Four Winns SUNDOWNER

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

mledni
Poročnik korvete
Kraj: CE, Bled, Lošinj
Kontakt:

Four Winns SUNDOWNER

OdgovorNapisal/-a mledni » Po Jul 11, 2011 14:31

Trenutno se je na netu pojavlo kar nekaj Four Winns-ov in se mi vedno bolj dopadejo...

Kakšne so kej kvalitete, lastnosti teh SUNDOWNER 205 ali 215 ali 225?
Pozna kdo te čolne...ima kdo kaj podobnega?

LP
Otočki, skrite plaže,...off-road =)
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Jul 15, 2011 08:18

FourWinns so kvalitetni čolni, za svojo ceno pa tudi nudijo veliko.
Po Jadranu jih pluje kar lepo število, tako manjših kot večjih. V zadnjem času se je tovarna malo prestrukturirala in v ponudbi nima več pametnih cuddy plovil. Vse bolj so usmerjeni na cruiserje in pa velike luksuzne bowriderje.

Dobra lastnost pri tej znamki je tudi ta, da je zastopnik resen in ti bo vedno nudil kvaliteten servis in vse rezervne dele!
acvnuk
Viceadmiral
Kraj: Tržič - Krk,Klimno

OdgovorNapisal/-a acvnuk » Pe Jul 15, 2011 09:27

Lansko leto ko smo za kolega iskali gliser, smo si ogledali Sundownerja 225 pa mi je bil zelo všeč, moderen, kar nekaj prostora v kabini in tudi zunaj lepa razporeditev, pa še velika platforma za "ribe" :)
330i
Kontraadmiral

Four Winns

OdgovorNapisal/-a 330i » Če Jul 21, 2011 18:40

Pozdrav,
mi smo lani jeseni začeli iskati čoln primeren svojim potrebam (dnevni izleti - kopanje, smučanje na vodi...) in našli FW Sundowner 225 z Volvo Penta 5.0 motorjem in duopropom, letnik 2005 s 155 urami.
Sedaj je za nami že cca. 15 ur plovbe v različnih razmerah in lahko z veseljem povem, da je čoln ravno to kar smo pričakovali in smo navdušeni.
Nad kopalno platformo sta najbolj navdušena naša dva najmlajša (5 in 9 let), ki lahko do "nezavesti" skačeta z nje. Midva z ženo sva pa brez skrbi, ker so propelerji popolnoma skriti.
Kokpit je prostoren in funkcionalen. Na premcu je dovolj prostora za sončenje.
Zadnji (mokri) del je lepo ločen od kokpita.
Vse je izdelano dokaj kvalitetno (vsaj v primerjavi z ogledano konkurenco).
Sam sicer nimam predhodnih izkušenj s takšnimi čolni, da bi lahko dal direktno primerjavo s plovnimi lastnostmi konkurence. Sta pa v tem času z nami plula dva prijatelja, ki imata veliko izkušenj s podobnimi čolni (Maxum, Crownline) in hvalita odzivnost pogona, obnašanje v slabših razmerah na morju in funkcionalnostjo.
Kaj pogrešamo? Električni vinč in kompresorski hladilnik. Tudi to bo prišlo na vrsto...

Go for it! :D
mledni
Poročnik korvete
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mledni » Po Jul 25, 2011 13:29

Vedno bolj me mika...sam k letos je že sezona v polnem teku.
Itak morm ma prvo mojga v promet spravit:

http://www.avto.net/mornar2003//view/ad.asp?ID=108360

Čeprav zanimanje je, ampak nobenga k bi z dnarjem pršu...
Po drug stran pa za gumice dajo 10k pol jih pa nazebe, pa napiha, pa če je še kak val namoči c-c-c ;)
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Po Jul 25, 2011 15:31

mledni napisal/-a:Po drug stran pa za gumice dajo 10k pol jih pa nazebe, pa napiha, pa če je še kak val namoči c-c-c ;)

Ha - :D ravno zato pa imam gumico, da doživim dopust in morje z polno žlico (oz. šeflo, če je bolj valovito) :D :D

Kakorkoli gumica 5m je še vedno gumica in motor!
Tisto kar pa ni gumica pa je malenkost večje udobje, več stroškov(barvanje, poliranje, šravfanje,tapiciranje, crew lista(če ima kabino),........in motor.
Odvisno za kaj in koliko časa dopusta potrebuješ.

Večina nas gre na dopust v apartmaje in podobno, čolne imamo za "doživetja na morju".
Osebno če bom kadarkoli namenil 10-15.000 eur za plovilo - bo gumenjak.
Zakaj? Zato ker dopustujem 14 dni letno, pred sezono pregledam motor, obesim na čoln in gasa.
Roko na srce tisti z plovili enake dimenzije, ki niso gumenjaki - vaši stroški in priprave na sezono so večji.
Je..š špricanje in ostalo, če je umazan ga malo zaliješ z vodo ali pa pustiš na dežu brez, da bi cvikal da bodo tepihi mokri. :D :D :D

Pa nimam nič proti ne-gumenjakom, da ne bo pomote.Samo manj "cajta" mam.

Lp Dejan
mledni
Poročnik korvete
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mledni » Po Jul 25, 2011 16:45

Sj je res, gumica je tud fajn...sem jo tud jaz mel 4,2m, mercury 25KS...volan, ele.vžig...itd

Sam je glih tak občutljiv...paziš da ga kje ne predreš, guma rabi glih tak vzdrževanje, drgač pobledi, rata porozna - začne spuščat, ventilčki - dokler držijo ok, ampak vedno mal puščajo - slej kot prej...

Motor pa tak vsak rabi vzdrževanje...res pa nism nikol primerju stroškov 130-140 PS outboard in moj 3.0L 135 PS innboard...zna bit tam nekje po moje!

Crow-lista pa ne vem če je odvisna al maš kabino al ne...se prav da jo bowrider-ji ne rabjo?
Ne vem če je to res, kolker se jaz spomnem, sem jo jaz za gumenjaka tud mel...se pa 100% ne spomnem več! Pazi da se Hrvati ne spomnejo pa ti tvojo gumico na vsem lepem zaplenijo!

LP
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Jul 25, 2011 17:44

tudi mene to zanima glede open colna in crew liste :?
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a vili » Po Jul 25, 2011 19:09

Za vsak čoln,ki je registriran(nad 3m in 5km) potrebuješ vinjeto in popis oseb,neglede ali je bowrieder ali gumenjak ali čoln s kabino.

L.P.
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Po Jul 25, 2011 21:39

Za čolne obstajata dva popisa:

1. Popis posadke ali tako imenovana crew list v svetu znan, poznan dokument - spisek ljudi, ki v določenem trenutku bivajo na čolnu (živijo) posadka in potniki. Tega izpolnjujejo vsi čolni, ki so prirejeni za bivanje (člen 6.) in je običajen za vse pomorske države.

2. Popis oseb pa je hrvaška pogruntavščina in pomeni spisek oseb 2x toliko + 30% za koliko je čoln registriran (preprečevanje zaslužkarstva, nelegalnega posojanja ali opravljanja storitev prevoza s čolnom), ki se lahko na določenem čolnu v toku registracijskega obdobja 1 leta vozi s/na tem čolnu. (člen 8.)

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/126714.html

Lp Dejan
Uporabniški avatar
sacs
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a sacs » To Jul 26, 2011 08:03

123dejan napisal/-a:
mledni napisal/-a:Po drug stran pa za gumice dajo 10k pol jih pa nazebe, pa napiha, pa če je še kak val namoči c-c-c ;)

Ha - :D ravno zato pa imam gumico, da doživim dopust in morje z polno žlico (oz. šeflo, če je bolj valovito) :D :D

Tisto kar pa ni gumica pa je malenkost večje udobje, več stroškov(barvanje, poliranje, šravfanje,tapiciranje, crew lista(če ima kabino),........in motor.

Večina nas gre na dopust v apartmaje in podobno, čolne imamo za "doživetja na morju".
Zakaj? Zato ker dopustujem 14 dni letno, pred sezono pregledam motor, obesim na čoln in gasa.
Roko na srce tisti z plovili enake dimenzije, ki niso gumenjaki - vaši stroški in priprave na sezono so večji.
Je..š špricanje in ostalo, če je umazan ga malo zaliješ z vodo ali pa pustiš na dežu brez, da bi cvikal da bodo tepihi mokri. :D :D :D

Lp Dejan

kar se mene tiče je edina slaba lastnost gumice ta da si na prepihu
špricanja je pa mnogo manj kot na plastiki in predvsem manj zibanja ko si na sidru v kakšnem lepenm zalivčku
kar se pa prostora tiče se na naši gumi najde več ležišč kot na plastiki istih dimenzij :P
ne se đalabajat
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral

OdgovorNapisal/-a 123dejan » To Jul 26, 2011 08:35

@sacs - se podpišem pod tvojo izjavo! :D

.
.
.
.
.
.
in tako so se še motornjakarji razdelili na trde in mehke.... :D :D :D hec :!:
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Jul 26, 2011 09:08

sacs napisal/-a:
123dejan napisal/-a:

Lp Dejan

kar se mene tiče je edina slaba lastnost gumice ta da si na prepihu
špricanja je pa mnogo manj kot na plastiki in predvsem manj zibanja ko si na sidru v kakšnem lepenm zalivčku
kar se pa prostora tiče se na naši gumi najde več ležišč kot na plastiki istih dimenzij :P

ja velik plus pri spanju na gumenjaku je, ker nima strehe in lahko spijo ljudje eden vrh drugega.
Sem navtični laik, samo na precej vecjem gumenjaku od moje lupine je precej manj prostora. Smo se malo peljali prejsnji teden z enim kardisom. Saj gumenjak super stvar, tudi sam bi ga z veseljem imel, samo začeli ste izpostavljati stvari, kot dobre ravno tiste, ki so največja hiba teh čolnov.
Pa brez zamere lastnikom...
Uporabniški avatar
sacs
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a sacs » To Jul 26, 2011 09:13

ne se đalabajat
mledni
Poročnik korvete
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mledni » To Jul 26, 2011 12:57

123dejan napisal/-a:Za čolne obstajata dva popisa:

1. Popis posadke ali tako imenovana crew list v svetu znan, poznan dokument - spisek ljudi, ki v določenem trenutku bivajo na čolnu (živijo) posadka in potniki. Tega izpolnjujejo vsi čolni, ki so prirejeni za bivanje (člen 6.) in je običajen za vse pomorske države.

2. Popis oseb pa je hrvaška pogruntavščina in pomeni spisek oseb 2x toliko + 30% za koliko je čoln registriran (preprečevanje zaslužkarstva, nelegalnega posojanja ali opravljanja storitev prevoza s čolnom), ki se lahko na določenem čolnu v toku registracijskega obdobja 1 leta vozi s/na tem čolnu. (člen 8.)

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/126714.html

Lp Dejan

Dejan ne straši ljudi:

S tem popisom posadke je pa tako, da te vprašajo ali boste spali na čolnu ali ne!
In če prespiš samo parkrat, ti ni treba plačat za celo leto ampak za krajše obdobje - najmajn je mislim da 8-10dni in za mojga pride to cca 20€
Mi večino časa preživimo v kampu in sem ta popisa oseb plačal šele letos prvič, ko smo šli na Ruto z morjeplovci.

LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta