General boats - Pajerjev nakup

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

General boats - Pajerjev nakup

OdgovorNapisal/-a bladzo » Po Nov 01, 2010 18:48

Tema je razdeljena iz teme:
http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=5496

in se sedaj nanaša na nakup plovila našega člana Pajer1 pri podjetju General Boats.

LP,
Administrator foruma

mitjak napisal/-a:kaj ta agencija;
AGENCIJA NORD,KARIN NADASI S.P
Veliki trg 7
Izola, Slovenia

ali
general boats?

Ta možakar z s.p-jem je bil po telefonu zelo prijazen...ampak kdo ne bi bil pri takih denarcih...enako je bilo z euromarin, na koncu pa so požrli kar nekaj obljubljenih besed

Jaz sem pri njih sprva hotel kupiti čoln, pa sem se zaradi "čudnih" navezav raje obrnil na uradnega zastopnika v Sloveniji. Možakar iz General Boats je bil korekten in mi je vrnil aro za že vplačano plovilo! Pomisleke sem imel pri izdanem predračunu, ki ni bil ne od agencije Nord in ne od marine Lepanto.
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » Po Nov 01, 2010 19:15

kot sem že povedal se kupil pri njih že več plovil, namreč po sistemu rabljeno za novo, račun pa sem dobil od General Boats, čigar zastopnik je agencija Nord, kaj ti je čudnega, saj ti vse piše na strani, registracijo in zavarovanje mi zmeraj uredijo oni, se pravi ključ v roke, sicer kot sem videl imajo več predstavništev oziroma poslovalnic tudi v Italiji, pa da ne delam preveč reklame, nisem plačan za to, vedi samo to, da smo v EU, pa kupec lahko kupi plovilo brez problema pri katerem koli prodajalcu v Evropi
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Po Nov 01, 2010 21:04

adrian napisal/-a:kot sem že povedal se kupil pri njih že več plovil, namreč po sistemu rabljeno za novo, račun pa sem dobil od General Boats, čigar zastopnik je agencija Nord, kaj ti je čudnega, saj ti vse piše na strani, registracijo in zavarovanje mi zmeraj uredijo oni, se pravi ključ v roke, sicer kot sem videl imajo več predstavništev oziroma poslovalnic tudi v Italiji, pa da ne delam preveč reklame, nisem plačan za to, vedi samo to, da smo v EU, pa kupec lahko kupi plovilo brez problema pri katerem koli prodajalcu v Evropi

V EU ja, samo račun pa od Ameriške Offshore firme DL.

Ne prodajaj nekaj kar ne drži!

Pri General Boats sem kupil plovilo, vsaj tako sem mislil. Ko pa pride uradni prevzem, pa Agencije Nord, firme General Boats ni nikjer in na računu piše, da mi je prodala barko neka ameriška firma. Pa nisem edini, ki je to doživel. Ko je prišlo do reklamacije pa....... Ne bi o tem, ker bom polival gnojnico po nekom. Če kdo želi naj gre na ZS.

Z njimi ne bom več posloval!

O samem modelu MF 725 pa vse dobro. Videl sem ga prvič v tovarni v Franciji, Les Herbieres. Za to dolžino max barke. Nadpovprečna izdelava za ta razred, dobra razporeditev, itd. Tudi sam sem pristaš, pri tej dolžini, zunajkrmnega motorja. Notranji požre ogromno prepotrebnega prostora, ki ga potrebujemo pri križarjenjih pomorja široki cesti. zunanji tudi niso nič slabši, še celo v prednosti so pred vgradnimi nekje do 250 konj. Ni osovine ali Z pogona in s tem dodanih stroškov servisiranja.

Tale adrian mi nekaj ne štima, ker se iz njegovega pisanja razbere reklama, oz. oglaševanje te Agencije. Le kdo je?

Kakšne vibracije ti je omenjal tvoj znanec? Ima izkušnje ali samo "rekla kazala"?

Nekaj pa se zavedaj, da pri novem plovilu plačaš še prevoz iz Francije do Jadrana. Malo več kot 10% novega plovila z motorjem, je le 2000 kilometrov v eno smer, da boš vedel.

Pa sem nekoga zdražil, ker sem povedal svoje izkušnje in mnenje.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » Po Nov 01, 2010 21:25

pajer, ker sem iz obale poznam večino tukajšnjih prodajalcev, saj ko sem prvič kupoval plovilo sem hodil od enega do drugega, ker ni fer delati reklame ali obratno ne bom nobenega posebej navajal, povedal sem le moje izkušnje, kaj se je tebi zgodilo hudega pa lahko navedeš, osebno me ne briga kdo mi izda račun, nenezadnje ga lahko dobiš tudi od Brunswicka a se ti ne zdi? meni vse zmeraj popolnoma štima in za svoj denar dobim to kar naročim in kar plačam, nobeden ti ne da ničesar zastonj, zakaj pa si ti kupil plovilo pri tem prodajalcu, če ti ni pasalo, zakaj raje ne v Ljubljani?
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » Po Nov 01, 2010 21:41

aja, še kdo sem?, verjetno čisto običajen človek kot ti, seveda veš da poznam tega prodajalca, kot še marsikaterega drugega, dal mu bom do znanja za tvoj navedeni prispevek, mislim pa da lahko to temo zaključimo, ker nima smisla
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Po Nov 01, 2010 22:36

.

meni vse zmeraj popolnoma štima in za svoj denar dobim to kar naročim in kar plačam, nobeden ti ne da ničesar zastonj, zakaj pa si ti kupil plovilo pri tem prodajalcu, če ti ni pasalo, zakaj raje ne v Ljubljani?

Si pač človek, ki ima vse poštimano in te ne more nihče nat****t. Jaz pa šalabajzer, ki ne ve kaj in komu rine v roke 45k EUR.

Naj ti bo jasno, da je šlo za novo plovilo. Tu ni kaj dosti gledati ko izbereš. Za plačilo predračuna na banko v Avstriji mi je bilo obrazloženo, da je to banka s katero korporacija Brunswick posluje. Ta prijazen gospod je Lazar Damjan, da ne bo dileme. Ko pa pridem po barko, pa račun firme DL iz Amerike. Pa sem to še kar nekako požrl. Ne morem pa požret, da mi avtomat starterja ne prizna v garancijo, ker ne pozna firme. Sam sem mu sprintal vse o firmi v Zadru, ki je uradni serviser, predložil uradni račun, pa se mi izgovarja, da bi moral preko njih popravljat, da nisem pravilno ravnal itd. Potem naj pa ima telefon odprt 24ur na dan in še marsikaj tega. Pa ni toliko za teh 200 EUR-ov, kot to da me dela neumnega. Da ne bi smel samovoljno it na ta servis itd. On pa mrtev telefon, HALO! Da so za naslednjo reklamacijo potrebovali več kot pol leta in opravili logistično, inkajvemkajševse z nezadostno oceno pa ne bi rekel drugače kot navaden nateg. Pa so dopusti sedaj, dajmo malo počakat, pa sedaj po dopustih je preveč dela, pa sedaj bo kmalu Božič in novo leto, pa bla, bla bla, bljak. Res je da imajo z marino Lepanto nek dogovor o sodelovanju. Izgleda, da samo o prodaji. Ko sem tam po navodilih g. Lazarja- General boats, da me čakajo in vedo vseo reklamaciji, pripeljal barko, me g. Paolo samo čudno gleda, kaj tam delam in podobno. To je bilo 8. februarja letos. Prvi kontakt za reklamacijo, pa izveden točno pol leta prej, ko sem se vrnil iz Dalmacije.
Ko Paolo pokliče Damjana mi predlaga, da barko pustim tam, da bo uredil z njim. Čez 14 dni grem mimo in pogledam, kaj se dela. Nič, ker čakajo odgovor tovarne. Čez tri tedne nič, ker čakajo odgovor tovarne. Še dva tedna kasneje nič, ker čakajo, da jim tovarna uradno prizna kaj vem kaj. Lazar pa mi govori o nevem kakšnih težavah, ki pa bodo zame ugodno rešene. Po treh mesecih sem se odpeljal s popravljeno barko. Od prijave reklamacije, po mailu in telefonu, konec julija 2009, do ureditve le te 8. maja 2010 je pa ne "tu mač" ampak "tri mač", če kdo razume.
Lazarja oz. General-boats, oz Agencijo Nord pa ne bom niti poklical več in naj se zgodi kar se ima za zgodit.
Trdim , da je njihova poprodaja slaba oz je ni. Vsaj jaz sem tako občutil.
Zakaj pa nisem kupil drugje pa lahko prebereš v prispevku plovila uporabnika pajer1.

LP

.
pajer 1

Damijan Lazar

OdgovorNapisal/-a Damijan Lazar » To Nov 02, 2010 00:12

Kot prvo, bi se rad zahvalil Jordanu- Adrianu, da mi je telefoniral in povedal za to debato, hvala.
Ker se zadeve dotikajo mene osebno, bi rad nekaj stvari pojasnil.
Kot prvo, Marina Lepanto je naziv marine, Meridianarent je prodajalec, Lepanto Service je servis plovil, General Boats je partner Meridianerent,sam sem zastopnik General Boats, kateri je zastopnik omenjenega podjetja za Slo in ex Yu.
Se pravi, da je vseeno od koga dobi kupec račun ali od Meridianerent ali General Boats, plovilo je kupljeno v Italiji ter tam plačan tudi davek, razen v primeru, če je kupec leasing hiša, mislim da je to jasno tebi Pajer1.
Očitno tebi ni jasno kako se napake v garancijskem roku rešujejo, čeprav sem ti to že večkrat objasnil.
Sam si starter zamenjal na kot praviš pooblaščenem servisu, ter del plačal 200 Euro, kar je narobe, ker se deli, kateri so v garanciji na pooblaščenem servisu ne plačajo, temveč se zamenjajo brez nadomestila,
ti si mi prinesel le račun in zahteval denar,
vprašam te kaka logika je to?,
sicer sem ti to že objasnil, pa ti ne gre v glavo, ker ti je po tvoje pooblaščen serviser računal, kar ne bi smel, se pravi, teraj njega.
Ob vsakem nakupu plovila se na dan prevzema sproži garancijski rok v centralnem računalniku, podatki so vidni na vseh pooblaščenih servisih.
Glede tvoje nadaljne reklamacije na samem plovilu, si bil obveščen, da so iz tovarne javili, da bodo napake oni popravili in ne servis in to v garancijskem roku, kar se je tudi zgodilo,
Sam si hotel barko pripeljati po morju, kar si nekaj krat preložil zaradi slabega vremena, se pravi tudi sam si zadevo prelagal.
V bistvu si že ob nakupu bil z plovilom zelo zadovoljen, saj si Paolotu podaril flašo šampanjca,
prav tako si bil z popravilom zelo zadovoljen, to si na servisu tudi povedal,
zakaj se spravljaš na mene ne vem, morda ker te na prevzem, ko je bilo plovilo poravljeno nisem mogel peljati,
prav tako sem bil s strani partnerja obveščen, da si pripeljal g. Andreja za nakup barke, glede na to, da sem zastopnik za Slovenijo bi lahko kupec tisti moment dobil še ugodnejšo ceno, dobro tako ena skrb manj,
čeprav bi vam bilo lažje govoriti v slovenščini itd.

Glede telefona, dosegljiv sem non-stop, le številko je treba znati zavrteti,
da nočeš sodelovati več z mano je tvoja odločitev, katero spoštujem.

Izkoristil bi priložnost, če se to sme in ponudil usluge potencialnim kupcem, kateri mi zaupajo, imamo dolgoletne izkušnje glede prodaje in bookinga plovil iz raznih delov sveta.

Opravičujem se ostalim za smetenje teme, sicer koga ni zanimalo, tako ni prebral,

Se vidimo v Marini Lepanto
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » To Nov 02, 2010 01:16

Damijan, če si že moral povedati moje ime nisem Jordan ampak Giordano!!!,
lp
mitjak
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a mitjak » To Nov 02, 2010 15:27

postaja zanimivo...:)

Torej kot sem jaz razumel: barko prodaja general boats katerega vodi Damijan Lazar za področje slovenije. General boats pa ima tudi svoje zastopnike (agencija Nord, Karin Nadasi s.p). Tukaj pa stopi v igro še Meridianarent, ki se nahaja v marini Lepanto, kjer je tudi plovilo vezano. Meridianarent pa ima počez Paulo. General Boats je pa partner Meridianerenta.
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » To Nov 02, 2010 16:09

V tem primeru, ko kupuješ že reg. plovilo in ima slo. zastavo, se ne obremenjuj preveč kdo, kaj zakaj. Važno, da ni ukradeno!

In, kot sem že napisal, je v mojem primeru, g. Lazar vrnil aro, kjub že naročenemu plovilu, kar kaže na dobro poslovno prakso. Mene so te "čudne" relacije motile izključno zato, ker sem kupoval plovilo na podjetje. Preprosti sem se bal inšpekcije zaradi ameriškega računa. Če bi kupoval na fizično osebo, bi brez zadržkov kupil čoln pri General Boats.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Nov 02, 2010 19:06

.

Kar nekaj izmišljotin in neresnic je v vašem pisanju g. Lazar.
Tako kot poprodaja, sedaj poteka tale debata z vaše strani.

Vsega so drugi krivi, ker .....

Ko stopiš mačku na rep, pa zacvili!

Ko bo več časa se zopet razpišem.

LP

PS

Admin, prosim če temo predstaviš pod samostojno.

.
pajer 1

adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » To Nov 02, 2010 19:39

Pajer1, ne mi zamerit, realno gledano je po moje resnica nekje v sredini,
včasih iste stvari vsak razume in si razlaga po svoje, kakorkoli plovilo imaš poravljeno in to velja, so primeri oziroma trgovci, kateri sploh nimajo pogojev za uveljavljanje garancij, ne govorim za motorje, ampak pri nas se pojavlja dosti cenenih plovil, tudi iz Kitajske in kako kvalificirano podjetje ti bo napake popravilo ?, zdi se mi pa prav, da po forumu lahko kaj podebatiramo in imamo nenazadnje od tega vsi nekaj več, ni potrebno, da bi zamere kuhali, tvoj bivši trgovec pa ima o tebi zelo dobro mnenje, tako mi je povedal, predlagam, da končamo to debato, drugih tem nam ostane več kot dovolj
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Nov 02, 2010 22:21

...
Nazadnje spremenil Tex, dne To Dec 14, 2010 20:45, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » To Nov 02, 2010 22:55

če sem dal 45000 za novo barko in je v garanciji hočem da se popravi takoj,
in tudi če je plačal 200 eur se mu jih vrne, tudi le ti avto crkne in je potrebna vleka plačaš to in ti prodajalec to vrne tako da ne preveč,,,,
gregor777
Praporščak

OdgovorNapisal/-a gregor777 » To Nov 02, 2010 23:21

cibro napisal/-a:če sem dal 45000 za novo barko in je v garanciji hočem da se popravi takoj,
in tudi če je plačal 200 eur se mu jih vrne, tudi le ti avto crkne in je potrebna vleka plačaš to in ti prodajalec to vrne tako da ne preveč,,,,

Ja pa kaj še, če ti crkne avto moraš poklicat asistenco fime in to oni zrihtajo prevoz, ne bodo ti vračali denarja če pokličeš kar enega.

Kar se tujih faktur tiče - je šel čoln na tujo (USA) registracijo? Če je šel na SLO, je to res čudno, tako se ne dela.

Dodatek: za SLO registracijo itak ne more izdat računa USA firma, sej ne more obračunat DDV. Za Ameriško registracijo pa je to edini način (ne moreš izdat iz SLO firme na SLO fizično osebo račun brez DDV).

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov