YAMAHA 75 2T
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
YAMAHA 75 2T
mena zanima kolikšna je poraba yamahe 75 2t ,letnik 88 in kakšna mešanca olja mu naj bolje ustreza .LP
Mešanica naj bo po navodilih proizvajalca, sicer pa ima omenjena Yamaha verjetno razmerje 100:1 ali z drugimi besedami 1%. Meni osebno je to malo, vsaj če uporabljaš normalna marine 2T olja. Običajno naj bi bila mešanica 2 do nekje največ 2,5% olja kvalitetnega marine olja. To velja za vse 2T motorje, razen zračno hlajenih.
Poraba 75 konjskega 2T motorja pa je na polnem gasu nekje 30 do 32 l/h, kakšno pa bo tvoje povprečje, pa je odvisno od čolna in načina vožnje. Verjetno bo pri potovalki poraba nekje okrog 18 l/h, seveda pri nekem normalnem čolnu. Če si malo zmešan in ta motor postaviš na Elan GT 402, potem bo poraba pri potovalki 10l/h ali pa še manj.
Seveda velja tudi obratno, če bo čoln prevelik...
LP
Poraba 75 konjskega 2T motorja pa je na polnem gasu nekje 30 do 32 l/h, kakšno pa bo tvoje povprečje, pa je odvisno od čolna in načina vožnje. Verjetno bo pri potovalki poraba nekje okrog 18 l/h, seveda pri nekem normalnem čolnu. Če si malo zmešan in ta motor postaviš na Elan GT 402, potem bo poraba pri potovalki 10l/h ali pa še manj.
LP
Na Elanovi 80-ki bo poraba tam nekje, kot sem napisal in kot ti je rekel tudi Motorni. Torej 20 l/h bo kar zadosti, mogoče ob malo priganjanja tam nekje do 25. To govorim za potovalko. Povprečje pa bo verjetno precej nižje, kar pa zavisi od tega, koliko se boš vozil počasi, koliko na potovalki in koliko na skoraj polnem gasu. Moja ocena je, da boš v povprečju imel 12 do 14 l/h porabe. To je poraba po števcu delovnih ur...
LP
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gosta