Kdo ga pozna????

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Avgust
Poddesetnik

Kdo ga pozna????

OdgovorNapisal/-a Avgust » To Avg 24, 2010 11:44

Halo!

Sem nov član! Vidim, da tle veste vse in še več :lol: :lol: :lol: Kupujem gliser, bowrider je želja! Zanj sem pripravljen plačat tam nekje max. 20.000 eur. Na netu sem zasledil tale Regal! A mi zna kdo kaj povedat o tem čolnu!?? a kdo pozna?? Baje, da se je rental......ne vem

http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?id=90923

Hvala za pomoč
zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » To Avg 24, 2010 13:11

Zgleda OK. Denar......no ja, kar dosti. Poraba pa je mišljena verjetno na štandgasu.
Avgust
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a Avgust » To Avg 24, 2010 13:18

Zobar....

Po tvoje kol je vreden???

lp
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » To Avg 24, 2010 16:35

Pa saj imaš novega , sicer 10 cm krajšega za manj denarja? :? Za prvega je "lastnik" še Hypo leasing, no a ga je leasingojemalec rental ali ne pa ne vem, vendar jaz vem da ne bi kaj dosti razmišljal katerega. Namreč pri rentanju gliserjev je najemniku moto "probat zjebat", najbolj uničujoče je prtegovanje mrzlega motorja in hiter izklop razbeljenega.
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a vili » To Avg 24, 2010 20:33

Pozdravljen

Tega Regala gledam direktno z mojega čolna.Sem sigurno vsake dva tedna na morju.pa ga vedno vidim na vezu,tako da mislim,da ga lastnik zelo malo uporablja.Če pa ga je rental pa ne bi vedel.Drugače pa čoln zgleda zelo lepo ohranjen,koliko sem ga videl z pomola.Glede cene mislim da je kar realna,saj stane tak nov čoln z vso opremo in dajatvami krepko prek 30 tisoč evrev.
Res pa je da za ta denar dobiš novega bowriderja,sicer z 3.0 motorjem,ki pa za tako velikost čolna povsem zadostuje.

L.P.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Avg 24, 2010 20:40

Dej ne ga srat z 3.0 motorjem, bo človek z sidrom okrog noge v vodo skoču,če to kup !
Tale motor je čist taprav za sem noter !
Pač željo imas BR, ceprav, pametno bi bilo z kabino, ker zelooo velikokrat pride prav, pa naj lastniki BRjev sami sebi lažejo !
Tak čoln je za 4-5 ljudi, ne pa za 8, in zato je res vseeno če nima sedenja spredaj, ampak plac za uležt !
Kar se cene tiče, bi lahko kako malenkost popustil...
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a vili » To Avg 24, 2010 21:01

Tex,
sam imam 5,8m bowriderja z 3.0 motorjem,pa mi za enkrat zadostuje.Res je da bi si po treh letih uporabe res želel večji motor,samo je pa pri nakupu novega to kar velika razlika.Na mojem bowriderju se pa brez problema vozi 6 ljudi za koliko oseb je tudi registriran.

Tisto z sidrom okrog noge pa v vodo,pa mislim da nas ima tukaj na forumu kar nekaj članov čolne z 3.0 motorji,samo mislim da bomo ta tvoj nasvet raje prezrli.

L.P.
Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana - Barbariga

OdgovorNapisal/-a Fojki » To Avg 24, 2010 21:05

hm po sliki zgleda je kar lep najbolje ,da se ga temeljito pregleda od znotraj in o0d zunaj .Le tako boš ugotovil ,če je vse ok z njim.plastično kladivo v roke in preglej tudi trup .itd..

Bodite pa previdni pri nakupu ,Ravno letos je kolega kupil regala 2250 starega sicer 8 let od zunaj in znotraj je zelo lep res lep ,ko je v roku 1 meseca ugotovil ,da je imel čoln celo počen trup namreč voda se mu je nabirala v kaluži .Ko so malo močneje pritisnili poden v kaluži se je kar vdrl zgleda ,da so fantje pred tem sqao lepo pokitali in premazali.Banda kaj čem druzga reč. :evil:

Previdnost ne škodi.
Nazadnje spremenil Fojki, dne To Avg 24, 2010 21:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » To Avg 24, 2010 21:09

Nisem rekel,da skočite,saj je 3.0 uredu, ampak,da bo sam skoču če to kupi od razočaranja !
Sam si priznal,da bi po 3 letih želel imeti več ! Sigurno si že sanjal o 4.3, če ne o 5.0, in nisi bil edini ! (naj kar potrdijo ostali)
Tudi kar se tiče, 6 ljudi na čolnu, saj gre, samo priznaj ,da gre z 2 ma mnogo bolje !
Zakaj torej nebi imel taje osmaka, manj problemov, in več moči ?
Prijatelj je imel Sea ray br 180 z 3.0. (sicer je "malo"bolj močn) in ko je želel smučat na vodi, in so bili 3 je na čolnu je bila to misija nemogoče !
Edino če bo čez 2 leti menjal čoln, in se dajal z prodajo, za katero vemo kako gre !
Povej mi odkrito, če bi menjal ali bi kupil zopet z 3.0, ali bi se ozru za močnejšim motorjem ?
morski volk
Kapitan bojne ladje
Kraj: ljubljana

regal

OdgovorNapisal/-a morski volk » To Avg 24, 2010 21:52

Po mojem bolje nov 3.0 direktno na nulti servis kot pa 5.0 ali več na servis za katerega znesek boš šel izvedelel. Lahko je tak servis presenečenje v eno ali drugo smer.
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a vili » To Avg 24, 2010 22:04

Tex,to ti popolnoma priznam,da vsi sanjamo o močnejšem motorju,samo če bom jaz menjaval motor bom menjal tudi čoln za večjega vsaj 7 metrov,ki pa je tudi širši in avtomatsko več prostora,ki pa ga ni na čolnu nikoli dovolj.Seveda je najlepše v dva,smo pa bili tudi že štirje v čolnu in en na smučih pa je tudi šlo brez problema.

Sicer pa ima ta Regal res pravi motor za to dolžino in širino čolna(moj je krajši,ožji in lajši),ima tudi veliko kopalno ploščad ki je zlata vredna.Pojdi ga z strokovnjakom pogledat,pa se na štiri oči prepričaj,če je to to,kar si ti želiš.

L.P.
Avgust
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a Avgust » To Avg 24, 2010 22:46

Hvala, OK

Motor ima cca 80 ur.........pri teh urah je potreben ža kak večji servis?? Kaj naj pogledam ko sem pri motorju?? Sorry za inkopetenco, nisem lih nek strokovnjak na tem področju!!!

HVALA VSEM ZA POMOČ
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » To Avg 24, 2010 23:05

Svetujem ti da dobiš nekoga, ki je že kak čoln pobližje pogledal ! ( nekoga ki se malo bolj spozna) Denar ni majhen, zakaj bi se nasral če ni treba !
Sicer pri 80h in tem letniku bi moralo biti vse OK !
Avgust
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a Avgust » To Avg 24, 2010 23:27

Tex napisal/-a:Svetujem ti da dobiš nekoga, ki je že kak čoln pobližje pogledal ! ( nekoga ki se malo bolj spozna) Denar ni majhen, zakaj bi se nasral če ni treba !
Sicer pri 80h in tem letniku bi moralo biti vse OK !

Sem pravkar debatiral z enim mojim kolegom, kateri pozna mehanika ki to šraufa :P Je že dogovorjeno, da ko bom šel gledat zadevo, gre z mano! Za take stvari res ni treba puščat nič naključju! :wink:

Edino kar me še martra, nevem če ga je rental ali ne :?: :?:

Hvala
Dreamone
Višji štabni praporščak
Kraj: Vodni

OdgovorNapisal/-a Dreamone » To Avg 24, 2010 23:48

kocka napisal/-a:Pa saj imaš novega , sicer 10 cm krajšega za manj denarja? :? Za prvega je "lastnik" še Hypo leasing, no a ga je leasingojemalec rental ali ne pa ne vem, vendar jaz vem da ne bi kaj dosti razmišljal katerega. Namreč pri rentanju gliserjev je najemniku moto "probat zjebat", najbolj uničujoče je prtegovanje mrzlega motorja in hiter izklop razbeljenega.

Samo če tko pogledaš so te amerikanci tko neobremenjeni, kar se tiče konjskih moči da ga je skoraj nemogoče uničiti :shock:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost