Bayliner 1851 ss Capri

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

mrdaco
Kontraadmiral

Bayliner 1851 ss Capri

OdgovorNapisal/-a mrdaco » Če Feb 23, 2017 10:02

Z gliserji nimam nobene prakse zato se obračam na vas. Imam par vprašanj in bi rad vaše mnenje. Gre se za Baylinerja 1851 ss s Mercruiserjem 4.3 190KS

1. Kaka je splošna kvaliteta čolna, saj je ta letnik 1995?
2. Kakšna bo poraba pri potovalni hitrosti?
3. Kakšna je sploh potovalna hitrost?
5. Kako velik kamen za korpomorto (je sploh smiselno, če se pripravlja kaka butasta zakonodaja glede črnih vezov).
6. Si upate tak čoln iz vode potegnit z avtom 1,4T (Opel Astra), čoln bo potem parkiran kak kilometer vstran. Ne bom ga vozil v Slovenijo.
7. So s tem Mercruiserjem kaki problemi? Kaj lahko pričakujem po 500 urah?
Nazadnje spremenil mrdaco, dne Pe Feb 24, 2017 07:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

Re: Bayliner 1851 ss Capry

OdgovorNapisal/-a kr en » Če Feb 23, 2017 10:38

mrdaco napisal/-a:Z gliserji nimam nobene prakse zato se obračam na vas. Imam par vprašanj in bi rad vaše mnenje. Gre se za Baylinerja 1851 ss s Mercruiserjem 4.3 190KS

1. Kaka je splošna kvaliteta čolna, saj je ta letnik 1995?
2. Kakšna bo poraba pri potovalni hitrosti?
3. Kakšna je sploh potovalna hitrost?
5. Kako velik kamen za korpomorto (je sploh smiselno, če se pripravlja kaka butasta zakonodaja glede črnih vezov).
6. Si upate tak čoln iz vode potegnit z avtom 1,4T (Opel Astra), čoln bo potem parkiran kak kilometer vstran. Ne bom ga vozil v Slovenijo.
7. So s tem Mercruiserjem kaki problemi? Kaj lahko pričakujem po 500 urah?

1. tako, tako (Bayliner je nekako FIAT med plovili)
2. 20 + L/h
3. 20-25 kn
5. 1 tona
6. komot
7. standardni (menjava izpušnega sistema, kablov, impeler, ..) odvisno, kako je bil vzdrževan do sedaj
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Če Feb 23, 2017 11:36

Bi se strinjal z odgovori kr en-ga, le pri odgovoru številka 6. bi ta "komot" zamenjal z:
morda, odvisno od klančine, menjalnika avtomobila, ..., če že, pa zelo na meji.

Tak čoln bo imel skupaj s prikolico preko 1.500 kg :!:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
navtik_borut
Admiral

OdgovorNapisal/-a navtik_borut » Če Feb 23, 2017 14:42

jozko napisal/-a:Tak čoln bo imel skupaj s prikolico preko 1.500 kg :!:

Ne verjamem..

Bayliner 2052, kar je kar nekaj več čolna, tehta 1200kg (letnik 2000, starejši modeli so bili še cca. 100kg lažji), enoosna prikolica z nosilnostjo 1400kg pa tehta med 350 in 400 kg. Skupaj to nanese na številko, ki jo omenjaš.

Vem, ker se trenutno ravno s temi številkami ubadam.

Pri 1851 bo kar nekaj manj.
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Če Feb 23, 2017 15:59

navtik_borut, ne boš me prepričal :!:

Sem imel tak čoln in točno vem, lahko pa tudi dokažem :idea:

Na hitro:
-suha teža čolna z osnovnim motorjem cca. 1.000 kg
-večji motor - 4,3 l dodatno k 3,0 l, cca. 50 do 100 kg
-1/2 ali 3/4 goriva v rezervoarju dodatno cca. 100 kg
-akumulator, tenda, cerade, kop. ploščad, cca. 100 kg
-oprema čolna: vrvi, sidro, jopiči, smuči, ... cca. 50 kg
-prikolica takšne nosilnosti kot si navedel cca. 350 kg

Pa brez zamere :roll:

Več lahko na zs
Nazadnje spremenil jozko, dne Če Feb 23, 2017 16:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Če Feb 23, 2017 16:20

Oba imata svoj prav.
Ampak potegnil ga bo ven v vsakem primeru. Malček bo sklopka zasmrdela, malček bo popraskal, ampak bo.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
navtik_borut
Admiral

OdgovorNapisal/-a navtik_borut » Če Feb 23, 2017 20:05

jozko napisal/-a:navtik_borut, ne boš me prepričal :!:

Sem imel tak čoln in točno vem, lahko pa tudi dokažem :idea:

Na hitro:
-suha teža čolna z osnovnim motorjem cca. 1.000 kg
-večji motor - 4,3 l dodatno k 3,0 l, cca. 50 do 100 kg
-1/2 ali 3/4 goriva v rezervoarju dodatno cca. 100 kg
-akumulator, tenda, cerade, kop. ploščad, cca. 100 kg
-oprema čolna: vrvi, sidro, jopiči, smuči, ... cca. 50 kg
-prikolica takšne nosilnosti kot si navedel cca. 350 kg

Pa brez zamere :roll:

Več lahko na zs

Ne bom ti oporekal. Govoriš iz lastnih izkušenj, kar jaz (še) ne morem.

Vseeno pa lahko pri večih alinejah zgoraj poskrbiš, da jih v času transporta ni ali pa so čim nižje. Če bi sešteval vse kar se na čolnu lahko znajde, potem npr. tudi 2052 ne bi mogel legalno vozit na prikolici z NDM 1800, pa jih je večina ravno na takšni prikolici.

Govorim pa jaz izključno o teži. O samem dvigu na rampi nimam pojma :wink:
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » Če Feb 23, 2017 20:32

Del imena modela je pravilno capri (ne y), po ita otoku https://sl.m.wikipedia.org/wiki/Neapeljsko_oto%C4%8Dje
mrdaco
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a mrdaco » Pe Feb 24, 2017 08:37

kondor88 napisal/-a:Del imena modela je pravilno capri (ne y), po ita otoku https://sl.m.wikipedia.org/wiki/Neapeljsko_oto%C4%8Dje

Sem poravil.

Gre pa za tole plovilo: https://www.mornar.net/view/media.asp?ID=220199 če zna kdo kaj pametnega povedat o njem. Ima ga pa znanec, ki je precej pedanten. Sam ima soseda, ki mu je kot avtomehanik rihtal čoln. Meni je pa najbližji mehanik na Pagu. Pa še za tega ne vem kaki je mojster. Pa še vožnja čez tisti hrib... hja. Vse bolj študiram da mi bo tako ali tako žal. V enem primeru da ga nisem kupil in bom omejen z 4m gumenjakom. V drugem primeru pa ker si bom nakopal morebitne težave, a kljub temu preplul doberšnji del Kvarnerja.
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Pe Feb 24, 2017 10:11

mrdaco napisal/-a:
kondor88 napisal/-a:Del imena modela je pravilno capri (ne y), po ita otoku https://sl.m.wikipedia.org/wiki/Neapeljsko_oto%C4%8Dje

Sem poravil.

Gre pa za tole plovilo: https://www.mornar.net/view/media.asp?ID=220199 če zna kdo kaj pametnega povedat o njem. Ima ga pa znanec, ki je precej pedanten. Sam ima soseda, ki mu je kot avtomehanik rihtal čoln. Meni je pa najbližji mehanik na Pagu. Pa še za tega ne vem kaki je mojster. Pa še vožnja čez tisti hrib... hja. Vse bolj študiram da mi bo tako ali tako žal. V enem primeru da ga nisem kupil in bom omejen z 4m gumenjakom. V drugem primeru pa ker si bom nakopal morebitne težave, a kljub temu preplul doberšnji del Kvarnerja.

22 let je star... ohranjen najbrž je, vsaj zgleda tak... ali si ga videl v živo? naj ti znanec pove šibke strani, naj ti ne skriva napak, nič naj ne zamolči...
očitno, če razumem prav, ga ne misliš vozit domov... če pa, naj ti ga še naprej servisira znančev sosed, ki najbolje ve, kako ta čoln in motor "dihata"...
o teh čolnih ti ne znam svetovat, kako se obnaša na vodi, kolk pije...
pomembno je, da veš, za kaj bi ga sploh kupil...kaj boš počel z njim, boš šel na daljše ture, boš raziskoval širšo okolico, za ribolov, samo iz zaliva v zaliv... dobro premisli, kaj imaš sedaj, kaj bi lahko imel in kakšne skrbi si s tem nakoplješ poleg finančnih.
mrdaco
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a mrdaco » To Feb 28, 2017 08:05

Čoln je sedaj na Viru, jaz sem pa na Pagu (Mandre). Hudič je ko ne poznam nobenega mehankarja. Bi se v tem primeru mogel pri domačinih pozanimat, če je kdo okoli. Preko spleta sem našel da je najližji je cca 20km stran v mestu Pag.
Čoln bi uporabljal za dnevne izlete. Malo med otoki, recimo do Raba, Oliba, Silbe, Vir, Lošinj z ženo in dvema otrokoma.
Sedaj imam gumenjak Hondo 4m z mehkim dnom in 20KS. Do zdaj je bilo vse super, samo ko so malo valovi pa saj veste, kako so gumice od 100 kil.

Zdaj pa še eno malo smešno vprašanje.... A je pri taki peti jo mogoče v vodo potopit v kaki škaf in zakurblat motor. Vem da bi moral dat gor slušalke, ampak na parkirišču ni vode, soseda pa nebi rad vsakokrat obremnjeval, pa tudi nihče mi ne garantira, da bo tam. Nebi pa bil problem zbrat kakih 50l deževnice.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Feb 28, 2017 09:06

Kakšen Fiat, kaj je s Fiatovo kišto kaj narobe ali govorite o Fiatovi elektriki in delovanju motorja ali je mišljeno da pri Fiatu popraviš pol avta za ceno enega komada od Audija, najbrž ne.
To so kar neke prispodobe da je Bay Fiat.
Dokler nisem prvič videl Baylinerja v živo sem po govoricah sodeč mislil da je to totalen skret da vse razpada da tapicirunga visi povsod, da vse pušča itd.
Sori ni tako, vsaj na mojem l1992 bay2452 ni tako, nič ne pušča nič ne odstopa pelje se tudi po težjem morju dovolj suvereno, da ni bilo bojazni da bo razpadel. Merc je pa Merc ali je v Bayu, Sea Rayu, Merry Fisherju je popolnoma vseeno.
Kot napisano, menjat izpušni sistem in najbrž še kaj. Če je 3.0 se kar pripravi da boš 1000e takoj vanj dal če je pa 5.0 pa še kakšnega jurja zraven, če se ne misliš trest celo sezono ali bo ali ne bo zdržal do konca.
mrdaco
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a mrdaco » To Feb 28, 2017 10:03

4.3 190ks je.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Feb 28, 2017 12:41

Ja toliko 3.0 ima, pa računaj da uni gumenjak ti je pil 0,5 litra ali manj, ta pa bo 1.3l na miljo.
Tako na oko če se boš malo vozil več kot samo do prvega zalivčka ti 70l na dan ne uide.
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » To Feb 28, 2017 12:59

2052 žere 1l/miljo, s tem da je moj imel karburator na 4 grla....pravi šparovc.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost