Izvenkrmni motor 200KM
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
borutbongo
- Naddesetnik
Izvenkrmni motor 200KM
Pozdravljeni Morjeplovci
Prosim vas za vaše mnenje pri nakupu novega motorja 200KM. Za čoln smo se že odločili, pri motorju pa kolebamo med Hondo, Suzukijem in Yamaho. Honda je V6 ostala dva sta 4-cilindrca. Je to prednost ali slabost? Vsekakor je Honda precej težja. Suzuki naj bi imel tudi več navora zaradi večjega prestavnega razmerja in posledično večjega premera propelerja.
Vsako mnenje bo dobrodošlo.
Borut.
Prosim vas za vaše mnenje pri nakupu novega motorja 200KM. Za čoln smo se že odločili, pri motorju pa kolebamo med Hondo, Suzukijem in Yamaho. Honda je V6 ostala dva sta 4-cilindrca. Je to prednost ali slabost? Vsekakor je Honda precej težja. Suzuki naj bi imel tudi več navora zaradi večjega prestavnega razmerja in posledično večjega premera propelerja.
Vsako mnenje bo dobrodošlo.
Borut.
Če bi se jaz odločal za nakup 200 konjskega motorja, bi verjetno tudi izbiral med temi tremi znamkami.
Na izbiro bi vplivala cena, bližina dobrega serviserja in čas dobave rezervnih delov.
Glede časa dobave rezervnih delov sem najbolj razočaran nad uvoznikom Honde.
Lani sem na en zobati jermen in šponar čakal več kot 1 mesec.
Glede rezervnih delov sem najbolj zadovoljen z Yamaho. Če je še cena ugodna, bi jo verjetno izbral. "Šraufal" bi sam.
Na izbiro bi vplivala cena, bližina dobrega serviserja in čas dobave rezervnih delov.
Glede časa dobave rezervnih delov sem najbolj razočaran nad uvoznikom Honde.
Lani sem na en zobati jermen in šponar čakal več kot 1 mesec.
Glede rezervnih delov sem najbolj zadovoljen z Yamaho. Če je še cena ugodna, bi jo verjetno izbral. "Šraufal" bi sam.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
-
borutbongo
- Naddesetnik
borutbongo napisal/-a:Plovilo je Beneteau Antares 8. Mercury mi nekako ne diši, najbolj se nagibam k Yamahi zaradi dobrih izkušenj. Aji je Honda boljša zaradi 6-ih cilindrov? Ali je prednost veriga, ki jo ima Suzuki, ostali pa zobati jermen, ki ga je potrebno z napenjalcem vred redno menjavati?
Manj je več!
Pozabi na ceno, odloči se za najboljše. Torej manj teže, več moči, boljša servisna mreža! Se pravi Yamaha.
Pozabi na Hondo, ki v navtiki prodaja predpotopne, zastarele motorje. Agregati zanje izhajajo iz avtomobilov, ki so po cestah vozili v 90-ih!
Glede večjih vzdrževalnih popravil, se pa tudi ne sekiraj! Do takrat, ko se bo to začelo, boš plovilo ponovno menjal za večje
-
darkojakob
- Kontraadmiral
Yamaha gor dol...črna zverina je no.1
Vem, da si rekel, da ti Mercury ne diši, vendar serija Verado je top, cena je ugodna, 5 let garancije, servise pa imaš tudi na vsakem koraku. Itak ga ne boš nikoli "šraufal" sam. Se mi pa zdi, da ima Yamaha 3 leta, lahko se pa tudi motim. Sam sem imel možnost narediti en krog
in lahko rečem, da tišjega in uglajenega motorja še nisem imel v rokah. Vsekakor je pa to moje mnenje. Lahko ti povem samo moj primer glede servisov, zjutraj ko smo se odpravljali malo ven, motor je čudno delal, čoln privežem, pokličem servis, opišem težavo, prišli v roku mogoče 1,5 ure iz Novi Vinodolskega s čolnom, da ne bom rekel v 1, pogledali, ena svečka mi je šla, zamenjali vse 4...koliko sem dolžan...nič...je v garanciji. Seveda sem jima dal, da imata vsaj za kakšno malico pa pivo, ker je bilo res vse hitro kot se šika, brez stresa in slabe volje. Mi smo čez 2 uri že šli proti Vrbniku. 
-
Daki
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov