KATERI MOTOR IZBRATI ZA NOVO PLOVILO ??
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
KATERI MOTOR IZBRATI ZA NOVO PLOVILO ??
Morjeplovci pozdravljeni,
No pa se je začelo tudi pri meni prodaja pa spet nakup.itd nikoli konca groza.
Kupujem novo plovilo težko 3.000 kg
Ker prvič kupujemo tako težko plovilo imamo težavo pri izbiri motorja.
Ker imate nekateri veliko izkušenj z takimi motorji in plovili in tudi poznate porabo le teh Vas prosim za mnenje oziroma mi svetujte kakšen motor bi bil za tak čoln res optimalen.
Odločam se med sledečimi motorji .
mercruiser 6.2 MAG bravo 3
mercruiser 496 MAG bravo 3
ali
5.7 gxi volvo DPS
8.1 gi volvo DPS
No pa se je začelo tudi pri meni prodaja pa spet nakup.itd nikoli konca groza.
Kupujem novo plovilo težko 3.000 kg
Ker prvič kupujemo tako težko plovilo imamo težavo pri izbiri motorja.
Ker imate nekateri veliko izkušenj z takimi motorji in plovili in tudi poznate porabo le teh Vas prosim za mnenje oziroma mi svetujte kakšen motor bi bil za tak čoln res optimalen.
Odločam se med sledečimi motorji .
mercruiser 6.2 MAG bravo 3
mercruiser 496 MAG bravo 3
ali
5.7 gxi volvo DPS
8.1 gi volvo DPS
Nazadnje spremenil Fojki, dne So Jan 16, 2010 09:27, skupaj popravljeno 1 krat.
me pa zanima kaj pravite na 496 MAG ali mislite da se splača doplačati ali ne. kot eni pravite nikoli konjev preveč.razlika v ceni cca 2.000 €
Ampak tukaj pa tudi ne vem kolika je razlika porabe med tema dvema.Ter ali je res dovolj 377 MAG za tako težo.Če upoštevamo ,da vozimo prijatelsko seveda zmeraj kakega padalca ha ha
Ok res se hvaležen za vsak nasvet .Saj veste kako je ko enkrat dobiš si pa rečeš kaj hud..a nisem doplačal .
me pa zanima kaj pravite na 496 MAG ali mislite da se splača doplačati ali ne. kot eni pravite nikoli konjev preveč.razlika v ceni cca 2.000 €
Ampak tukaj pa tudi ne vem kolika je razlika porabe med tema dvema.Ter ali je res dovolj 377 MAG za tako težo.Če upoštevamo ,da vozimo prijatelsko seveda zmeraj kakega padalca ha ha
Ok res se hvaležen za vsak nasvet .Saj veste kako je ko enkrat dobiš si pa rečeš kaj hud..a nisem doplačal .
http://www.revijakapital.com/navtika/clanki.php?idclanka=1427
Sicer je pa tako, da vsak svetuje močnejši motor, ker moči ni nikoli preveč, vendar je vprašanje kateri je optimalen. Večji motor, večja teža, dražje vzdrževanje, višji davek na plovila. Če vprašaš mene bi izbral zlato sredino. Za info: Meni Volvo 5,7Gxi s 325 KM , po vodi žene štiri tone težko plovilo (teža praznega).
lpg
http://www.revijakapital.com/navtika/clanki.php?idclanka=1427
Sicer je pa tako, da vsak svetuje močnejši motor, ker moči ni nikoli preveč, vendar je vprašanje kateri je optimalen. Večji motor, večja teža, dražje vzdrževanje, višji davek na plovila. Če vprašaš mene bi izbral zlato sredino. Za info: Meni Volvo 5,7Gxi s 325 KM , po vodi žene štiri tone težko plovilo (teža praznega).
lpg
https://medisken.si
Z dizli je res tako, da so pač predragi, se nikoli ne izplačajo, no vseeno pa moraš računati s tem, da boš 5 let staro barko z dizlom prodal malce dražje, kar pa je plus... Če pa misliš z vidika porabe goriva, potem pa pojdi daleč od dizla, ker na račun tega ne boš prav nič privarčeval.
Prednost dizla je predvsem ogromen navor in pa malce manj nevarno, da pride do kakšnega ognjenega sranja....
MAG 377 oz. 6.2L MPI bo dovolj za to barko, ne bo pa raketa! Če je samo 2 jurčka razlike, potem vzemi 8.1 oziroma 496 MAG. Če pa bi se rad vozil hitro, potem, kot pravi Tex, vzemi 496 HO MAG. Prima motorček!
Poraba bo enaka ne glede na to kateri motor boš izbral. Res je barka s 496 nekaj težja, vendar to bo dalo razliko kakšen liter in nič več.
LP
Prednost dizla je predvsem ogromen navor in pa malce manj nevarno, da pride do kakšnega ognjenega sranja....
MAG 377 oz. 6.2L MPI bo dovolj za to barko, ne bo pa raketa! Če je samo 2 jurčka razlike, potem vzemi 8.1 oziroma 496 MAG. Če pa bi se rad vozil hitro, potem, kot pravi Tex, vzemi 496 HO MAG. Prima motorček!
Poraba bo enaka ne glede na to kateri motor boš izbral. Res je barka s 496 nekaj težja, vendar to bo dalo razliko kakšen liter in nič več.
LP
Admin prav lepo pozdravljen
tako ,da zanimivo serijsko ponujajo 350 MAG jaz pa se bolj nagibam
k 377 MAG ali celo 496 MAG
Edino kar mi ni jasno tudi pri tem motorju to moram še naštudirat kako deluje to z antifrizom rad bi vedel prednosti.Vsaj na sliki sem videl ,da ima notranje hlajenje.??
Pa tole z porabo mi tudi ni preveč jasno je možno da je poraba med 377 MAg in 496 MAG samo 1 liter
ps admin se opravičujem si me že v prejšnje postu to vprašal in tale odgovor bolj sem spada.
tako ,da zanimivo serijsko ponujajo 350 MAG jaz pa se bolj nagibam
k 377 MAG ali celo 496 MAG
Edino kar mi ni jasno tudi pri tem motorju to moram še naštudirat kako deluje to z antifrizom rad bi vedel prednosti.Vsaj na sliki sem videl ,da ima notranje hlajenje.??
Pa tole z porabo mi tudi ni preveč jasno je možno da je poraba med 377 MAg in 496 MAG samo 1 liter
ps admin se opravičujem si me že v prejšnje postu to vprašal in tale odgovor bolj sem spada.
Nazadnje spremenil Fojki, dne So Jan 16, 2010 09:28, skupaj popravljeno 1 krat.
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Kot so drugi napisali, Fojki vzami močnejši motor.
Prednost dizlov je le ta, da ko se večjega plovila naveličaš, tega z dizlom še nekod prodaš, večje plovilo z bencincem pa zeloooo težko.
LP

Prednost dizlov je le ta, da ko se večjega plovila naveličaš, tega z dizlom še nekod prodaš, večje plovilo z bencincem pa zeloooo težko.
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
...........................................................(J.H.)
Novinec napisal/-a:Kot so drugi napisali, Fojki vzami močnejši motor.
LP
Točno to. Pa še en agument ni navedel nihče. To je varnost. Spati na pol tone nafte je veliko varneje, kot na pol tone bencina! Posebej pri starejših barkah se rado zgodi, da ti kakšna cevka poči ali prebije bencinski filter ipd in katastrofa je tu. Vsak, ki je kdaj ponoči dvignil pokrov ob delujočem motorju je lahko videl kako se okoli kablov rado zaiskri
Torej poleg moči se splača premisliti tudi o varnosti .
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost