OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Sr Apr 22, 2020 21:16
Ko enkrat prešaltaš na polispodrivno ali ispodrivno barko, to se slejkoprej zgodi marsikateremu morjeplovcu po letih glisiranja in nabijanja, takrat se pravi dopusti šele pričnejo.To sklepam tudi po sebi.Ko imaš enkrat potovalko tja do 10 knotov, potem vidiš vse tisto, kar je prej letelo mimo.In tudi počasi se daleč pride.Če imaš 2 ali 3 tedne dopusta, z lahkoto prekruzaš iz Istre pa do Korčule in nazaj.Med vožnjo lahko kuhaš, ješ, piješ in uživaš v vožnji.Če imaš tako barko, imaš tudi trdo streho nad glavo in pa celo podaljšek strehe, zato te dež ne moti, tudi stroški goriva padejo, ker so motorji dizli z mnogo manj konji, vsi imajo toplotne izmenjevalce, kar se pri vzdrževanju motorja močno pozna.Tudi vožnja v valovitem morju je prijetnejša, ker ste v kabini in tam ne piha, ne šprica, barka gre lepše v val kot gliser.Je pa res, da za take užitke, komur so to užitki, je treba žrtvovati brzino, ki si jo imel prej.No pa tudi polispodrivne, npr.7-9m z 80-150 KM, se pelje tudi tja do 15 knotov in se tudi kar nekam pride, če je treba mal hitreje.Predno se odločiš za nakup take barke, moraš hitrost vzeti v zakup.Se pa hitro navadiš in družina tudi, ker imaš med vožnjo mobilnost hoditi po barki in otroci se lahko v miru igrajo.Meni je barka, ki jo imam, prva, ki je polispodrivnega sloga pa sem bil prej 35 let na gliserjih.Leta prinesejo tisto kar si dolgo iskal.
To je moje mnenje, je pa res, vsak naj ima tisto kar mu odgovarja.
Stopi taka barka, ki jo gladaš je čist vredu, čo boš šel v njen nakup, si dobro oglej plastiko, razne spoje, da ni popokano, ker eni letniki pa ne vem kateri, so te barke rade na kakih spojih pokale, ena serija je bila slaba, nato so to odpravili.To sem slišal od domačinov.To so bili modeli 790.
mašinfirer