prosim mnenje, nakup Aquatrona brez motorja

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Sonicus Ud Istre
Kapitan fregate
Kraj: Ljubljana / Novigrad

prosim mnenje, nakup Aquatrona brez motorja

OdgovorNapisal/-a Sonicus Ud Istre » Če Avg 03, 2017 15:42

Zasledil sem spodnji oglas, čoln mi deluje OK, glede na velikost, konfiguracijo itd je praktično točno to kar iščem pri čolnu.

https://www.mornar.net/view/ad.asp?id=240728

Problem (kot je sicer prodajalec pošteno napisal) je to, da je motor šel v franže - skratka bi dejansko kupil samo lupino brez motorja.

Zanimajo me mnenja, če se tole vseeno splača kupiti (mogoče še malo poglihati ceno) pa da posebej nabavim drug delujoč motor (ker vprašanje če ima smisla vgrajenega še obujati v življenje, itak je lahko še kaj dodatnega problem kot slab 2. cilinder).
In me dodatno zanima, če je možno brez obsežnih dodatnih modifikacij notri vgraditi Mercruiser 4.3 V6 (ali morda celo 5.0 ali 5.7 V8 ) ?
Nazadnje spremenil Sonicus Ud Istre, dne Če Avg 03, 2017 22:18, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Če Avg 03, 2017 19:48

.

Bi bilo pred nakupom dobro napravit realen stroškovnik.

Vprašanje je tudi, koliko je dovoljena maks moč motorja na to lupino.

Čoln sam je verjetno dobro ohranjen. Vsaj videti je tako po fotkah. Morda je pa to ideja za delo čez zimo.

Ni nobena znanost, samo da bo reparatura opravljena kot je treba. To je pa že druga , realna , zgodba.

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
WSurfer
Kapitan
Kraj: Domžale - Novigrad

OdgovorNapisal/-a WSurfer » Če Avg 03, 2017 20:20

Ponavadi je tako, da ko začneš razdirat se začnejo kazat nove zadeve, "ki jih je" ali pa "ki bi jih bi bilo" fino popraviti...

Če imaš čas, prostor in potrebno orodje (colsko), priporočljivo tudi pnevmatsko + še kakšno dvigalko za motor bo zanimiv projekt.

Quick fix pa ni takšna zadeva... če se boš lotil resno boš potrošil kar nekaj denarja, ki ga boš ob prodaji težko opravičil. Če ga boš imel pa za sebe ti pa bo lahko še dolgo služil.
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

Re: prosim mnenje, nakup Aquatrona brez motorja

OdgovorNapisal/-a jozko » Če Avg 03, 2017 22:58

Sonicus Ud Istre napisal/-a:In me dodatno zanima, če je možno brez obsežnih dodatnih modifikacij notri vgraditi Mercruiser 4.3 V6 (ali morda celo 5.0 ali 5.7 V8 ) ?

Kar se tiče omenjenih motorjev je vprašanje glede konstrukcije čolna in prostora za vgradnjo motorja.
Morda je možna vgradnja V6, skoraj prepričan pa sem, da boš V8 moral odmisliti tudi radi razlike v teži, glede na sedaj vgrajenega 4 cilinderca s prostornino 3,0 :idea:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
salesky
Viceadmiral
Kraj: Štajerska
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a salesky » Pe Avg 04, 2017 08:32

Kot je že nekdo napisal...preveri kakšen strošek bi bil, da kupiš nov/rabljen motor oz. generalka trenutnega.

Ko vidiš ali se ti splača oz. si pripravljen na takšen strošek greš pogledat kakšno je stanje čolna. Računaj, da ko boš začel z obnovo boš videl še veliko drugih stvari, ki bi bile pametne za zamenjat oz. obnovit.

V kolikor si sam svoj mojster zna bit dober projekt za čez zimo.
--- Lenuhec.si ---
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Pe Avg 04, 2017 10:22

Jaz bi na tvojem mestu ponudil 2500 z prikolico in cez zimo bos to lepo obnovil . Bi p dal 4.3 motor, saj se jih dosti dobi in bi se povezal z našim habibijem da ti poštima motor in boš vedel kaj imas.
D Leather
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a D Leather » So Avg 05, 2017 19:58

Evo ti gliser z V8 motorjem "poceni"
Pa imaš V8 motor in dejansko motor, ki dela.
http://www.bolha.com/navtika/motorna-pl ... &kw=gliser
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » So Avg 05, 2017 20:16

Malo cudno. Samo prikola je vredna 2000.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Avg 05, 2017 21:00

pešekan napisal/-a:Malo cudno. Samo prikola je vredna 2000.

Očitno je še pod ameriško zastavo, tako da verjetno nima urejenih papirjev za rezidenta EU.

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
D Leather
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a D Leather » So Avg 05, 2017 21:10

Napis na boku čolna ne spominja na slovensko registracijo.
Je pa tip v Švici oziroma delno v Sloveniji.

Motor se da ven, prikolica posebej proda, pa lupina posebej.

Samo tole ni tapecirano na novo ker so sedeži spredaj zguljeni.

Čoln se je prodajal že na začetku tega leta pod istimi fotografijami.
Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral
Kraj: Koper

Re: prosim mnenje, nakup Aquatrona brez motorja

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » So Sep 02, 2017 19:27

Jaz sem kupil v Napoliju čoln 9m z dvema motorjema. Eden od njiju je pokvarjen. Barka samo z enim motorjem ne zglisira. Ker sem barko kupil prvega avgusta je bila težava saj so bili vsi na dopustih. Odločil sem se da zamašim luknjo in grem na deset dnevno križarjenje po dalmaciji samo z enim motorjem in z malo gasa - 1.500obratov. Postružil sem si plastične čepe in jih privijačil ter zaslikikoniral.
Barka je delal svojih 8 vozlov. Prehitevala je vse jadrnice. Poraba je bila 7litrov na uro. Poletje sem izkoristil na polno.
Zdaj pa bom popravil ventil na motorju in vgradil še drugi motor nazaj v barko.

V Benetkah se zdaj prodaja 8m gliser v lepem stanju brez motorjev za 1.000eur. Lahko daste nosilec za izvenkrmni motor in daste 30KM motor ter se vozite skoraj zastojn.

Slika

Slika

Slika
Kar koli delaš, naredi kvalitetno ali se pa raje sploh ne loti.

Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov