vodni skuterji
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
vodni skuterji
razmisljam da bi si prihodnje leto najel skuterja za 14 dni... malce me bega to ali ga bom lahko izkoristil saj imam nekako mnenje da je to stvar na kateri pocnes vragolije 15 minut potem pa parkiras ob obali?v 14dneh mislim da bi ga bil popolnoma navelican...
ga ima kdo oz ga je kdo ze koristil?
ga ima kdo oz ga je kdo ze koristil?
hvala za mnenje...smo se pred leti vozili z enim cez vikend- je bil manjsa varijanta in tisti je bil res samo bolj za adrenalin.letos sem pa nasel nekoga ki ga oddaja - huda yamaha za 3 osebe in ce sva gor 2 mislim da bi bilo zakon...sam coln je le coln
no sej s takimi vprasanji vas bom nadlegoval spomladi
a mogoce kdo ve kaksno porabo imajo taksni skuterji?
a mogoce kdo ve kaksno porabo imajo taksni skuterji?
Res je kot pravi "nemo" možno skočiti tudi na kakšen izlet na bližnji otok, vendar pa kljub temu skuter ni čoln in daljši izleti bodo ostali le v domišljiji. Je pa res, da si po relativno mirnem morju z jetom zelo hiter in so vsi otoki kar na enkrat oddaljeni le nekaj minut. Sicer pa lahko jet primerjaš z motorjem. Če si ekstremist lahko z lahkoto prevoziš pol jadrana v enem tednu in spiš v spalki nekje na obali, normalno pa je tako da se 2 x na dan malo znoriš, vmes pa raje spiješ kakšno pivo več.
Poraba pa lahko precej varira, odvisno kaj boš počel. Večina skuterjev je še 2T, najnovejši pa so tudi 4T. Pri teh je poraba relativno nizka, saj je masa plovila majhna in motor ni obremenjen. Če ima skuter 130 konjev jih boš le redko koristil čez 50 in tako ohranjal nizko porabo. Normalno pri norenju pa bo med 20 in 30 litri na uro.
LP
Poraba pa lahko precej varira, odvisno kaj boš počel. Večina skuterjev je še 2T, najnovejši pa so tudi 4T. Pri teh je poraba relativno nizka, saj je masa plovila majhna in motor ni obremenjen. Če ima skuter 130 konjev jih boš le redko koristil čez 50 in tako ohranjal nizko porabo. Normalno pri norenju pa bo med 20 in 30 litri na uro.
LP
v mislih imam tole :
Tehnični podatki
Dolžina : 3.22m
Širina : 1.17m
Višina : 1.15m
Teža : 325kg
Nosilnost : 1 - 3 osebe (240kg)
Tip motorja : 4 - valjni
Prostornina : 1052cc
Moč motorja : 80.9kW (110hp)
Prostor za prtljago : 65 litrov
Vrtina x gib : 76mm x 58mm
Vplinjač : Elektronski vbrizg goriva
Vžig : TCI
Impeler : 3-kraki nerjaveče jeklo
Rezervoar za gorivo : 60 litrov
Količina olja : 4,3 litra
Mazanje : Oljna črpalka
cena najema se mi zdi primerna...glede porabe goriva pa mislim da bi bilo podobno kot pri gumici le da bi se tu vozil manj vendar veliko bolj intenzivno ce vzamem da je povprecna poraba 20l kot pravis.
bomo spomladi mogl mal razmislit...ce bova sla sama s pucno mislim da bo tole sigurno v igri...
Tehnični podatki
Dolžina : 3.22m
Širina : 1.17m
Višina : 1.15m
Teža : 325kg
Nosilnost : 1 - 3 osebe (240kg)
Tip motorja : 4 - valjni
Prostornina : 1052cc
Moč motorja : 80.9kW (110hp)
Prostor za prtljago : 65 litrov
Vrtina x gib : 76mm x 58mm
Vplinjač : Elektronski vbrizg goriva
Vžig : TCI
Impeler : 3-kraki nerjaveče jeklo
Rezervoar za gorivo : 60 litrov
Količina olja : 4,3 litra
Mazanje : Oljna črpalka
cena najema se mi zdi primerna...glede porabe goriva pa mislim da bi bilo podobno kot pri gumici le da bi se tu vozil manj vendar veliko bolj intenzivno ce vzamem da je povprecna poraba 20l kot pravis.
bomo spomladi mogl mal razmislit...ce bova sla sama s pucno mislim da bo tole sigurno v igri...
255 konjev, če smo natančnejši. Kateri osel bi jih krotil???? Za šalo tudi 12 let star otrok (preverjeno). Meni se ne zdi, da so tile "sedečkoti" z ne vem koliko konji, pa superchargerji pa težak kot ne vem kaj. Za vragolije zganjati mora biti stoječi skuter s kakšnimi 100 konji in samo enim oslom
To pa je užitek.
Jaja, napiljeni dvotaktniki radi papcajo, vendar so izjemno eksplozivni... Pač dirkalni stroj. Poraba velika, vendar vedi, da tukaj ni govora o rekreativni vožnji... Pač kolega ga zna pritisniti in ima tudi jajca. Če bi se recimo jaz ali pa ti racman vozila s tem jetom, bi poraba zagotovo padla pod 20 l/h.
LP
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta