Mano marine 22,52

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Samo123
Poddesetnik

Mano marine 22,52

OdgovorNapisal/-a Samo123 » Po Jan 26, 2009 13:42

Pozdravljeni!

Najprej bi rad pohvalil forum, sem ga že celega "preletel", vse kar piše v zvezi z Mano marinom 22,52 in dizelskim motorjem v njem, pa podrobno prebral!

Posebej mi je v oči padel tale oglas, a mi je "sumljiv", saj je res poceni:
http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=63909

Drugače pa je v konkurenci za nakup še Salpa 20.5 in 21.5. Kaj mi bolj priporočate 20.5 z izvenkrmnim motorjem ali 21.5 z notranjim? Kaj so sploh bistvene razlike? Katerega bi vi izbrali med temi tremi?

Za odgovore se vam že v naprej zhvaljujem,

LP Samo
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Po Jan 26, 2009 15:13

Pozdravljen !
Glede cene imaš prav. Na Nautic Expo, prodajajo enak model samo da je letnik 2005, za 53000 €. Napaka v ceni ali plovilu ?
LP
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Jan 26, 2009 19:32

Nobeno od teh treh plovil ni ravno posrečeno, čeprav je glede plovbe Salpa 21,5 še vedno favorit, pa čeprav pluje kot narobe obrnjena kopalna kad... Notranji motor vsekakor, saj ti zniža težišče in sprazne krmo... Tudi navora je bistveno več.

LP
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Jan 26, 2009 19:44

No ja Admin malo pretirava, jaz sem imel salpo in sem bil zadovoljen, tudi v "težkem" morju. Bi pa priporočal notranjega bencinca, dizel je malo prešvoh. Za kaj več se mi javi na ZS.
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Jan 26, 2009 19:47

Hja res sem pretiraval, je bilo napisano karikirano, samo mislim, da vsi veste kaj to pomeni. Če bi bil jaz na Lloydu in podobnem, takim barkam ne bi dal niti CE certifikata... 100 kg dedec stopi na rob barke in ne veš ali se bo prevrnila ali ne. Še posebej tista z izvenkrmnim motorjem je groza. Žal je tako, da na tej majhni dolžini in širini je barka previsoka, so pa seveda s tem pridobili nekaj prostora...

LP
racael
Poročnik korvete
Kraj: lj

OdgovorNapisal/-a racael » Po Jan 26, 2009 20:48

po moje je cena čist realna, saj je nov takrat stal 37k€. na tem plovilu je nov motor kar je +
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Jan 26, 2009 21:08

Vse je povezano, koliko se lahko stegneš v "štumfu". Za tak denar dobiš maximalno, kar se da dobiti. Končna cena bo okoli 19 jurjev. Poraba cca 15 litrov na uro!!!
In kot je rekel Admin, previsoko in prekratko, ter zeloooo ozko. Pa saj se ne boš vozil po razburkanem morju, ki je napovedan v teh časih?
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Jan 26, 2009 21:12

Dokaz da Admin nima prav. Ples na špici salpe 21,5 :D
Slika
p.s.:Italijani na gumenjaku v ozadju so naju nagradili z bučnim aplavzom in grappo.
lpg
Nazadnje spremenil gregor.n, dne Po Jan 26, 2009 21:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Jan 26, 2009 21:20

Gregor, plešeš na sredi premca, admin pa pravi:

....če 100 kg dedec stopi na rob barke in ne veš ali se bo prevrnila ali ne.....

No ja, drugače pa po sliki sodeč plešeš valček (verjetno zaradi previdnosti) Ha, ha, ha.

Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Jan 26, 2009 21:29

OK si zmagal, ni bla polka ampak valček, ampak na rob barke pa težko stopiš, saj nima robov ampak je lepo zaobljena. Zato tudi malo bolj nežno udari v val kot Mano. Sem vozil oba pa je vožnja s Salpo "mehkejša". Sicer pa pri čolnu s 6,75 metra dolžine in 2,30 širine ne moreš pričakovati čudežev. Kar pa se tiče prostornosti sta pa oba v tem rangu zmagovalca.
lpg
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Po Jan 26, 2009 21:38

Gregor n pomojem si ga imel pa dost da si plesal na špici barke :lol: :!:
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Jan 26, 2009 22:22

Gregor, kot sem napisal, za takšen denar je maximalno kar se da dobiti. Salpe 21,5 ne poznam prav dobro, poznam pa manota in vem kaj lahko iztisne od sebe. Meni je tudi on dober. Poglej cene in primerjaj, kaj se dobi za ta denar? Nič primernega. Čudeži so že narejeni, barka ima 4 ležišča, en del kuhinje in sanitarije. Haloooo? A ni to čudež? Letos sem srečal mlado slovensko družino na Mano 22,52 na Korčuli, ko so se vračali nazaj v Koper. Ne morem verjeti, koko so bili zadovoljni, nasploh zaradi porabe. Pa sva se malo peljala in sem bil res presenečen, dobro se obnaša (res je bilo mirno morje), ko pa sva sekala lastni val, pa ga je malo nabijala, kar je pričakovati za plovilo dolžine 7 metrov. Je pa razlika med tvojo Salpo in sedanjo 27-ko. Ko boš šel na 33-ko ali 37-ko bo še večja razlika v plovbi, ugodju, porabi in seveda tudi finančno. Vse ima svojo ceno.
Tisti valček je bil samo tako, na oko. Si pa izpadel Jack pred makaronarji, a? Tako je prav!

Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Jan 26, 2009 22:54

Ja če se prav spomnim, sem imel jaz porabo okrog 13 litrov (povprečje) kar je res neverjetno. Je pa še ena mala razlika in sicer ima Mano kuhinjico notri Salpa pa zunaj, kar je vsaj zame bolje. Ima pa Mano daljšo kopalno ploščad. Skratka težko se je odločiti, jaz bi izbiral po ceni in ohranjenosti.
lpg
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Jan 27, 2009 08:09

En tak Mano se je lani celo poletje šraufal v červarju,in mislim da je imel SLO zastavo, zelo prostoren zunaj za to dolžino.
Samo123
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a Samo123 » To Jan 27, 2009 09:35

Najlepša hvala za vse odgovore!

Zavedam se, da ne bi kupil jahturine, ampak kot je bilo rečeno za ta denar se mi pa to zdi super nakup! Pa že ta denar mi predstavlja orng zalogaj! :oops: Zato me tudi zanima kakšne mislite, da so realne cene teh mano marinov? Novi so kolikor jaz vem stali 45k in ne samo 37... Vsi ostali na mornar.net se prodajajo oz. imajo izklicno ceno okoli 30k, s tem da imajo vsi veliko več prevoženih ur! Je torej tale za 20k in malo urami torej nekakšna vroča ponudba, ki bi jo moral takoj zagrabiti, ali lahko počakam? Se bo, če se ta proda, spet našel kakšen drug za ta oz podobni denar... Kajti glede na moje finančne zmožnosti in tudi glede na zasedenost v letošnjem poletju (grem na Portugalsko za 14dni), bi bilo bolj pametno, da se za nakup odločim šele naslednje leto ali pa vsaj po poletju, ampak če pa s takojšnjim nakupom "prišparam" eno tretino cene je pa za razmisliti!!

Zanima pa me tudi ali ima kdo kakšne izkušnje z dajanjem čolna v charter, oziroma s charter managementom? Ali se bi mi mogoče splačalo čoln kupiti sedaj in ga dati v charter management za to sezono?
Res sem v dilemi...kupiti čoln sedaj in prišparati 10k in ga ne voziti celo poletje? Kupiti sedaj in dati v charter? Počakati?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost