Težave z štarterjem.....

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

uros1j
Štabni vodnik
Kraj: //

Težave z štarterjem.....

OdgovorNapisal/-a uros1j » Sr Jul 20, 2016 11:43

Pozdravljeni... rabim eno pomoč...

Na mercruiserju 3.0 se mi dogaja, odkar sem bil primoran na morju kupit nov neoroginalen štarter da mi pokajo vijaki... starter imam gor zdaj 3 sezono in vceraj se je zlomil tretji vijak... in spet tisti ki ne gleda skoz. Spet se bom mucil da dobim ostanek ven..

Mi lahko kdo obrazlozi zakaj se to dogaja? Vijaki so normalno zategnjeni kot je potrebno.
Z starim originalnim se to ni dogajalo...
Meni se je en zlomil 2 dan dopusta, sem sel po novega na servis... valda ostanek sem po 2h spravil ven... na servisu bi takoj motor vzeli ven.. danes me klice brat da je spet nasel vijak pod motorjem.. ampak zdaj spet drugega...
Kje je problem?
Nujno prosim za pomoc... motor dela bp.

Hvala in lp
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Jul 20, 2016 12:27

Verjetno napačna trdnost vijakov. Poglej kaj piše na glavi - katere številke.
No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Sr Jul 20, 2016 14:11

Prec ti rešim, mene je koštalo 7 starterjev... pa mesece pri znalcih in sveznalcih in pametovanjih in brcih v temo.

Ne rabiš bolj trdnih šraufov ampak prave šraufe. Pravi so takšni, kot so jih včasih dajali zraven originalnega starterja. Morali bi biti colski navoji, če so metrični boš moral dati delati take šrafue. Keč je v temu, da mora meti navoj in nad navojem narezljan raster (nekateri imajo karo, nekateri vzdolžne črte). Ko to zategneš ti ta raster zažre v meso motorja in preprečuje vibracije in mala mikronska premikanja, ki potem naredijo luft in na koncu odlomi še tako trd šrauf.

Če imaš možnost pa na zadnji strani starterja še z malim koščkom železa to pričvrsti na blok motorja, ker tam nastane ročica. Eni imajo za to predvideno luknjo za vijak, precej pa jih je kar brez in bi moral improvizirati.

Tule pa imaš celo temo in podrobnosti če te še firbec:

http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... aganja%E8u
Wellcraft 2600 Martinique

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost