PROSIM ZA POMOČ!!!!
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
PROSIM ZA POMOČ!!!!
Že 22 let imam v Piranu na privezu privezano 6 m dolgo jadrnico. Ko sem prejšnji teden zaaral (tudi 22 let staro) 8,17 metersko jadrnico nisem vedel, da je to strašanski problem.
Po nekem pravilniku namreč v Piranu ne moreš na "svoj" privez privezati nove barke, katera presega dolžino prejšnje barke za 10 %. To v mojem primeru znaša le 6,60 metra.
S kolegi in pravno pomočjo smo omenjeni Pravilnik prebrali in ugotovili, da nikjer ne piše kako hitro lahko barka "raste".
Torej lahko "kupim" barko dolžine 6,60 metra (narejen mora biti prepis, izdan vpisni list), grem na podjetje Okolje Piran in popravim pogodbo na "novo plovilo"... čez en teden "kupim" plovilo dolžine 7,20 metra...čez en teden dolžine 7, 90 metra ... in potem končno naredim prepis mojega "novega" plovila dolgega 8,17 metra.
Za kakšno pomoč vas prosim? Za 14 dni potrebujem registrirano plovilo dolžine 6,60 m, plovilo 7,2 metra in 7,90 metra, katero je treba prepisati na nosilca pogodbe za privez - moje mame in nazaj na starega lastnika.
Stroške izdelave papirologije nosim seveda jaz, kar predstavlja po barki cca 80 evrov (2 x prepis, 2 x overovitev podpisa, 2 x izdaja vpisnega lista za čoln) seveda pa za to uslugo nudim protiuslugo (beri nagrado).
Ker sedaj vemo, da je to "luknja v zakonu" lahko ta sistem porabi tudi kdorkoli drug - mu ponudim v prepis za 14 dni mojo barko.
V kolikor kdo ve za kakšno lažjo varianto, je nasvet dobrodošel. [/b]
Po nekem pravilniku namreč v Piranu ne moreš na "svoj" privez privezati nove barke, katera presega dolžino prejšnje barke za 10 %. To v mojem primeru znaša le 6,60 metra.
S kolegi in pravno pomočjo smo omenjeni Pravilnik prebrali in ugotovili, da nikjer ne piše kako hitro lahko barka "raste".
Torej lahko "kupim" barko dolžine 6,60 metra (narejen mora biti prepis, izdan vpisni list), grem na podjetje Okolje Piran in popravim pogodbo na "novo plovilo"... čez en teden "kupim" plovilo dolžine 7,20 metra...čez en teden dolžine 7, 90 metra ... in potem končno naredim prepis mojega "novega" plovila dolgega 8,17 metra.
Za kakšno pomoč vas prosim? Za 14 dni potrebujem registrirano plovilo dolžine 6,60 m, plovilo 7,2 metra in 7,90 metra, katero je treba prepisati na nosilca pogodbe za privez - moje mame in nazaj na starega lastnika.
Stroške izdelave papirologije nosim seveda jaz, kar predstavlja po barki cca 80 evrov (2 x prepis, 2 x overovitev podpisa, 2 x izdaja vpisnega lista za čoln) seveda pa za to uslugo nudim protiuslugo (beri nagrado).
Ker sedaj vemo, da je to "luknja v zakonu" lahko ta sistem porabi tudi kdorkoli drug - mu ponudim v prepis za 14 dni mojo barko.
V kolikor kdo ve za kakšno lažjo varianto, je nasvet dobrodošel. [/b]
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
kaj vse se ljudje ne spomnemo?..... Tri mač, do kam sega človeška domišljija..... za filmski scenarij pisat,.....
A-lex, čestitam, a nek črviček mi pravi, da ti bo težko uspelo, to kar si si zadal, čeprav ti sam želim, da bi ti.
LP

A-lex, čestitam, a nek črviček mi pravi, da ti bo težko uspelo, to kar si si zadal, čeprav ti sam želim, da bi ti.
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
...........................................................(J.H.)
Hja enostavnejša rešitev je že, samo , ko je glih govora o poštenju, kaj pa če eden od teh štirih , petih, kateri so potrebni, ravno tako razmišlja in najde luknjo v zakonu, potem pa noče nazaj prepisat priveza
. Tako pride na sicer pokvarjen, ampak za njega koristen privez, kateri je danes zlata vreden.
Pol si pa v r.ti
. Moraš pač najdet poštene "prepisnike".
LP
Pol si pa v r.ti
LP
Nazadnje spremenil atilone, dne Po Nov 02, 2009 12:14, skupaj popravljeno 1 krat.
Kanto, je verjetno mislil tako. Ti odstopiš privez nekomu, kateri ima lih ta pravo dolžino. Po tem on prepiše privez tebi nazaj, recimo na staro barko , ampak je metraža že spremenjena na več. Potem najdeš zopet enega kateri ima od prejšnega zopet večje plovili, privez prepišeš na njega, potem pa zopet nazaj na sebe, ampak je zopet možnost daljšega plovila in tako nadaljuješ do tvoje metraže.
Če se motim , prosim popravte me, če to gre sploh tako. Ampak zakon je zakon in ti se ga držiš.
LP
Če se motim , prosim popravte me, če to gre sploh tako. Ampak zakon je zakon in ti se ga držiš.
LP
Ja, ni čisto tako. 18. člen Odloka pravi:
"Pogodbe o uporabi priveza se sklepa z lastniki plovila, ki uporabljajo privez.
Pravica do uporabe priveza je neprenosljiva tako na novega lastnika plovila kot tudi na novo plovilo, če odstopa po dimenzijah od predhodnega plovila, razen če pravilnik o dodeljevanju privezov ne določa drugače."
Pravilnik pa pravi + oz - 10 %!
Tako moram prit z vpisnim listom za čoln na moje ime, ki je od sedanjega daljši za 10%, skelniti novo (popraviti obstoječo pogodbo), ter ga čez 10 dni napisat nazaj na starega lastnika in priti z novim vpisnim listom...
"Pogodbe o uporabi priveza se sklepa z lastniki plovila, ki uporabljajo privez.
Pravica do uporabe priveza je neprenosljiva tako na novega lastnika plovila kot tudi na novo plovilo, če odstopa po dimenzijah od predhodnega plovila, razen če pravilnik o dodeljevanju privezov ne določa drugače."
Pravilnik pa pravi + oz - 10 %!
Tako moram prit z vpisnim listom za čoln na moje ime, ki je od sedanjega daljši za 10%, skelniti novo (popraviti obstoječo pogodbo), ter ga čez 10 dni napisat nazaj na starega lastnika in priti z novim vpisnim listom...
- jutri pa res
- Viceadmiral
- Kraj: Maribor
To je še bolje. Ta 2,17 m, dobiš hitro notri. Ne pozabi, na 6m, 10 % = 6,60. Potem pa gre hitreje. 6,6 m, 10 % = 7,26.
Najprej kopalno ploščad, 60 cm, potem račji klun 66 cmm, in si na svojih cm.
Manjka ti 20 cm, katere razdeliš na 2 X 10 cm. Enkrat dodaš 10 cm pri platformi, drugič pri kljunu (tako pedantni pa verjetno niso , za 10 cm da bi imel probleme ).Če se ne motim, ampak kot citiraš "plovilo, +/- , 10%, še ti ostane viška 69 cm.
LP
Najprej kopalno ploščad, 60 cm, potem račji klun 66 cmm, in si na svojih cm.
Manjka ti 20 cm, katere razdeliš na 2 X 10 cm. Enkrat dodaš 10 cm pri platformi, drugič pri kljunu (tako pedantni pa verjetno niso , za 10 cm da bi imel probleme ).Če se ne motim, ampak kot citiraš "plovilo, +/- , 10%, še ti ostane viška 69 cm.
LP
Nazadnje spremenil atilone, dne Po Nov 02, 2009 13:49, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 2 gosta