Te dni sem preizkusil čoln mano marine 22,52 z 1.7 TD motorjem. Med vožno je motor bil zelo glasen,hrupen,....zanima me ali je to normalno za take motorje ali je to neka anomalija v sistemu:)
Ker sem pred nakupom tega čolna bi rad vedel kaj kupujem zato prosim za pomoč. Je tak motor dovolj za tak čoln?
Hvala vsem
LP
mercuiser 1.7 turdbo diesel
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
primorec50
- Višji štabni vodnik
Pozdravljen
Isti motor sem vozil v Salpi 21,5 in lahko ti rečem da je glasen, ker ga pač moraš priganjati skoraj do maximuma. Je absolutno prešibak za tak čoln, vendar če voziš po pameti in paziš na temperaturo ne bo nobenih problemov. Redno boš moral čistiti tudi peto, saj ti bo vsaka školjkica močno upočasnila čoln in s tem povečala možnost pregrevanja. Ne pretiravaj tudi z "natovarjanjem" ker boš preveč mučil motor. Skratka po pameti.
lpg
Isti motor sem vozil v Salpi 21,5 in lahko ti rečem da je glasen, ker ga pač moraš priganjati skoraj do maximuma. Je absolutno prešibak za tak čoln, vendar če voziš po pameti in paziš na temperaturo ne bo nobenih problemov. Redno boš moral čistiti tudi peto, saj ti bo vsaka školjkica močno upočasnila čoln in s tem povečala možnost pregrevanja. Ne pretiravaj tudi z "natovarjanjem" ker boš preveč mučil motor. Skratka po pameti.
lpg
https://medisken.si
-
primorec50
- Višji štabni vodnik
mercruiser 1.7 tdi
Se mi je kar zdelo da se muči,kr kriči,pa še trup je poln alg bil pa se je barka komaj premikala,...Kaj sploh montirajo tako švoh motorje v take barke....
Res sem v dvomih ali da jo vzamem s takim motorjem, če ga moraš pritiskat do konca stalno pol motor več trpi,avtomatsko poraba se dvigne,turbina,...
Še kak nasvet ,izkušnja?
Res sem v dvomih ali da jo vzamem s takim motorjem, če ga moraš pritiskat do konca stalno pol motor več trpi,avtomatsko poraba se dvigne,turbina,...
Še kak nasvet ,izkušnja?
Ja kot sem ti napisal, stvar bo sprejemljiva dokler bo trup popolnoma čist in peta brez črvičkov. Zakaj vgrajujejo takšne motorje? Zaradi konkurenčne cene. Da ne boš razumel napak. Tudi druge čolne ki prodajajo so večinoma podhranjeni s konji prav zaradi cene. Je pa ena dobra stran tega motorja in sicer majhna poraba. Meni se je povprečje v sezoni (70ur) vrtelo med 12 in 13l na uro. Jaz sem bil z barko zadovoljen, prodal sem jo ker otroci rastejo in je postala premajhna.
lpg
lpg
https://medisken.si
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta