four winns

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

burst
Višji štabni vodnik

four winns

OdgovorNapisal/-a burst » So Okt 03, 2009 20:21

Namen imam kupit Four winns freedom 170 z motorjem OMC Cobra 120km, pa nisem nič zasledil na forumu ne o čolnu in ne o motorju, letnik je 1991 odlično ohranjen prijavljen pod belgisko zastavo, lociran pa na Hrvaškem, redni servisi pznam lastnika.
A mi lahko malo svetujete se splača, slabosti čolna ali pa motorja, motor je 3000ccm cena pa ugodna.

Hvala
Uporabniški avatar
2mc
Poročnik fregate
Kraj: Primorska - Kvarner

OdgovorNapisal/-a 2mc » Ne Okt 04, 2009 15:14

Jaz imam Four winns čoln, ki je še kakšno leto starejši, vendar moram reči, da sem z njim zelo zadovoljen. Seveda pa to ne pomeni, da niso novejši še boljši. Motorja pa ne poznam, 120 KM pa tudi mislim, da ni ravno veliko. Za 5 meterski čoln bi po moje optimalno bilo kakih 180 KM.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Okt 05, 2009 21:59

Čoln OK, motor pa je bolj rizična stvar, saj OMC vgradnih motorjev ne delajo že lep čas. Problem je potem z rezervnimi deli, če malo pogledaš po forumu, boš videl, koliko težav je imel MitjaP z nakupom propelerja...
Deli se dobijo, samo ne takrat ko ti rabiš... Vedno bo potrebmo počakati 14 dni, takrat pa je lahko že konec dopusta...

LP
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Po Okt 05, 2009 23:26

Juhuhu, Admin bejž no bejž.

Z OMC deli pa res ni problem :D :D saj sem jaz na propeler čakal, samo, reci piši 2 meseca.

No ja vse ostale stvari se pa dobi v motomarine, vsi klasični filtri in svečke pa tudi pri nas tako, da to nebi smel biti problem, saj je motor skoraj enak Mercruiseryu in Volvu.

Bi pa znal biti problem, če crkne kakšna noga ali pa kakšni specialni deli. Tisto pa pomoje samo še iz Amerike.

Lp Mitja

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov