Mnenje E-tec
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Mnenje E-tec
Pozdravljeni
Kupujem rabljeno plovilo ki ima motor evinrude e-tec 200, letnik 2006.
Zanimajo me vaše mnenje in izkušnje, ter na kaj biti pozoren na e-tec motorjih.
Plovilo je SAVER 650 cabin sport.
Hvala
Kupujem rabljeno plovilo ki ima motor evinrude e-tec 200, letnik 2006.
Zanimajo me vaše mnenje in izkušnje, ter na kaj biti pozoren na e-tec motorjih.
Plovilo je SAVER 650 cabin sport.
Hvala
Kolegu se je etec 225 pri cca 1500 vrt/min pregreval, to je ravno na meji, ko se še ne odpre (nadtlačni) obvod hlajenja mimo termostatov, tako da poskusi pluti 10 minut na teh vrtljajih. Pa za menjavo cinka v izpuhu rabiš posebno orodje in prešo, da dobiš ven in nazaj noter potisni ležaj propelerja. Ampak če ga boš vozil k mehaniku, je tole brezpredmetno.
motorni
Hvala za mnenja.
Do sedaj sem imel suzikija in zadnjih 7 let bayliner 2052 z merc 4.3. Z nobenim nisem imel težav, samo redno in dosledno tekoče vzdrževanje.Je pa res da sem glede vzdrževanja zelo pedanten in marsikaj menjam tudi iz preventive po načelu "da ne mislim".
Za evinrude pa so mnenja zelo deljena. So nekateri ki jih hvalijo in veliko je tudi takih, ki so z njim nezadovoljni.
Če bi na tem čolnu imel zadaj motor made in japan, bi bil že doma, tako pa sem še na tehtnici.
To plovilo je sicer v Italiji, pri nas je izbira takih plovil 6-7metrov , kabina, wc, zunanji motor bolj skromno ali skoraj nič.
Do sedaj sem imel suzikija in zadnjih 7 let bayliner 2052 z merc 4.3. Z nobenim nisem imel težav, samo redno in dosledno tekoče vzdrževanje.Je pa res da sem glede vzdrževanja zelo pedanten in marsikaj menjam tudi iz preventive po načelu "da ne mislim".
Za evinrude pa so mnenja zelo deljena. So nekateri ki jih hvalijo in veliko je tudi takih, ki so z njim nezadovoljni.
Če bi na tem čolnu imel zadaj motor made in japan, bi bil že doma, tako pa sem še na tehtnici.
To plovilo je sicer v Italiji, pri nas je izbira takih plovil 6-7metrov , kabina, wc, zunanji motor bolj skromno ali skoraj nič.
-
navtik_borut
- Admiral
-
zajtam1974
- Praporščak
Kolega ima kake 3 leta 150 km v6 e-tec-a, kot vem je enaka osnova kot 200 km, motor dela kot urca, tih in poskočen kot samo 2 t zna biti, sem va tudi sam testiral in me je navdušil nobenih težav z njim, le redno vzdrževanje pravega mojstra, to so moje izkušnje.
bonaca in gas.........
Pasara + Tomos 10, Maestral 2,99 + Tomos 4, Lomac 550 IN + Honda BF 90, Solemar B22 Offshore + Yamaha 200
Pasara + Tomos 10, Maestral 2,99 + Tomos 4, Lomac 550 IN + Honda BF 90, Solemar B22 Offshore + Yamaha 200
Stvari niso tako preproste... Etec je super motor, osebno ne želim na svojem čolnu videti ničesar drugega. Zahteva pa vsaj nekaj znanja in natančno vzdrževanje. Problem je tudi v zelo agresivnem marketingu z njihove strani; če povsod prepričuješ ljudi, da zadeva ne rabi nobenega servisa na 3 leta oz. nevem koliko veliko ur, na daljši rok to seveda ne velja. Potem se pa zgodba začne.
V6 so delikatni predvsem zato, ker uporabnik ne sliši, da je na enem izmed cilindrov nekaj narobe. Pri dveh ali treh cilindrih je zadeva očitna, pri šestih pa ne več. In ker uporabnik ne reagira pravočasno, potem ribne da je hudič vesel.
V6 so delikatni predvsem zato, ker uporabnik ne sliši, da je na enem izmed cilindrov nekaj narobe. Pri dveh ali treh cilindrih je zadeva očitna, pri šestih pa ne več. In ker uporabnik ne reagira pravočasno, potem ribne da je hudič vesel.
Ja zanimiva mnenja se krešejo pri evinrude e-tec.
Čoln je sicer dobro ohranjen in nasplošno OK, če bi bila zadaj Yamaha bi že bil doma, tako pa...
Sam ne vidim neke razlike ali je Iz Italije, Hrvaške, Slovenije...važno je kakšen je lastnik. Imam 8 let privez v Italiji(Monfalcone) in Italijane dobro poznam in vem da so nekateri ki zelo skrbijo za plovila in drugi bolj tako-tako enako kot pri nas. Ali so mogoče iz Slovenije vsi OK, ker nimam takega občutka.
Čoln je sicer dobro ohranjen in nasplošno OK, če bi bila zadaj Yamaha bi že bil doma, tako pa...
Sam ne vidim neke razlike ali je Iz Italije, Hrvaške, Slovenije...važno je kakšen je lastnik. Imam 8 let privez v Italiji(Monfalcone) in Italijane dobro poznam in vem da so nekateri ki zelo skrbijo za plovila in drugi bolj tako-tako enako kot pri nas. Ali so mogoče iz Slovenije vsi OK, ker nimam takega občutka.
-
zajtam1974
- Praporščak
mito75 napisal/-a:Ja zanimiva mnenja se krešejo pri evinrude e-tec.
Se popolnoma strinjam, ni bistvo iz kje je lastnik ampak kakšen je, če je pedanten je vse poštimano in redno narejeno, jaz sem 2x kupil plovilo v IT in nisem imel težav, saj takoj vidiš kakšno je stanje kompleta, kje se hrani,...to ne moreš skrit, malo sreče pa itak moraš imeti.
bonaca in gas.........
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost