Mnenje 17 coster Yachts&Co

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

alfy
Poročnik fregate

Mnenje 17 coster Yachts&Co

OdgovorNapisal/-a alfy » Ne Mar 21, 2010 08:49

Pozdravljeni!

Ker še vedno iščem plovilo, sem naletel na tegale - 17 COSTER, nov.

http://www.latuabarca.com/yachtandco_18 ... delli.html

Zanima me kako mnenje, cena je po moje ugodna.
Zanj sem našel motor Mercury 40/60 4T l.2000 s karburatorji ali 2003 z vbrizgom po zmerni ceni 2000-2500€.

Hvala, LP
iztok321
Praporščak
Kraj: CELJE

OdgovorNapisal/-a iztok321 » Ne Mar 21, 2010 09:45

Lep pozdrav.Če ti je všeč tale oblika in uporabnost čolna ti dam napotek.Luciano Bek iz Novegagrada dela podobne colne PICARO.Sam da je več obcij.Tudi z kabino ,če maš male otroke,pa notranji motor.....Bistvo je da je lupina dobra in trdna pa še za pravi denar.Pokliči ga, pa pojdi kak lep dan na testno vožnjo.Novigrad je blizu pa dobre pice majo pri Tommato, pa vidi.Tel. Luciano 38598254903 najdeš ga pa v stari marini v Novemgradu.
ICI
alfy
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a alfy » Ne Mar 21, 2010 11:11

iztok321 napisal/-a:Lep pozdrav.Če ti je všeč tale oblika in uporabnost čolna ti dam napotek.Luciano Bek iz Novegagrada dela podobne colne PICARO.Sam da je več obcij.Tudi z kabino ,če maš male otroke,pa notranji motor.....Bistvo je da je lupina dobra in trdna pa še za pravi denar.Pokliči ga, pa pojdi kak lep dan na testno vožnjo.Novigrad je blizu pa dobre pice majo pri Tommato, pa vidi.Tel. Luciano 38598254903 najdeš ga pa v stari marini v Novemgradu.

Koliko so kaj cene za open 17 ali 18?
Mislim tudi, da je več komplikaciji pripeljat iz HR v SLO kot iz IT...

LP
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » Ne Mar 21, 2010 15:22

Pred dvema letoma sem se zanimal za te čolne. Pravzaprav sem se začel zanimati, potem so se pa prodajalci zanimali zame ;-)

Eden teh čolnov je bil daljši čas na ogled v Sinji Gorici pri Vrhniki, organizirali so tudi testne plovbe v Izoli, če se prav spomnim. Na vodi čolna nisem videl, ker sem se takrat odločil za čoln s kabino. Ostalo mi je še nekaj fotorgrafij podrobnosti. Če jih kdo želi, pošljem.

Na Morjeplovcu smo o tem takrat že celo nekaj pisali.
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... ght=muring
Nazadnje spremenil francelj, dne Ne Mar 21, 2010 17:06, skupaj popravljeno 1 krat.
alfy
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a alfy » Ne Mar 21, 2010 16:36

francelj napisal/-a:Pred dvema letoma sem se zanimal za te čolne. Pravzaprav sem se začel zanimati, potem so se pa prodajalci zanimali zame ;-)

Eden teh čolnov je bil daljši čas na ogled v Sinji Gorici pri Vrhniki, organizirali so tudi testne plovbe v Izoli, če se prav spomnim. Na vodi čolna nisem videl, ker sem takrat odločil za čoln s kabino. Ostalo mi je še nekaj fotorgrafij podrobnosti. Če jih kdo želi, pošljem.

Na Morjeplovcu smo o tem takrat že celo nekaj pisali.

Sem prebral, hvala.
V čolno delnici ponujajo trenutno pecej ugodno ceno ob predstavitvi 17ke, so zelo prijazni in na italijanskih forumih jih zelo hvalijo, še posebaj za razburkano morje.
Mislim, da se bom zapeljal do njih... menda imajo tudi kaj malo rablenega in modele kateri so bili na sejmih...

Bo 60 konjev dovolj zanj?

LP
Exorcist
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Exorcist » Ne Mar 21, 2010 18:07

Lahko napišeš za kakšno ceno ponujajo v italiji ta model? 60 konjev je dovolj, nikoli pa ni preveč :wink: Pred kratkim sem na youtubeu gledal video od 18ke v vodi, mogoče imajo tudi kaj od 17...
alfy
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a alfy » Ne Mar 21, 2010 18:44

Exorcist napisal/-a:Lahko napišeš za kakšno ceno ponujajo v italiji ta model? 60 konjev je dovolj, nikoli pa ni preveč :wink: Pred kratkim sem na youtubeu gledal video od 18ke v vodi, mogoče imajo tudi kaj od 17...

Ni še nič objavljenega od 17ke, ostali modeli pa so na youtube.
Cena je objavljena na njihovi spletni strani na uvodni strani in velja od 20.3. do 29.3.!
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » Ne Mar 21, 2010 22:31

tudi jaz sem mal pogledal tole stran od prozivajalca, pri nas mate kar dva uradna zastopnika, ne verjamem, da bi vami tovarnar prodal plovilo mimo uradnih zastopnikov za Slo, sicer pa je plovilo izdelano skromno, pravzaprav v osnovi nima nobene opreme, na novo ni odkrita niti topla voda,
verjetno je namenjen bolj nezahtevnim kupcem, poglej recimo samo vetrobran na konzoli, če pa velja nasprotno, bi z ceno že zdavnaj potolkel druge Italijanske proizvajalce
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » Ne Mar 21, 2010 22:32

tudi jaz sem mal pogledal tole stran od prozivajalca, pri nas mate kar dva uradna zastopnika, ne verjamem, da bi vami tovarnar prodal plovilo mimo uradnih zastopnikov za Slo, sicer pa je plovilo izdelano skromno, pravzaprav v osnovi nima nobene opreme, na novo ni odkrita niti topla voda,
verjetno je namenjen bolj nezahtevnim kupcem, poglej recimo samo vetrobran na konzoli, če pa velja nasprotno, bi z ceno že zdavnaj potolkel druge Italijanske proizvajalce
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » Ne Mar 21, 2010 22:32

alfy
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a alfy » Po Mar 22, 2010 11:51

adrian napisal/-a:tudi jaz sem mal pogledal tole stran od prozivajalca, pri nas mate kar dva uradna zastopnika, ne verjamem, da bi vami tovarnar prodal plovilo mimo uradnih zastopnikov za Slo, sicer pa je plovilo izdelano skromno, pravzaprav v osnovi nima nobene opreme, na novo ni odkrita niti topla voda,

Vem, da je uvoznik pri nas, trenutno ga pri ns ni za videt, zato bi se zapeljal dol. Upam, da bo popust veljal tudi pri nas.

Glede opreme, za to ceno ni kaj dosti pričakovat, ni pa čisto gol. S časom si ga bi že porihtal...
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Mar 22, 2010 12:41

Moj brat je lani pri nas, mislim da nekje okrog Vrhnike, za zelo ugodno ceno kupil Voyage 18 z Evinrudom 50 in je zelo zadovoljen. Tudi meni je na oko čoln zelo všečen, pa tudi 50 ks je za silo dovolj. (2 odrasla 2 otroka)
lpg
https://medisken.si
Mornar Rok
Poročnik fregate
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Mornar Rok » Pe Jul 09, 2010 21:40

Tudi meni ja ta čoln na prvi pogled zelo všeč. Malo sem računal teže čolna Yacht&Co 17, 40km four stroke yamahe in prikolice in mislim, da bi se dalo vse skupaj spravit na 750kg skupne teže. Če bi bil pa motor močnejši pa je že vse skupaj pretežko. Zanima me, ali bi bilo 40km dovolj za ta čoln? Glede na to, da sem na You Tubu videl Yacht&Co 18 s 40km motorjem, pa je bil čoln več v zraku kot v vodi, bi bilo pomoje dovolj.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Jul 12, 2010 07:20

Če si ti videl 18-ko z 40KM več v luftu kot v vodi, potem je to čisti filmski nateg. Za ta čoln je 40KM spodnja meja, mantranje motorja in sebe. Pri malo večji obtežitvi pa je že vse skupaj verjetno podobno oranju. Naj ti pove Mile, muzičar, ki je šel iz 40KM na 70KM na podobnem čolnu kake so razlike in da ni primerjave. Pri teži motorja med 40 in 60 KM pa ni veliko razlike,(mogoče za kišto piva :lol: ) tak da te naj to ne moti.
Guma je guma, zaenkrat.
Mornar Rok
Poročnik fregate
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Mornar Rok » Po Jul 12, 2010 11:28

Tale filmček sm imeu v mislih.
http://www.youtube.com/watch?v=LZcEt1wfaBo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta