Flapi
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Flapi
Pozdravljeni
Rabim nasvet glede flapov .Prej sem imel na colnu dolzine 9m flape in sicer QL sistem Volvo , pa se mi jezdelo kar uporabno .Sedaj pa na novem čolnu tega ni (ker so Yanmar motorji) pa me zanima kaj mente vi .Prodajalec mi svetuje da na tej dolzini flapov ne potrebujem (sedaj je 12m) ker je dovolj teze pa dolzine ...sam sem malo skepticen ker sem jih do sedaj kar dosti uporabljal .
Hvala za vase mnenje
Pozdrav pa mirno morje
Rabim nasvet glede flapov .Prej sem imel na colnu dolzine 9m flape in sicer QL sistem Volvo , pa se mi jezdelo kar uporabno .Sedaj pa na novem čolnu tega ni (ker so Yanmar motorji) pa me zanima kaj mente vi .Prodajalec mi svetuje da na tej dolzini flapov ne potrebujem (sedaj je 12m) ker je dovolj teze pa dolzine ...sam sem malo skepticen ker sem jih do sedaj kar dosti uporabljal .
Hvala za vase mnenje
Pozdrav pa mirno morje
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
FLAPI PODVPRAŠANJE
Morjeplovci!
Podvprašanje na temo flapi se glasi:
gliser sunburd 6m in 1400 kg - motor volvo penta 3.0.
A je nujno, da montiram flape-koliko % približno se bo to poznalo?
Hvala za odgovore. lp
Podvprašanje na temo flapi se glasi:
gliser sunburd 6m in 1400 kg - motor volvo penta 3.0.
A je nujno, da montiram flape-koliko % približno se bo to poznalo?
Hvala za odgovore. lp
"Dalmatino povišču pritrujena"
Strinjam se z Zobarjem, flapi so zelo koristni. Sicer je tezko govoriti o %, ce ne poznas podatkov in povrsine flapov in ladje, vendar je plovba z njimi lazja in varnejsa.Posebej, ko plujesproti valovom ali je morje zelo nemirno zelo umirijo plovilo, polek tega pa podaljsajo vodno linijo in s tem pomagajo k hitrejsem izglisiranju.
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
Flapi
Hvala za odgovore ...
Bom verjetno dal namontirat flape , pa bo u redu . Slike pa bom naložu čim mi barko skompletirajo ,zdej je še na suhem v marini Portorož in gre v vodo konec februarja .
Hvala za info.
LP
Bom verjetno dal namontirat flape , pa bo u redu . Slike pa bom naložu čim mi barko skompletirajo ,zdej je še na suhem v marini Portorož in gre v vodo konec februarja .
Hvala za info.
LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
Absolutno DA za flape na kakršnemkoli čolnu!!! Sicer pozabi na %, ampak kot je rekel že Nemo, plovba je varnejša, mirnejša izglisiranja lažja.
Glede tega Rodmana, se mi pa zdi smešno, da ti to reče prodajalec. Barka ima vgrajenih vsaj 200 konj premalo, da bi lahko rekel da naj bo brez flapov... Da boš brez njih izglisiral, boš ZELO namučil svoja motorja, še posebej, ko je barka polna goriva, vode, nekaj piva, v kokpitu (povsem zadaj) pa sedi še 6 krepkih decov (tvojih kolegov). Takrat brez flapov in s "samo" 2 x 260 sploh ne boš prišel iz vode... Moraš vedet, da te tvoje Toyote nimajo variabilne geometrije turbo polnilnika in tako navor nastopi šele nekje na 2300 ali raje 2400 vrt/min. Do tam pa je težka...
LP
Glede tega Rodmana, se mi pa zdi smešno, da ti to reče prodajalec. Barka ima vgrajenih vsaj 200 konj premalo, da bi lahko rekel da naj bo brez flapov... Da boš brez njih izglisiral, boš ZELO namučil svoja motorja, še posebej, ko je barka polna goriva, vode, nekaj piva, v kokpitu (povsem zadaj) pa sedi še 6 krepkih decov (tvojih kolegov). Takrat brez flapov in s "samo" 2 x 260 sploh ne boš prišel iz vode... Moraš vedet, da te tvoje Toyote nimajo variabilne geometrije turbo polnilnika in tako navor nastopi šele nekje na 2300 ali raje 2400 vrt/min. Do tam pa je težka...
LP
FLAPI PODVPRAŠANJE
Admin,
saj sem že nekje prej v tvojih odgovorih zasledil, da bi bilo dobro dati flape na gliser. Sam sem pred leti tudi že imel flape na elanu 545, pa so se dobro obnesli. Res pa je, da sem že kupil takšen čoln z flapi. Pri montaži flapov na kaj je potrebno posebej paziti? Lp
saj sem že nekje prej v tvojih odgovorih zasledil, da bi bilo dobro dati flape na gliser. Sam sem pred leti tudi že imel flape na elanu 545, pa so se dobro obnesli. Res pa je, da sem že kupil takšen čoln z flapi. Pri montaži flapov na kaj je potrebno posebej paziti? Lp
"Dalmatino povišču pritrujena"
flapi
Tnx za podroben odgovor Admin
Saj sem predvideval dabo kaj takega , sicer pa trgovci enkrat ko zadevo plačaš jo zaključijo in si samo še bivši kupec ... definitivno bom dal gor flape dokler je še barka na suhem.
Dober forum
Lep pozdrav
Saj sem predvideval dabo kaj takega , sicer pa trgovci enkrat ko zadevo plačaš jo zaključijo in si samo še bivši kupec ... definitivno bom dal gor flape dokler je še barka na suhem.
Dober forum
Lep pozdrav
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
Re: FLAPI PODVPRAŠANJE
rabuni napisal/-a:Admin,
Ni treba kaj posebej paziti, le da izbereš pravilno velikost flapov za tvoj čoln. Za to obstajajo tabele od vsakega proizvajalca, tudi na internetu jih najdeš pri Lenco ali Benett... Pri montaži se drži navodil, kot so napisana pri vsakem kompletu, to je predvsem kako so krilca odklonjena v popolnoma dvignjenem položaju. Sicer pa če boš zgrešil za kakšno stopinjo ne bo nič narobe, saj zato pa so nastavljiva... Ni neka znanost okrog krilc...
LP
flapi Rodman 1040
Pozdravljeni
Danes splovljen Rodman104 z namontiranimi Lenco flapi -taki pač kot jih montira tudi proizvajalec sam.Definitivno je to prava poteza zato hvala vsem ki ste mi dali dobre nasvete glede tega. Motorji pa 2 x Yanmar 260 ps 6LP so prava poezija v primerjavi z Volvo D4(mel v prejšnjem Rodmanu 940) , prvič ko jih vžgeš delujejo kot benzinar ...zelo tiho tečejo ...nobenih vibracij itd. Glede hrupa v kabini ni sledi ...testirali smo danes z štirimi odraslimi na krovu , polnogoriva in vode skupaj je to 1000 litrov ... Kot sem že napisal so me najbolj navdušli motorji ter delovanje ... res dobro. Tudi tukaj je tako kot je napisal Admin .Bomo videli naprej kako bo .
Lep pozdrav in mirno morej
Danes splovljen Rodman104 z namontiranimi Lenco flapi -taki pač kot jih montira tudi proizvajalec sam.Definitivno je to prava poteza zato hvala vsem ki ste mi dali dobre nasvete glede tega. Motorji pa 2 x Yanmar 260 ps 6LP so prava poezija v primerjavi z Volvo D4(mel v prejšnjem Rodmanu 940) , prvič ko jih vžgeš delujejo kot benzinar ...zelo tiho tečejo ...nobenih vibracij itd. Glede hrupa v kabini ni sledi ...testirali smo danes z štirimi odraslimi na krovu , polnogoriva in vode skupaj je to 1000 litrov ... Kot sem že napisal so me najbolj navdušli motorji ter delovanje ... res dobro. Tudi tukaj je tako kot je napisal Admin .Bomo videli naprej kako bo .
Lep pozdrav in mirno morej
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
No lepo, da si zadovoljen. Sicer pa D4 ni glasen motor. Ne vem kaj je bilo na tvojih, vendar so to kar luštni motorji, le preveč je elektronike za moj okus. No sicer pa 6 valjev ima le drugačno melodijo...
Če pa bi imel notri novo serijo BY z 260 konji, pa motorjev po zaprtju pokrova ne slišiš več... Pač BMW 3.0d!
Sicer pa so ti motorji, kot jih imaš sedaj (Toyota) zelo zelo dobri. Vzdržljivost je vrhunska, klasika dela svoje!
LP
LP
rodman1040
Hvala za info ...D4 so dobri ,jaz sicer nisem mel nobenih problemov , nekateri kolegi pa kar nekaj ...u glavnem z chip-i in elektroniko, ampak gotovo tukaj gre glede hrupa predvsem na število valjev.Sam sem sicer pričakoval precej več hrupa , ampak to je res več kot odlično .Novi motorji potem so pa res poezija , ampak sem izredno zadovoljen predvsem ker so to preizkušeni motorji in zanesljivi kar mi je zelo važno.
Dodal sem tudi slike plovila tako da si jih lahko ogledate.
Lep Pozdrav
Dodal sem tudi slike plovila tako da si jih lahko ogledate.
Lep Pozdrav
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost