Lep pozdrav,
imam Yam 380s napihljivo dno in Yamaho 20KS kratka os.
Čoln lepo šiba ampak, če dam pa čisto do konca gas pa se mi voda zaletava v ovalni del na motorju (Ene 20 cm nad propelerjem ima obliko črke U, ki leži) in v desko na kateri je motor tako da vsake toliko malo v čoln zaliva. Čoln kr malo poskakuje kot žabica, tako da se s polnim plinom nekako ne da voziti.
Kaj je pri tem narobe? Je slučajno prevek močan motor na čolnu? Bi morda stabilizator krilca kaj pomagala pri tem?
Hvala vam in lep dan želim še naprej!
Šprica v čoln
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Kaj je to, ko praviš da ima obliko črke U??? Če prav razumem, ker praviš da leži, je to lahko kavitacijska plošča. To je tisti ravni del, ki se razprostira od začetka noge in naprej tudi nad propelerjem. Med glisiranjem mora ta del biti spodaj v vodi, zgornja površina pa na suhem. Takrat je dolžina motorja res točna!
V katero desko na kateri je motor se zaletava voda? Motor naj bi bil pritrjen na zrcalo čolna.
Daj naredi kakšno sliko in prilepi na forum, pa bomo potem ugotavljali kaj je narobe.
LP
V katero desko na kateri je motor se zaletava voda? Motor naj bi bil pritrjen na zrcalo čolna.
Daj naredi kakšno sliko in prilepi na forum, pa bomo potem ugotavljali kaj je narobe.
LP
Meni je tudi špricalo v čoln, še bolj pa v zrak, ob motorju. Probal sem nastavit trim, vendar ni bilo nekega velikega uspeha. Ob tem sem ugotovil, da verjetno šprica ker je motor preveč nizko zmontiran. Špricanje se je komaj končalo, ko sem celi motor na deski dvignil za cca. 3-4 cm., tako da je bila kavitacijska plošča v višini dna. Zdaj nič več ne šprica, pa tudi zraka ne zajema v ovinkih.
Pozdravljeni, no jaz sem se držal navodil, ki pa pišejo, da naj bo antikavitacijska plošča v liniji najnižjega dela čolna (gumenjak ali 1cm nižje). Sem imel prej občutek, da je noga prekratka. Pa hvala za obrazložitev. No teh problemov ni več ker sem gumo prodal in kupil plastiko na prikolici(dovolj imam napihovanja in zlaganja). samo sedaj bo pa dooooolga zima preden bova na vodi.
l.p.
l.p.
-
morski volk
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: ljubljana
yam 380
Yam 380 je totalno neposrečena gumica, tako da se okoli špricanja ne da kaj dosti narest. S trimom je pa tako da ga na motorju premakneš potem pa špona krmno steno ki se zvije in rezultata ni ker je motor vedno v istem položaju.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost