Ne smem pa pozabiti pohvaliti tudi foruma, ki dobrodošla sprememba ob vsakodnevnem "visenju" na Mornarju
Nakup rabljenega fishermena
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Nakup rabljenega fishermena
Odločam se za nakup rabljenega fishermana. Iskanje sem skrčil na Elan 17CC, ampak jih je kar težko najti (razen močno obdelane ali precenjene). Nato sem odkril Ranieri, model Azzura (5m). Zanima me, ali naj nadaljujem z iskanjem Elanov ali Ranierijev. Ker nimam nobenih izkušenj z omenjenimi modeli, vas prosim za kakšen nasvet oz. izkušnje v zvezi z njima.
Ne smem pa pozabiti pohvaliti tudi foruma, ki dobrodošla sprememba ob vsakodnevnem "visenju" na Mornarju
Oba čolna sta OK, sicer pa je v takem velikostnem razredu lahko vse OK. Če iščeš ime, potem bo težje, če pa se zadovoljiš tudi z manj znanim proizvajalcem, boš lažje našel dober čoln. Če si vsaj malo tehnika, lahko pri rabljenem plovilu hitro ugotoviš ali je dober ali ne. Poglej plastiko okrog priveznih bitev, če je napokana. Preglej spoje, končno obdelavo. Če ti je na oko po nekaj letih v vodi še vedno OK, potem je to dobra kvaliteta.
Po sistemu, ki sem ga opisal lahko vedno kupuješ majše čolne. Pri večjih, pa je dobro imeti malce več izkušenj ali pa se odločiti za znamko, za katero veš da je dobra...
LP
Po sistemu, ki sem ga opisal lahko vedno kupuješ majše čolne. Pri večjih, pa je dobro imeti malce več izkušenj ali pa se odločiti za znamko, za katero veš da je dobra...
LP
Pazi še na to: če prodajalec pravi, da ima čoln nov antifuoling premaz, dobro preglej dno, lahko da premaz zgolj skrije sledi popravil. Tole je lahko problem pri takih čolnih, ki imalo krov brez odprtin, skozi katere bi videl dno z notranje strani. Podobno navadno pomeni izraz "generalno obnovljen" in podobno.
motorni
Zdravo!
Kupil sem Ranieri Azzurra, 5x2.1m, letnik 1999, Yamaha 40 2T (trim).
Zaenkrat še nisem imel možnosti plovbe, ampak to načrtujem čimprej.
Je zelo ohranjen, motorni konji pa mislim da bi morali zdržati krajša popotovanja 4 članske družine z majhnimi (lažjimi) otroki. Prej sem imel gumenjaka (Marshall RIB, 4.5m, Yamaha 50), ampak je bilo malo premalo prostora za vse spremljevalne dodatke...tabularji poberejo davek..upam da bo sedaj bolj udobno
V naslednjem fiskalnem obdobju pa je predvidena tudi kakšna 60KS 4T Yamaha.
Slikce bom prilepil v "naša plovila"
LP
[/img]
Kupil sem Ranieri Azzurra, 5x2.1m, letnik 1999, Yamaha 40 2T (trim).
Zaenkrat še nisem imel možnosti plovbe, ampak to načrtujem čimprej.
Je zelo ohranjen, motorni konji pa mislim da bi morali zdržati krajša popotovanja 4 članske družine z majhnimi (lažjimi) otroki. Prej sem imel gumenjaka (Marshall RIB, 4.5m, Yamaha 50), ampak je bilo malo premalo prostora za vse spremljevalne dodatke...tabularji poberejo davek..upam da bo sedaj bolj udobno
V naslednjem fiskalnem obdobju pa je predvidena tudi kakšna 60KS 4T Yamaha.
Slikce bom prilepil v "naša plovila"
LP
[/img]
Tomzi čestitam za nakup.
Sicer si pa z tem nakupom zadel v nulo
Mislim da te ta čoln po svojih lasnostih ne bi smel razočarati.Ampak hitrosti z tem motorjem nebodo neke gromozanske tam nekje okoli 21-23 mil
Sicer pa mislim da bi ta motor za neko povprečno družino za plutje med otoki čisto zadostoval
Pa obilo užitkov na morju
Sicer si pa z tem nakupom zadel v nulo
Mislim da te ta čoln po svojih lasnostih ne bi smel razočarati.Ampak hitrosti z tem motorjem nebodo neke gromozanske tam nekje okoli 21-23 mil
Sicer pa mislim da bi ta motor za neko povprečno družino za plutje med otoki čisto zadostoval
Pa obilo užitkov na morju
Motor je kljub vsemu malce slaboten za ta čoln. Ampak če boš na barki samo ti malce težji "dec", potem ne bo strašnih problemov. Vsekakor pa čimprej začni razmišljati o večjem motorju, kot praviš 60 HP, vendar pa bi jaz osebno raje šel na 80 do 100. To pa je že prava moč, da bo čoln lepo glisiral tudi s 6 osebami...
LP
LP
Zdravo!
Kar se tiče nakupa, pripeljal mi ga je kolega iz IT, sam si bolj ogledujem ponudbe na internetu...Ampak se mi zdi, da so naši sosedje kar zasolili cene in niso nič cenejši, kot pri nas, le izbira je večja. Je pa res, da so vsi čolni zelo "obdelani", kar je ponavadi posledica celoletne uporabe. Skratka težko je najti dopustniško rabljeno in ohranjeno plovilo.
Zaradi moči motorja se strinjam, da je malo podhranjen, letos bom stvar stestiral in se nato odločil. Sicer sem imel v mislih 60KS, ampak glede ne vaša priporočila, bom raje računal na 80KS.
Kar se tiče nakupa, pripeljal mi ga je kolega iz IT, sam si bolj ogledujem ponudbe na internetu...Ampak se mi zdi, da so naši sosedje kar zasolili cene in niso nič cenejši, kot pri nas, le izbira je večja. Je pa res, da so vsi čolni zelo "obdelani", kar je ponavadi posledica celoletne uporabe. Skratka težko je najti dopustniško rabljeno in ohranjeno plovilo.
Zaradi moči motorja se strinjam, da je malo podhranjen, letos bom stvar stestiral in se nato odločil. Sicer sem imel v mislih 60KS, ampak glede ne vaša priporočila, bom raje računal na 80KS.
Mogoče še tale prijetna malenkost...
Takoj po nakupu sem kontaktiral direktno Ranieri v Soverato in jih malo povprašal po originalni dodatni opremi (lestev, pokrov sidrnega jaška)...
Prijazno so mi poslali najprej cenik in kasneje tudi omenjeno opremo, po zelo primerni in ugodni ceni.
Povprašal sem jih tudi za računalniški font, ki ga uporbljajo na svojih plovilih in so mi ga poslali, tako da sem si sam naredil registracijske nalepke in ime barke v originalnem fontu....
Skratka prijetna malekonst, ki je še potrdila mojo odločitev o nakupu...
LP Tomo
Takoj po nakupu sem kontaktiral direktno Ranieri v Soverato in jih malo povprašal po originalni dodatni opremi (lestev, pokrov sidrnega jaška)...
Prijazno so mi poslali najprej cenik in kasneje tudi omenjeno opremo, po zelo primerni in ugodni ceni.
Povprašal sem jih tudi za računalniški font, ki ga uporbljajo na svojih plovilih in so mi ga poslali, tako da sem si sam naredil registracijske nalepke in ime barke v originalnem fontu....
Skratka prijetna malekonst, ki je še potrdila mojo odločitev o nakupu...
LP Tomo
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti