pozdravljeni
ker si želim kot prvi čoln elan 401 402 (ja za začetek neki na izi) me zanima kakšni so približni stroški s tem čolnim - ker nimam niti približne slike. imel ga bom za plovbo v hrvaških vodah, enkrat na leto 10dni.
hvala
elan 401 402
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Zavarovanje plovila enkrat letno okrog 50 EUR, hrvaška vinjeta okrog 40 EUR, cestnina na hrvaškem za 50% večja zaradi prikolice, enih 150 EUR za bencin, ostalo pa po potrebi za servisiranje motorja in prikolice, če je potrebno, drugače pa preventivni servis motorja okrog 60-80 EUR.
Če ga boš imel privezanega na boji, lahko da bo privez brezplačen, lahko pa da boš moral tudi privez plačati.
Če ga boš imel privezanega na boji, lahko da bo privez brezplačen, lahko pa da boš moral tudi privez plačati.
Guma je guma, zaenkrat.
Če pa boš šparal pri nabavi in kupil kar bo potrebno še obnavljat pa še kako kilo zraven. Sta pa to precej (razen po dnu, ki je skoraj enako)različna čolna, 401 ima več prostora za kak ribolov vendar, ko boš glisiral bo pihalo in hitro lahko zajameš spredaj. 402 ima manj prostora, je pa bolj udobna za sedet in predvsem manj piha in šprica noter. Čeprav, proti vetru in 1m valovi sem tudi jaz (gt402)enkrat kar z masko za potapljanje vozil tolk je zalival. 
-
Mornar Rok
- Poročnik fregate
- Kraj: Ljubljana
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost