com/assets/bas ... layout.pdf
Iz te tabele je razviddno da potrebuješ min 35Ah baterijo
Iz te tabele je razviddno da potrebuješ min 35Ah baterijo
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
vstante napisal/-a:Motorček je Honda 20KM 4t. Ima tudi ročni zagon, ampak ker je že vsa napeljava speljana, sem mislil vseeno mogoče priklopit baterijo. Drugih porabnikov ni. A ni 44Ah malo veliko?Marcel_Mastnak napisal/-a:Če ti piše kje kolk W ali A ima štarter se ravnaj po tem da ina baterija vsaj toliko ali več A zagonskega toka.
ne bo držalo ker sem ti govoril o štarterju ne o alternatorju.
Gre za dve ločeni stvari.
Eno je zagonski tok oziroma tok zaganjača, s tega stališča je večji, močnejši accu vedno v prednosti, še posebej, če so na napeljavi obešeni dodatni porabniki.
Drugo je pa moč alternatorja oziroma regulatorja (regler) pri polnjenju; tu pa nastene problem prevelikega accu! Večji, kot je accu, večji ima tok polnjenja, še posebej, ko je prazen. In če je ta tok prevelik za alternator ali regulator dlje časa (vemo, da se accu ne napolni v 5 minutah), pride do pregrevanja in okvare, reglerja in/ali alternatorja! 10, 20 % večji accu ne bo problem, X 2 pa zna biti. Upoštevajte tudi, da je alternator/regulator poleg polnjenja accu obremenjen tudi z ostalimi porabniki.
Eno je zagonski tok oziroma tok zaganjača, s tega stališča je večji, močnejši accu vedno v prednosti, še posebej, če so na napeljavi obešeni dodatni porabniki.
Drugo je pa moč alternatorja oziroma regulatorja (regler) pri polnjenju; tu pa nastene problem prevelikega accu! Večji, kot je accu, večji ima tok polnjenja, še posebej, ko je prazen. In če je ta tok prevelik za alternator ali regulator dlje časa (vemo, da se accu ne napolni v 5 minutah), pride do pregrevanja in okvare, reglerja in/ali alternatorja! 10, 20 % večji accu ne bo problem, X 2 pa zna biti. Upoštevajte tudi, da je alternator/regulator poleg polnjenja accu obremenjen tudi z ostalimi porabniki.
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta