Izpodrivni čolni

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

Izpodrivni čolni

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Jul 27, 2011 18:32

Fantje a kdo ve kje izdelujejo izpodrivne čolne, ki jih rentajo na Hr. Dolžina je nekje 4-5m in precej visoki boki.
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kraj: Kranj-okolica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Sr Jul 27, 2011 22:34

Prešaltal na 5 do 7 vozlov?
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Jul 28, 2011 14:16

Moja godrnja če moramo stalno noret če ne moremo iti počasi in tako sem se odločil za menjavo, saj se na morju nikamor ne mudi. Sem letos parkrat peljal cca. 1200 vrt/min, razdalja nekje 10km. Verjel ali ne mi je več žrl kot, če sem glisiral pri 4500 vrt/min.
plinko
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a plinko » So Jul 30, 2011 22:59

Kdo bi si mislil, da so vse ženske enake:)...
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Ne Jul 31, 2011 05:28

plinko napisal/-a:Kdo bi si mislil, da so vse ženske enake:)...
Ne vse - pri nas je nekoč (v časih stoenk) delala ena Katja, ki je na nekem reliju lepo konsistentno vsako leto - stoenko s stoenko - nabrisala policijsko ekipo.

Da ne omenjamo kakšne Nine Jerančič (kdo ve, kaj počne zadnja leta? - novice tu so stare)

Slika(Klik na slike...)Slika

Tisto s porabo pri 1200 in 4500 sem pa srečal pri avtomobilih. Najprej sem ok. 20 let pretežno vozil diesel Renault 5, potemkakošno leto proton bencinarja in za njim Alfo 1,9 JTD.

R5 TD me je navadil na za ostala dva prenizke vrtljaje (in porabo pod 5 l na 100 km), da nekaj časa sploh nisem opazil, da ostale vizim neoptimalno. fNa alfi je bila potem v začetku povprečna poraba okrog 7 l in več (tudi 9), ko je imel sodelavec z z enakim motorjem v Lancii prej okrog 5.

Dokler se nisem navadil, da se mora za majhno porabo JTD vrtet med 2 in 3000 vrtljaji in ne med 1500 in 2000, kot so bila prej navajena moja ušesa, tako da sem pri "umirjeni voćnji" avtomatično menjal prezgodaj (za v klanec pa prepozno v nižje prestave - občutek je bil, da itak še lahko potegne)

Zdaj je moja poraba na JTD nekje okrog 6, ne da bi se vozil počasneje ali z manjšimi pospeški - prej obratno, zlasti v mestu in po klancih.

V prihodnje bom za vsak avto (oziroma pogonski agregat), ki ga bom več uporabljal, pislusil dobiti grafikon s krivuljo navora, potem pa navaditi ušesa, da se bo reč večino časa brez posebnega razmišljanja vrtelo v ugodnem območju.

:oops: posrali temo...

Ali ima tisti tip izrivne barke za rentanje kakšno ime, ali pa mogoče najdeš kakšno sliko?
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Avg 03, 2011 09:57

http://www.burzanautike.com/testovi/vega

To je to, samo poceni pa ravno ni glede da je osnova lupina brez motorja in ostale opreme cca 4K + prikolica + motor= 6-7K.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Avg 03, 2011 18:13

Torej pasara Kvarnerplastika Vega 4,5 m http://www.kvarnerplastika.hr/proizvodi_vega.asp

Slika

Tukaj klik za povečavo
Slika

To imajo po vsem sodeč v mislih predvsem kot barko za domačine, ki bi rabila minimalno vzdrževanje in na kateri lahko z obešenko zakleneš ribiško opremo. Podvodni del na sliki kaže, da je bil trup tradicionalno zasnovan za notranji motor in osovino (in tradicionalno krmilo). Na vrhu je link na Val na članek o pasari.

Ali to pod krmo kaj koristi pri izvenkrmnem motorju pa ne uganem (mogoče bolje drži smer oziroma težje obrne, če bi rad kje na malo prostora obrnil).

Zanimivo je, da na njihovih straneh nisem našel cen.

Nameravaš ti imeti kaj kar takšnega ali kaj nadgrajevati (vsaj hladilnik za pivo)? :wink:
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Avg 04, 2011 07:48

Zadeva je plovna(v vseh vremenskih pogojih), stabilna in dobro drži smer, problem je ker težko dobiš lepo ohranjeno in moti me preveč zaprt sprednji del. Po ceni neprecenljiva.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Avg 04, 2011 08:19

Ma daj čez pet minut boš prešaltal nazaj na 60+ konje :o :lol:
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kraj: Kranj-okolica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Če Avg 04, 2011 22:33

Kanu za ženo da lahko na izi priveslja v zaliv kjer se ti z otroki že cel popoldan kopaš.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Ne Avg 07, 2011 22:55

ojej kocka...

P.S. moja je pri 30 vozlih vprašala, če je to vse za ta denar :)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost