Mnenja o čolnu?

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

uros1j
Štabni vodnik
Kraj: //

Mnenja o čolnu?

OdgovorNapisal/-a uros1j » To Mar 23, 2010 17:20

Pozdravljeni!

Zanima me vaše mnenje glede tega čolna !! in pa če im akdo izkušnje glede tega čolna?

Dopade se mi predvsem zato ker je kvalitetno narejen (ogledal sem si od crowlina, do glastrona, four winsa, stingraya) in ker je eden redkih oz če ne edini v tej dolžini (5,7m) tako globok, kar je prednost za malo bolj valovito morje!

Lepo prosim za kaksno mnenje!
Nazadnje spremenil uros1j, dne Če Mar 25, 2010 16:32, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana - Barbariga

OdgovorNapisal/-a Fojki » To Mar 23, 2010 21:50

Zaenkrat lahko rečem :wink: Lep čolniček jutri malo več napišem. :wink:
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Mar 23, 2010 22:33

Fojki, vem, da si pred cca. 3 leti ti imel enega malega Ebbtide bowriderja in bo zagotovo zanimivo slišati mnenje iz prve roke.

Na splošno pa Ebbtide ni v rangu Crownline-a in Four Winnsa, kot jih omenjaš zgoraj, je pa v rangu ostalih dveh, ki si jih omenil...

LP
sundancer
Viceadmiral
Kraj: Zasavje

OdgovorNapisal/-a sundancer » To Mar 23, 2010 22:40

uros1j

Težko je kaj pametnega razbrati iz ene slike,tudi ženska je na prvi pogled lepa ,prilepi še kakšno sliko

L.P Sundancer
uros1j
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a uros1j » Sr Mar 24, 2010 08:38

admin napisal/-a:Fojki, vem, da si pred cca. 3 leti ti imel enega malega Ebbtide bowriderja in bo zagotovo zanimivo slišati mnenje iz prve roke.

Na splošno pa Ebbtide ni v rangu Crownline-a in Four Winnsa, kot jih omenjaš zgoraj, je pa v rangu ostalih dveh, ki si jih omenil...

LP

Aaaa celo je imel kdo ebbtide? ker so zelloo redki pri nas! V živo še nisem videl nobenega!! No tak je da imam zadevo doma! točno tega!

Admin kak si mislil rang ostalih dveh? da je potem four wins kvalitetnejši?
Stingray je narejen obupno! Zaključki (se pravi robovi) plastike nič obdelani! na ne vidnih mestih nič obdelano , itd..

Predvsem se mi je šlo da je zelo globok!
Upajmo da nam do dobro služil kot nam je prejšnji! Za naše potrebe bo verjetno 1a !
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » Sr Mar 24, 2010 11:15

se bojiš vode, da gledaš samo na višje boke?, drugi z nižjimi pa niso dobri?, verjetno imaš doma terenca, da si višje od asfalta?
včasih mi gre tudi na smeh, ko kdo išče 5-6m čoln z obvezno stojno višino vsaj 190 cm.

Je pa ta tvoj gliser zelo lep na pogled, pa srečno plovbo
uros1j
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a uros1j » Sr Mar 24, 2010 11:42

adrian napisal/-a:se bojiš vode, da gledaš samo na višje boke?, drugi z nižjimi pa niso dobri?, verjetno imaš doma terenca, da si višje od asfalta?
včasih mi gre tudi na smeh, ko kdo išče 5-6m čoln z obvezno stojno višino vsaj 190 cm.

Je pa ta tvoj gliser zelo lep na pogled, pa srečno plovbo

To sploh ni res da drugi nebi bili dobri! jaz sem si čoln kupil vsaj za 10 let in ne za 2 leti kot eni delajo! drugo je pa to ker sem hotel imeti takega, in sem ga našel! Eno je pa tudi to da večji čoln ne potrebujem! če bi potreboval bi kupil večjega! vendar ga ne! tako da sem raje kupil takega kot sem hotel in pa da je malo globlji , kar se v praksi pokaže daje bolše!!! in to je to! še zdaleč pa nimam doma terenca ker ga ne rabim!
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Mar 24, 2010 11:45

To z visokimi boki je psihološla fora(razen pri čolnih s kabinami), vodo najprej dobiš (sploh pri odprtih premcih) spredaj ali pa zadaj, kjer je najnižji in najtežji potem pa še kak krmni val....Edino višje težišče je, kaj pa to pomeni pa vsi vemo.
uros1j
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a uros1j » Sr Mar 24, 2010 11:55

v glavnem sem jaz zadovoljen z nakupom in upam da mi bo za moje potrebe odlično služil!
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Mar 24, 2010 12:30

uros1j, to z višino je bilo mišljeno na splošno, drugače pa sem se kar nekaj prevozil s takim čolnom, ker ga je imel član Fojki, tako da čolniček je super edino pupa baje če ga goniš, sicer nevem kateri motor imaš, pa saj ti bo Fojki več povedal.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Mar 24, 2010 20:03

Tole s porabo goriva res ni na mestu tukaj, ker to nima nič veze s proizvajalcem čolna...

Ja, ko sem napisal, da sta Four Winns in Crownline v drugi kategoriji sem absolutno mislil v višji!

Glede višjih bokov je nekaj res psihološko, nekaj je pa res. Normalno nihče od nas pomoje ne zajema vode s premcem ali krmo. Je pa med plovbo z bočnim vetrom vedno tako, da dobiš v kokpit vodo, ki jo pri glisiranju "šprickanta" odbije na stran... Ta voda je najbolj problematična in najbolj tečna, ostale me niso nikoli skrbele... Tukaj višji bok nudi nekaj več zaščite, največ pa je daje podvodni del trupa! Dobro naštudirane šprickante odbijajo vodo malo bolj nazaj in veter jo ponavadi meče šele na zadnji del čolna, pri tistih slabših, pa jo dobiš kar na vetrobransko steklo... Toliko o trupih...
uros1j
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a uros1j » Sr Mar 24, 2010 20:36

lp,

v tej dolžini nevem če bi rekel da je four wins kvalitetnejši po izdelavi! sem spregledal vsak delček! no saj konc koncev je vseeno! glavno je da sem jaz zadovoljen!
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Mar 24, 2010 20:40

Uros, kot si rekel, sedaj je itak vseeno, kot drugo pa imaš tudi prav, da pri teh dolžinah je vse približno isto... Nekih velikih razlik med znamkami ni.
uros1j
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a uros1j » Sr Mar 24, 2010 20:43

admin napisal/-a:Uros, kot si rekel, sedaj je itak vseeno, kot drugo pa imaš tudi prav, da pri teh dolžinah je vse približno isto... Nekih velikih razlik med znamkami ni.

Saj to je tisto, pri teh merah je skoraj vse isto, so nekatere malenkosti, ki potem mogoče pretehtajo kaj kupiš! tam nad 8 metrov je pa ze druga zgodba!

lp
Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana - Barbariga

OdgovorNapisal/-a Fojki » Sr Mar 24, 2010 21:54

uros1j pozdravljen

Ja ta ebbtide 180 br 3.0 l alpha one gen II je dobesedno moj eden iz moje flote :lol: oz je to moje prvo novo plovilo kupljen hm leta 2004.Se pravi zadel si loto :lol: Zakaj :Ker sem ga tako čuval mazal poliral šraufal ,da je za vse naslednike že vse zrihtano sem bil skoraj bolan ,če kaj ni štimalo.Skratka mora vse štimati,Je bil nonstop v pripravi za lepotno tekmovanje za mr jadrana :D .Sem skoraj siguren ,da ga ni čolna tako zrihtanega.Rezervni deli vse original.

No kakor si slišal oz zvedel se ta čoln ne more ne glede na vse velikost trupa širina višina premirjati z firmo fourwins ali crownline ti dve znamki spadata v višji VIŠJI rang plovil .Ebbtide pa spada v nižji razred glastrona ali stingraya .videl sem tako glastrona kot stingray plovilo Si res upam reči ,da je kar boljši od obeh zanimivo ,da ni zastopnika pri nas.

Tako ,da kot si že spoznal čoln je lep visok že na pogled je večji in višji od ostalih .Ebbtide je tukaj vzel ta kompromis ,da je pri izdelavi malo potegnil še v višino in po moje zadel v polno kajti čoln ima res res lep dizajn.

Stranska Višina:
je tukaj igrala kar lepo vlogo med vožnjo v kabino nič NIČ ne šprica ne glede na val .Kot vsak bowrider je spredaj odprt pazi na valove kaj hitro lahko zajameš na premcu vodo sploh ,če Vas bo več gor ko vidiš val zmeraj malo dodaj gas da premec še dodatno dvigneš.

Zglisiranje:
Ja tukaj so pa težave 3.0 l je malenkost preslab za tako plovilo ok če imaš skupaj z boljšo polovico cca 160 kg bo šlo čisto lepo .Če pa imaš še kake padalce na čolnu potem bo šele veselo .
Premec se bo dvignil gor gor gor gor in če boš hotel počasi izglisirati bodo tisti zadaj mislili da se bodo kar prevrnili vprašaj kocko prvič je ,kar vpil če kaj narobe ustavi itd.. zadaj če sediš je še bolj grozen občutek je vpil a se bomo kar nazaj prevrnili ha ha smeha smeha :lol: :lol: ,ok ko izglisira je ok greš kot puška tudi leti kar lepo.
Tako ,da težava je velika izglisiranje ,preslab motor tukaj bi moral biti 4,3 l
Mogoče te težave ne boš opazil jaz je v začetku sploh nisem ker sem mislil da je to povsod enako.ko pa sem enkrat peljal podobno plovilo z 4.3 sem mislil da sem v nebesih.
Delno sem težavo izglisiranja rešil tako ,da sem dodal na peto ene vrste krilca .Meni osebno je to kar pomagalo res pomagalo ne vem če imaš to še gor .Edino v zavojih je bilo pa slabše.Zglisiral je pa sigurno prej peta čisto dol in gas.

Vožnja:
Če je mirno morje je fantastično ,če pa bodo valovi raje kar parkiraj -
V valovih dobro nabije Jaz sem enkrat peljal mamo ko so bili valovi jaooo nikoli več ni šla na čoln :wink: .Dober način ,da se rešiš tašče če slučajno hoče biti zmeraj zraven.Če ji omeniš čoln se kar strese.ha ha
Čoln pa zaradi enega propelerja zelo zelo vleče v eno smer mislim ,da v levo non stop popravjaš smer.

Poraba :
Tukaj se ne bat in ne bi preveč filozofiral.

Materijali :
Nič kaj posebnega.Bi bili lahko veliko boljši veliko je tudi lesenih delov ,ki so samo lepotno prevlečeni z enakim materijalom kot je tepih.To da je veliko lesa po tleh ni prav nič dobro.Ko hodiš po podu se malo krivi oz celo škripa.Podenj je večinoma iz lesa prevlečen lepotno.Cerade obvezno vsako sezono prešpricati ali premazati z sprejom .Tukaj res kar šparajo tile amerikanosi.

Težave na morju:
prav nobenih čoln me ni nikoli pustil na cedilu vse delalo bp

Kaj sem pogrešal pri čolnu:
SAMO VELIKO ZADNJO PLATFORMO ,to te sedaj prosim dodaj dodaj mi boš res hvaležen .
No in še opis začetnih porodnih težav:
ok kot vsak čoln je imel tudi ta porodne težave :
prosim ne se ustrašit to je sedaj zrihtano tudi novi boljši čolni imajo podobne težave Je pa dobro da veš na kaj bodi pozoren.

Vsi vijaki so bili za zategniti.
Neti na ceradah so bili menjani.
na bimini ceradi menjana komplet zadrga.
Tepih se je ne enih koncih odlepil
Leseni Robovi v premcu blazine na novo potrebno vse previjačiti.
števci za gorivo menjani.
števec za gorivo bodi pozoren še sedaj laže tako ,da res bodi pozoren,kotroliraj obvezno imej rezervo 10l
Obvezno zadaj na veliki ležalni blazini uporabljaj npr plastično staro blazino.otroci hodijo gor pa dol voda takoj vdre skozi peno in že je cel motor zgoraj od soli kar ni dobro .Sem na novo dodal folijo.Upam da še drži.

Bodi zelo pozoren
Pozanimaj se kdaj je bil menjan impeler ter ,če so menjani kolektorji !!!! saj je čoln že 6 let star In vprašanje kako je bil nato servisiran .Jaz sem ga imel cca 2 leti potem sem ga prodal.
Predlagam obvezen pregled impelerja in kolektorjev boš vsaj miren.Saj ne Veš sigurno kaj je prejšnji lastnik delal.Preglej tudi olje , filtre ,sveče,tudi olje v peti obvezno.Enkrta boš dal skozi te menjave in naredil ornk pregled boš vsaj miren naslednja leta.

Na njem smo preživeli res lepe dni in nam je res lepo služil.
Ne glede na vse mi je še sedaj v lepem spominu in bi te res rad kje videl -našel na morju.

POMEMBNO PA PREGLEJ :
Zadaj ob stiku NA KRMI (stik zgornjega dela s spodnjim delom trupa obvezno poglej ,če je potrebno dati novo siko je med spojema 1 cm luft Ko se na vodi na hitro zaustaviš butne voda v krmo ker pa je dobesedno luft voda vdre v prostor motorja.ok jaz sem to rešil z siko ampak sedaj je leto 2010.
ps luknja je lepo pokrita z zunanjo črno obrobo tako ,da niti ne opaziš tega.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost