POWER MARINE 535 bowrider

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

POWER MARINE 535 bowrider

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Jan 28, 2011 09:54

Ker nisem še nič vprašal bi izkoristil vprašanje :) :) :)

ALi kdo pozna ta model čolna, kaj menite o njem?
Prišel je v ožji izbor in ga grem v ponedeljek tudi gledat, zato bi bil vsak nasvet več kot dobrodošel.
Čoln za izvenkrmi motor. Cena se mi zdi v redu

http://www.lexmar.eu/plovila.html (--- link

Pa se nekaj "real" slik
SlikaSlikaSlika
SlikaSlikaSlika
igor11
Kontraadmiral
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a igor11 » Pe Jan 28, 2011 14:38

Cena za tako plovilo je zelo ugodna,vprašljiva je kvaliteta zato dobro poglej izdelavo. Čoln po slikah sodeč nima globokega V, se mi zdi, da se po valovih ne bo najbolj odnesel.Najbolje ga je sih pa stingrej bolj probat na vodi, ker naš 4,7 m gliser ima kot 18 stopinj, kolega na stingreju 19 stopinj in šeenkrat težji je stingrej, samo po valovih stingrej dost bolj nabija, tko da stingreya ne bi rad mel.
morje, morje...
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Jan 28, 2011 16:23

Za to ceno bi bilo že neokusno preverjati izdelavo in meriti kot trupa.
Simpl : Za ta dnar je to, to!
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Pe Jan 28, 2011 16:40

Češko do dile
rosso
Višji praporščak
Kraj: Grosuplje / Umag

OdgovorNapisal/-a rosso » So Jan 29, 2011 12:37

Najprej me je zmotila oznaka CN xxxxxxx na drugi sliki. Poreklo čolna je verjetno CN, proizvajalec pa bi lahko bil Qingdao Haoyun Boats Manufacture Co., Ltd.

Češki sigurno ni, je pa oblikovno malce zastarel. Preveriti je potrebno certifikate tako za čoln kot za prikolico.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » So Jan 29, 2011 19:04

Ja čoln je res smešno poceni. Za ta denar pomoje težko dobiš neko super kvaliteto. Js takega čolna nebi kupil brez da ga sprobam na morju (valovih) da čutim kok nabija in joče.

Če se ne motim... na začetku si gledal nekaj rabljenega, cenovno dostopnega... Sedaj smo že pri novi zadevi, ki je sicer ravno prav poceni da v resnici ni več tako poceni. Pri novem plovilu je še kup stvari ki jih moraš kupit tako da... pride drago.

Skor ne vem če ni bolš neko "preverjeno" rabljeno varianto kupit kot pa nova jajca. Na tem forumu boš za vsako stvar verjetno dobil nek odgovor in nad to zadevo nekega pretiranega navdušenja ni bilo. Nakup čolna definitivno zahteva veliko časa, potrplenja in razmisleka.

Veliko sreče pri nabavi!
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » So Jan 29, 2011 21:08

Najbolj LOL na linku ki si ga dal, pa je zadnji čoln. Battilana 480; moč motorja od 40-150 konjev, na sliki pa je s 25-ko. Tuki neki ne štima čist...
150 konjev na 4.8 metra/350kg plastiki... un bimini ki je gor ziher ne prenese začetnega pospeška.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Ne Jan 30, 2011 12:49

Hja...
@kasaudio ti dam kar v vsem prav.
Res je, da iscem coln, gledam tudi za rabljenim. Nimam nekaj določen budget do ???€. Verjetno bi kupil coln tudi za 15000€, ce bi bil to "best buy". Po domače povedano, če bi bil ta čoln sicer vreden recimo 20.000€, če me razumes.
Se vedno iscem v osnovi coln do 5000€. Pac tega sem nasel slucajno in se mi je zdela cena super. Zato sem premisljeval tudi v to smer. Novo je le novo. Če bi kupil tega bi verjetno trpela motorizacija, saj bi kupil potem 10+ let star motor, verjetno bi bil se malo podhranjen...
V glavnem kot začetnik si ne morem privosciti nevemkaj, pac pri tem colnu sem premisljeval v to smer, da imam nov coln, prvo leto s sarim motorjem, naslednje leto ali cez dve bi menjal motor itd, tako, da bi imel v kakih 3 letih zgledno opremljen čoln.
Vem pa, da pri novem manjka se kar nekaj stvari. Konkretno ta, ki je na zalogi ima ze vse, razen volana z mehanizmom in motorja, ter seveda obvezne opreme. Ima ze crpalko, varovalke, vse bitve in te stvari(se ne poznam vseh imen), celo zvočnike ima vgrajene :) :) (to sem napisal v hecu, ne kupujem zaradi njih)

Un coln, Battilana480 pa je narejen v Italiji v Udinah, sem se menil tudi za unega,, tam je tudi ogled v fabrki...

Če mi morda lahko kdo svetuje na kaj naj bom pozoren bi bil zelo hvaležen, ker pogledat ga bom vseeno šel... Že zato, da potešim svoj firbec.

thx,
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Ne Jan 30, 2011 13:18

Meni je pa oblikovno všeč. Je malo nostalgične ali retro oblike. Glede kvalitete pa kot je napisal Kr en. Najbolje bo, če sam malo preveriš. Mogoče boš pa presenečen in je čisto uredu čoln.
V8 + Jet drive
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Ne Jan 30, 2011 14:12

Slučajno enkrat videl ta čoln oz. 635, stvar je totalna šlamparija!!
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Jan 30, 2011 22:49

Če bi js kupoval rabljen čoln z motorjem bi bil pozoren na naslednje stvari:

ČOLN:

1) Papirji; mora vse štimat, nikjer ne smem dobiti občutka da se je karkoli mučkalo.
2) Sedanji lastnik; ko prideš čoln gledat hitro vidiš ali je tudi sam urejen, okolica, itd... Če boš čoln prevzel na "smetišču" ne pričakuj neke urejenosti.
3) Bal bi se sveže štrihanega čolna; kdor ga štriha, ga zase, za kupce pa edino če želi kaj skriti.
4) Bil bi pozoren kako je bil čoln shranjen čez zimo; najbolj fino v suhi, dobro prezračevani garaži (ne na prostem)
5) Bil bi pozoren na konstrukcijske elemente v čolnu, ki so podvrženi obremenitvam. Še posebej krma. Plastika ne sme biti razpokana v vogalih. (posamezne kot las tenke razpoke na zgornji površini so sicer sprejemljive). Pregledal bi plastiko okoli rink in bitev.

MOTOR:

1) Na zunaj mora zgledati nepoškodovan.
2) Papirji morajo štimat.
3) Spustil bi par kapljic olja iz noge; ne sme biti bele žajfe ali koščkov kovine.
4) Motor bi obvezno zalaufal.
5) Naredil bi si malo a zelo priročno napravico; na kos trde žice bi pritrdil majhen kos zrcala in na drugo stran močno ledico. Odvil bi svečke in skozi odprtine svečk pokukal v notranjost cilindra. Sem to zadevo prakticiral in se odlično obnese. Zg. površina batov mora biti nepoškodovana, na stenah cilindrov ne sme biti ris (koncentriranih samo na enem mestu). VSI bati in cilindri morajo izgledati PRIBL. ENAKO.
6) Poskušal bi tudi pogledati z lučko preko vplinjača v notranjost motorja (velja samo za 2T motorje). Potrebno je sneti filter oz. dušilec zraka. Notranjost motorja mora biti čista, brez vidnih sledov rje.

Najbolje je seveda čoln preizkusiti na vodi.

LP
mappy
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a mappy » Po Jan 31, 2011 10:29

Pozdravljeni.

Še moj lonček v tej debati.

Po pravici povedano, se meni zdi tale čoln kr drag

recimo cena čolna plus kakšna 115 km Yamahca http://yamaha-motor.si/izdelki/119/f115/

plus še kakšna malenkost, pa ta zadeva ni več poceni.

Recimo za podoben denar je kej takšnega http://www.avto.net/mornar2003//brokers ... &broker=34 naboljša izbira. Cerade vklučene, CD radio prav tako vgradnji motor, pa še značka je nedvono boljša.
Nazadnje spremenil mappy, dne Po Jan 31, 2011 10:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Po Jan 31, 2011 10:36

Mappy, se strinjam. Nova zadeva na koncu ni poceni, znamka pa je v k... Je bolš se potem stegnit še za par jurjev in kupit soliden čoln.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Jan 31, 2011 10:53

Ste me prepričali...
Celo toliko, da mi zdaj ze vizuelno čoln ni prav nič vsec...

Bom malo bolj potrpezljiv in nasel kaj rabljenega. Verjetno bom sel kar nazaj k prvotni izbiri. Gumenjak..., rabljen, poceni :)

Vsem se zelo zahvaljujem za odgovore in pomoč. Hvala, hvala...
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Jan 31, 2011 13:22

Ti bi seveda kupil najraje tako kot večina... stvar za 15k ,ki je vredna 20k :lol:
Svetujem ti, da reskiraš 10k, in kupiš en dober rabljen čoln, saj jih je za ta denar kar nekaj...
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov