OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Sr Jan 27, 2016 20:42
Tudi jaz sem ga imel 5 let,najprej z motorjem Merc.50 nato Mariner 90.Uglavnem sem plul Rab-Paški zaliv-Maslenica-Novigradsko more-Obrovac.Kaj imeti s seboj,tisto obvezno-skrb o porabi goriva,pozanimat se kje se da točit,olje,če ti sam meša,vetrovke,kape,ker če je malo večji maestral šprica in potem zebe.Ne pozabi imeti dovolj pitne vode,ni vse v pivu in ...S tem motorjem ni problemov.Ti je že Daki omenil na kaj biti pozoren.Pri čolnu,ko ga imaš še doma,preveri pohodno dno v čolnu.Ker je dno dvojno, moraš biti pozoren,da se ti pohodno dno ne upogiba pri hoji po njem,če se, ga bilo dobro odpreti in ojačati,ker so se ojačitve med dvojnim dnom podrobile.Sam sem pohodno dno zrezal ven,naredil nove ojačitve in dno zlaminiral nazaj.Če je dno čvrsto in kompaktno,se čoln pelje kot se šika.Seveda bodi pozoren tudi na zadnjo steno,ki nosi motor.Dila v steni rada zgnije in stena postane upogljiva,saj veš, motor je močan in rine čoln ko blesav,stena pa trpi.Na te stvari te opozarjam,ker so ti čolni že stari in plastika je utrujena.Ne prestraši se glede tega kar sem ti napisal,bolje da si prej malo obveščen,da se kasneje nebi čudil,če bi začelo kaj pokati.
mašinfirer