plovne meje elan gt 070

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

boris51
Kapitan bojne ladje

plovne meje elan gt 070

OdgovorNapisal/-a boris51 » To Jan 26, 2016 19:51

hay,sem novi lasnik gt 070 z motorjem yamaha 60 feol 1995.
sedaj me pa zanima, kam se da v mejah normale glede na čoln in motor peljati iz Rovinja.In kakšne izkušnje imate z tem motorjem.
samo še nekaj kje se da kupit po ugodni ceni merilec za gorivo .
vsem hvala. :D
kakšen lasnik elana gt 070 naj me kontaktira.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Jan 26, 2016 19:55

Normalno ie precej relativno.

Jaz sem z jetom sel nekaj 10 milj v eno stran, nekateri pa 10m+ ne gredo dalj kot pol milje iz priveza.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
boris51
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a boris51 » To Jan 26, 2016 20:04

hvala na odgovoru.
vem da je odvisno od človeka,mene zanima do kam je z čolnom zmožno priti v enem dnevu tja in nazaj enodnevni izlet .
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » To Jan 26, 2016 21:05

Odvisno od količine goriva, ki jo imaš, vremenskih razmer, potovalne hitrosti čolna in porabe motorja. Pa tudi od tega, kaj nameravaš početi, če se samo voziš, imaš dovolj goriva in so vremenske razmere ugodne lahko prideš tudi precej daleč. Verjetno pa se ne boš samo vozil, ampak bil tudi na plaži ali pa v čolnu na sidru, mogoče obiskal kakšen kraj itd. Poznati moraš porabo goriva na potovalni hitrosti, potovalno hitrost, ki jo tvoj čoln zmore, pa morebitne bencinske črpalke, ki so na poti...
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » To Jan 26, 2016 21:24

samo še nekaj kje se da kupit po ugodni ceni merilec za gorivo .

Piki ti je dal odgovor glede goriva.

Kar se "merilca" goriva tiče boš moral biti bolj specifičen, kaj si želiš. Merilniki, ki kažejo nivo goriva v tanku po metodi plovca so slabi. Če že, glej po nečem, ki ima za osnovo merjenje pretoka.

Sicer pa tak čoln ni nek biser za valovito morje, tam do 0.5m vala bo še šlo. Povedano drugače - malo močnejši maestral bo lahko kar problem. Najbolje bo, da na začetku delaš krajše ture in najprej dobro spoznaš čoln. Dokler te 1x ne dobi ne boš vedel...
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Jan 27, 2016 08:53

Osebno sem šel z Elanom 402 iz Fažane do Limskega kanala(cca. 70km) in nazaj bp, res pa je da je potrebno takšne poti s takimi plovili načrtovati. Pa dobro je, če poti načrtuješ v tandemu še s kom - je bistveno boljši občutek. :wink: Ima pa 402 bistveno slabše plovne lastnosti.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Sr Jan 27, 2016 10:27

Mi smo ga včasih imeli, zdaj imamo malo večjega. Za daljše izlete je treba spremljati vreme vnaprej. Jaz gledam, da je v eno smer maximalno dve uri v eno smer pri potovalni hitrosti od 23-27 milj/h. Pa zelo pomembno, da imaš s seboj res dosti goriva.
Ti motorji so zelo sigurni, ti pa svetujem, da se ga prej temeljito pregleda (impeler, uplinjači, olje menjalnika...).
Merilnike imajo dosti ugodno v Kamm-u.
Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a theDamjan » Sr Jan 27, 2016 17:50

Sam sem ga imel 3 leta. Lepo je šel, imel sem 115 konjev.

Split-Biševo je velikokrat preplul.
Ti modeli imajo hibo, da poči dno. To se je zgodilo lastniku pred mano, pa še za enega vem. Malo preglej plastiko, preden boš preko valov skakal.
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
boris51
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a boris51 » Sr Jan 27, 2016 20:25

hvala, čoln je res v dobrem stanju saj ga je prejšnji lasnik res vzdrževal in sem kljub letom 4 lasnik.
samo 115 konjev si pa res ne prestavljam na tem čolnu ,to je bila raketa :lol:
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Sr Jan 27, 2016 20:42

Tudi jaz sem ga imel 5 let,najprej z motorjem Merc.50 nato Mariner 90.Uglavnem sem plul Rab-Paški zaliv-Maslenica-Novigradsko more-Obrovac.Kaj imeti s seboj,tisto obvezno-skrb o porabi goriva,pozanimat se kje se da točit,olje,če ti sam meša,vetrovke,kape,ker če je malo večji maestral šprica in potem zebe.Ne pozabi imeti dovolj pitne vode,ni vse v pivu in ...S tem motorjem ni problemov.Ti je že Daki omenil na kaj biti pozoren.Pri čolnu,ko ga imaš še doma,preveri pohodno dno v čolnu.Ker je dno dvojno, moraš biti pozoren,da se ti pohodno dno ne upogiba pri hoji po njem,če se, ga bilo dobro odpreti in ojačati,ker so se ojačitve med dvojnim dnom podrobile.Sam sem pohodno dno zrezal ven,naredil nove ojačitve in dno zlaminiral nazaj.Če je dno čvrsto in kompaktno,se čoln pelje kot se šika.Seveda bodi pozoren tudi na zadnjo steno,ki nosi motor.Dila v steni rada zgnije in stena postane upogljiva,saj veš, motor je močan in rine čoln ko blesav,stena pa trpi.Na te stvari te opozarjam,ker so ti čolni že stari in plastika je utrujena.Ne prestraši se glede tega kar sem ti napisal,bolje da si prej malo obveščen,da se kasneje nebi čudil,če bi začelo kaj pokati.
mašinfirer
darkojakob
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a darkojakob » Pe Jan 29, 2016 20:59

Probaj v Jucci, meni so zamenjali plovec in merilec, skupaj z montažo.....se mi zdi, da cca. 50 do 60€ z delom....tako nekako, se mi zdi zelo malo, proti tistem, koliko sem se non-stop sekiral in preračunaval koliko ga imam še notri. :lol:
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » So Jan 30, 2016 19:23

A nimajo v Jucci samo originalne merilce za Mercury?
Ja, merilec goriva kar rabiš, da nisi skoz živčen, kdaj ga bo zmanjkalo. Pa še en rezervar za rezervo.
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » So Jan 30, 2016 21:02

V Yuci imajo tudi marsikaj univerzalnega,med tem tudi univerzalne merilce goriva.Daki pojdi enkrat tja,imajo stvari,ki jih tudi Kamm nima.
mašinfirer
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » So Jan 30, 2016 23:00

No, saj sem večkrat tam. Nazadnje sem bil pred dvema tednoma s prijateljem, ki je kupoval dele za svojega Mercuryja. Spraševal je tudi za obratomer, pa so mu ponudili originalnega. Se mi je zdel kar poceni. Nisva pa spraševala po univerzalnih. Sem pa videl, da imajo še dosti druge navtične opreme.
stormi
Desetnik

Nakup plovila

OdgovorNapisal/-a stormi » Pe Mar 11, 2016 14:25

Zanima me, kaj mislite o temle čolnu? Najverjetneje ga grem jutri pogledat in me zanima, na kaj naj bom pozoren. Naj povem, da prvič kopujem čoln.

http://www.bolha.com/navtika/motorna-plovila/motorna-plovila-do-10m/elan-gt-70-1302153731.html?aclct=1457087004

Tukaj je več informacij

http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=200949

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot] in 8 gostov