že kar nekaj časa si lastim gumenjaka Hondwave T27 (2,67m), ki mi z 2taktno Yamaho razvije hitrost tam okoli 13vozlov (cca. 24km/h). Ker smo familija, nastopi težav,a da v kolikor vkrcam vse 4 člane čoln vodo odriva in seveda nikakor ne more glisirati.
Ker pa smo letos našli krasen privez in se bo to verjetno dogajalo tud v prihodnja leta, bi res investiral v nekaj več. Gumica me mika manj, četudi vem, da so večji čolni povezani z večjimi težavami okoli transporta, skladiščenja, stroškov itn itn.
Kolikor sem uspel v tem času zbrati informacij bi bilo takole oz. sem opazil variante.
- hrvaški Arba500 čoln s kabino, ki v kombinaciji z Yamaho40 vleče fletno in ima krasno plovnost,
- Bakan 5 podobna zadeva s podobnim motorjem,
- potem pa sem opazil neke poljske čolne, ki sploh ne vem kje jih dobiti oz. pogledati v živo oz. kupiti; se to res vozi s Poljske? Janmor 520 cabin
- ali morda celo kar kakšna gumica za dober denar z recimo vsaj Yamaho 20.
Me lahko prosim malce usmerite. Čoln bi rad za namen raziskovanja otokov po jadranu, za lovljenje rib, za ležanje ene do dveh oseb na premcu (četudi s pokrčenimi nogami
Kje npr. takšno zadevo kupiti rabljeno in kolika je starost, da se to še izplača? Ali seveda novo.
Res hvala za namige.
LpB