Hja...
@kasaudio ti dam kar v vsem prav.
Res je, da iscem coln, gledam tudi za rabljenim. Nimam nekaj določen budget do ???€. Verjetno bi kupil coln tudi za 15000€, ce bi bil to "best buy". Po domače povedano, če bi bil ta čoln sicer vreden recimo 20.000€, če me razumes.
Se vedno iscem v osnovi coln do 5000€. Pac tega sem nasel slucajno in se mi je zdela cena super. Zato sem premisljeval tudi v to smer. Novo je le novo. Če bi kupil tega bi verjetno trpela motorizacija, saj bi kupil potem 10+ let star motor, verjetno bi bil se malo podhranjen...
V glavnem kot začetnik si ne morem privosciti nevemkaj, pac pri tem colnu sem premisljeval v to smer, da imam nov coln, prvo leto s sarim motorjem, naslednje leto ali cez dve bi menjal motor itd, tako, da bi imel v kakih 3 letih zgledno opremljen čoln.
Vem pa, da pri novem manjka se kar nekaj stvari. Konkretno ta, ki je na zalogi ima ze vse, razen volana z mehanizmom in motorja, ter seveda obvezne opreme. Ima ze crpalko, varovalke, vse bitve in te stvari(se ne poznam vseh imen), celo zvočnike ima vgrajene

(to sem napisal v hecu, ne kupujem zaradi njih)
Un coln, Battilana480 pa je narejen v Italiji v Udinah, sem se menil tudi za unega,, tam je tudi ogled v fabrki...
Če mi morda lahko kdo svetuje na kaj naj bom pozoren bi bil zelo hvaležen, ker pogledat ga bom vseeno šel... Že zato, da potešim svoj firbec.
thx,