Bayliner 1802 Capri DX

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

BexX

Bayliner 1802 Capri DX

OdgovorNapisal/-a BexX » Po Avg 10, 2009 11:55

Pozdrav!
interesiram se za plovilo znamke Bayliner, model 1802 Capri DX, letnik 2000. zanima me vaše mnenje in izkunje.
hvala za odgovore
:D lp
Uporabniški avatar
franz123
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a franz123 » To Avg 11, 2009 08:32

Pozdravljeni.
Sam sem lastnik omenjenega modela in sem z njim zelo zadovoljen.
Odlikuje ga majhna teža okoli 1300 kg s prikolico tako da ga brez problema vozim z B kat. in tudi sam spuščam na navozh v morje in ven.
Na njem je 90 KM dvotaktni mercury in sem stestiral z 9 ljudi cca 700 kg in oprema brez problema izglisiral in držal potovalno hitrost cca 55 km/h.
Jaz ti ga toplo priporočam lahko si ga pa prideš tudi ogledati k meni trenutno je na suhem v okolici Domžal.
Pa še o porabi: toliko je bilo govora o veliki porabi dvotaktnih motorjev pri meni je povprečje (smučanje, dolge ture itd) 12 litrov na uro tako, mi ni žal ko sem se odločil za dvotaktni motor (vzdrževanja praktično ni, teža je toliko manjša v primerjavi s štiritaknim kot bi vedno imel zraven še enega potnika to pa pri manjših plovilih pomeni veliko).
l.p. Franci
Še slikce
http://www.moj-album.com/uredi/franz/16 ... s=16623064
plinko
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a plinko » Po Avg 17, 2009 16:17

Zelo lep čolnič. Ampak tisto o 12 litrih, 55 km/h potovalna hitrost, 9 oseb na čolnu...no ja, to so pa že malo lovske...
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Avg 17, 2009 20:43

Saj je napisal povprečje... Pri meni 350 MAG motor povprečno pije pod 20 l/h, sedaj sem plul na večje razdalje, vedno s potovalko med 24 in 27 vozli, pa sem z 209 litri bencina naredi 13,5 ur!!! Sam nisem mogel verjeti... Če tole poračunam, je povprečje nekje 15,5 l/h. Meni je skoraj nemogoče, pa kakorkoli obračam je res. No ponavadi s cca. 200 litri naredim 10 do 11 ur.
Potovalka 25 KN pomeni porabo nekaj pod 30 l/h, pri polnem plinu pa je pri meni kar nekje na 90 l/h. :shock:

Ravno zato je povprečna poraba na uro povsem brezvezen podatek... Pametno bi bilo navajati porabo na prevoženo miljo, to pa je realen podatek! Večina vas ima GPS-e, resetirajte "trip" ob polnjenju goriva in boste videli...

LP
Uporabniški avatar
stojko
Viceadmiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a stojko » Po Avg 17, 2009 22:00

Pravilno razmišljanje. Tudi zato, ker ura teče tudi, ko smo na mestu. Na tak način se poraba ZELO zmanjša :D
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Avg 17, 2009 22:48

No ja moj MAG 350 (5.7L MPI) je na 1.700 kg težkem gliserju, zato je poraba tako majhna... Če je vgrajen v kakšnega 27 ali 28 feetnega cruiserja pa tudi povprečje težko pride pod 35 do 40 l/h, saj pri potovalki pije tam nekje 60 do 70 l/h.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Avg 17, 2009 23:33

admin napisal/-a:Ravno zato je povprečna poraba na uro povsem brezvezen podatek...

LP

o.k. admin. Skoraj vsi vemo, da ima čoln tri porabe. Povprečje na uro, porabo pri potovalki in porabo na miljo. Res je ta tretja edina realna. Ampak težje jo je izračunat (posebej tistim, ki nimajo tridate). Uno drugo, brez računalnika (ki ga imajo le najnovejše barke) - nemogoče. Tako ostane edino povprečna poraba na ure. To je najlažje izračunat, pa še vsi ob izmenjavi mnenj uporabljajo ta podatek. Komu boš prodal čoln, če mu boš rekel, da pri 29 kn pije cca 90 litrov?
Če pa vzameš, da se vsi pogovarjamo o povprečni porabi (lepši občutek), vsi motornjakarji že tako težko počakamo ogrevanje preden zglisiramo, tako je teh minut pod "štandgasom" relativno malo in pri vseh enako, je povprečna poraba za gostilniške pogovore kar realna.
Zamisli si na srečanju bo vsem poraba le do 20 litrov, edino ti boš ubijal s cifro 90 litrov. Saj te bodo "rjuharji" sežgali na grmadi ! :shock:

good girls go to heaven, bad girls go everywhere !
plinko
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a plinko » Po Avg 17, 2009 23:39

Za tiste, ki nimamo računalnikov in merilca delovnih ur motorja, pa seveda ostane štoparica, poln rezervar, kantica goriva in 25 vozlov 15 ali 30 minut:).

To je še najboljši izračun za potovalko, ki je zame edina mirodajna.
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » To Avg 18, 2009 08:36

admin napisal/-a:No ja moj MAG 350 (5.7L MPI) je na 1.700 kg težkem gliserju, zato je poraba tako majhna... Če je vgrajen v kakšnega 27 ali 28 feetnega cruiserja pa tudi povprečje težko pride pod 35 do 40 l/h, saj pri potovalki pije tam nekje 60 do 70 l/h.

No pol pa res upam da dost o porabi... 350 MAG v 285 baylinerju pomalca pri potovalki cca 24 mph okol 45 l/h ( 3 odrasle osebe + prtljaga, byboat, motor zanj, pa še kpna nepoterbna neizbežna navlaka ) na začetku sezone ko pa je barka čista, svež antifouling, še ne napolno natovorjena pa okol 30 l/h
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
stojko
Viceadmiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a stojko » To Avg 18, 2009 15:29

kr en napisal/-a: ...tako je teh minut pod "štandgasom" relativno malo

Ja ob startu jih res ni veliko, se pa te minute kar hitro seštevajo pri izhodu iz marin, sidranju, vezanju, iskanju zalivčkov, čakanju na pumpi.... Kar hitro je urca mimo in s tem takoj pokvarjeno povprečje. Zato bo (vsaj zame) še najbolj točen podatek poraba na NM.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Avg 18, 2009 19:23

Matejc napisal/-a:
admin napisal/-a:No ja moj MAG 350 (5.7L MPI) je na 1.700 kg težkem gliserju, zato je poraba tako majhna... Če je vgrajen v kakšnega 27 ali 28 feetnega cruiserja pa tudi povprečje težko pride pod 35 do 40 l/h, saj pri potovalki pije tam nekje 60 do 70 l/h.

No pol pa res upam da dost o porabi... 350 MAG v 285 baylinerju pomalca pri potovalki cca 24 mph okol 45 l/h ( 3 odrasle osebe + prtljaga, byboat, motor zanj, pa še kpna nepoterbna neizbežna navlaka ) na začetku sezone ko pa je barka čista, svež antifouling, še ne napolno natovorjena pa okol 30 l/h

Prvo naj spomnem, da 24 mph še zdaleč ni 24 vozlov ampak le 20,8 vozla. Pri tej hitrosti Bayliner 285 niti slučajno ne glisira lepo ampak rine in za sabo pušča val, na katerega se jezijo manjše barke... No če mu polno nabiješ flape, potem glisira, samo poraba 30 l/h pri taki plovbi je pa krepko premajhna, pa če je barka še tako hudičevo spolirana... To pomeni, da pluješ nekje s 100 konji, kar pa vemo, da ne gre... Poskusi vgraditi notri 3.0L motor, ki ima celo 135 konjev, ustrezne propelerje, daj polni plin, pa sem prepričan, da do 21 vozlov ne boš prišel...

Kako pa si ti izmeril to porabo pri potovalki? Imaš SmartCraft merilnik (računalnik)? Če pa govoriš o povprečju 30 l/h, pa verjamem, da je možno, če pluješ s takšno hitrostjo.

LP
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » To Avg 18, 2009 20:48

Da nam zdej citirou... sm narobe napisu... :oops: 24 vozlov ne mph sori :oops:
cifre so take kot sem reku... računam po urah, zapisujem števec ut, kar tankam in pol računam... tko pač je sej zato so pa zmer kregarije okol porabe... jest tankam na 7-8 ur med 320 in 360 litri torej je povprečna poraba na uro res taka... pa sej pravm naumo se kregal pr vseh stroških za liter dva :wink: ker to že v štartu ni bil moj namen....
pa še temo smetiva.... pridm na srečanje pa bova ob pirčku rešila ... :wink:
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
franz123
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a franz123 » Sr Avg 19, 2009 06:57

Pozdravljeni.

Se opravičujem ko sem pisal o porabi ker ta tema dvigne zelo veliko prahu.
Moje mnenje je, da si vsi potihem želimo da bi motor čim manj pil ampak moramo se zavedati da je NAVTIKA nekaj zelo lepega v kateri človek najde sam sebe se odmakne od divjega tempa vsakdanjega življenja in ko potegneš črto ti poraba ne igra pomemben faktor.
Pa tudi folk ki je v navtiki s srcem je zelo dober po duši. Nikjer ne doživiš toliko pomoči in sodelovanja med ljudmi. Ok sorry malo sem zašel ravno sem se vrnil z morja pa sem še pod vplivom.
Imam pa eno vprašanje kakšen hladilnik mi priporočate za čoln trenutno imam hladilno torbo od Campgaza na 12v ki pa samo vzdržuje ne pa ohladi stvari. Ali je to kompresorski, plinski, električni itd ?
Hvala in mirno morje

Franci
Uporabniški avatar
sacs
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a sacs » Sr Avg 19, 2009 08:49

franz123 napisal/-a:Pozdravljeni.

Se opravičujem ko sem pisal o porabi ker ta tema dvigne zelo veliko prahu.
Moje mnenje je, da si vsi potihem želimo da bi motor čim manj pil ampak moramo se zavedati da je NAVTIKA nekaj zelo lepega v kateri človek najde sam sebe se odmakne od divjega tempa vsakdanjega življenja in ko potegneš črto ti poraba ne igra pomemben faktor.
Pa tudi folk ki je v navtiki s srcem je zelo dober po duši. Nikjer ne doživiš toliko pomoči in sodelovanja med ljudmi. Ok sorry malo sem zašel ravno sem se vrnil z morja pa sem še pod vplivom.
Imam pa eno vprašanje kakšen hladilnik mi priporočate za čoln trenutno imam hladilno torbo od Campgaza na 12v ki pa samo vzdržuje ne pa ohladi stvari. Ali je to kompresorski, plinski, električni itd ?
Hvala in mirno morje

Franci

hofer je prodaju hladilnike na 12V/220V ti shladi pijačo na 5 stopinj odlična in preizkušena zadeva pa še pocen 80€
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Avg 19, 2009 09:47

Vse ti poceni hladilniki so tako-tako. Veliki porabniki elektrike in slabo hladijo. Če hočeš pravo stvar, moraš kupiti kompresorskega. Ti pa so kar dragi. Letos sem kupil hladilno skrinjo (do -18 celzija), lahko jo nastaviš samo na hladilnik. Dela kot šus, ko kompresor dela jemlje 2A. Ima varovalno elektroniko, ki zazna kadar alternator polni (14 A) dela na 100 %, potem gre v špar program.Kupil sem jo v LJ v Stegnah na Visol d.o.o., skrinja pa je Waeco. Cena pa uffff, dobrih 400 eur. Ampak sedaj naj bi bilo za dosti let mir. Upam.

good girls go to heaven, bad girls go everywhere !

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti