NAKUP OPEN ČOLNA

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Yamaha28a
Višji vodnik

NAKUP OPEN ČOLNA

OdgovorNapisal/-a Yamaha28a » Sr Avg 03, 2011 17:06

Pozdravljeni,

odločil sem se da bom menjal čoln in motor, rad bi imel nekaj open kot so fishermeni. Osebno se mi najbolj dopade Capelli junior 470, katerega lahko iz italije dobim zelo ugodno. Zanima me če je slučajno bil kdo lastnik tega čolna oziroma če ga je imel kdo priliko poizkusiti, zanimajo me nasploh plovne lastnosti. na njega bi montiral motor z 60 ali 70 ks 2 taktnega z power trimom. Rad bi da bi bila plovna hitrost nekje 20 - 25 milj.

Lep pozdrav

in še par slikic od čolna:
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Avg 04, 2011 07:53

Če bi bila še kakšna slika dna bi ti lažje povedali( večji V, manj tolče- več moči za glisiranje), je pa že dolžina taka da za Jadran bi moral bit v redu.
Sem pa slišal, da znajo bit pri sosedih smešno poceni, kar ne pomeni da niso v redu.
Dno ima tudi dovolj V(našel sliko) tako da mislim da boš zadovoljen in 50KM bo čisto dovolj.
Je pa razlika pri Fishermanih( v primerjavi z gliserji ki imajo 4 sedeže), da ne potrebuješ več izhoda na plažo, ker imaš dovolj prostora na čolnu.
CLIFF
Poročnik fregate
Kraj: postojna

OdgovorNapisal/-a CLIFF » Pe Avg 05, 2011 07:28

Ravno takega sem si jaz letos nabavil. Čoln je v primerjavi z tistim kar sem imel prej (elan 402) prava poezija. Ima dva velika predala v premcu in krmi ter enega manjšega pod voznikovim sedežem. Odvisno je spet za kaj rabiš čoln.... Če boš potreboval še kakšno informacijo ali bi si želel čoln sprobat pa se mi javi se bomo že nekaj dogovorili!
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Pe Avg 05, 2011 09:23

zgleda lep in uporaben.
Yamaha28a
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a Yamaha28a » Pe Avg 05, 2011 14:46

CLIFF napisal/-a:Ravno takega sem si jaz letos nabavil. Čoln je v primerjavi z tistim kar sem imel prej (elan 402) prava poezija. Ima dva velika predala v premcu in krmi ter enega manjšega pod voznikovim sedežem. Odvisno je spet za kaj rabiš čoln.... Če boš potreboval še kakšno informacijo ali bi si želel čoln sprobat pa se mi javi se bomo že nekaj dogovorili!

Jaz potrebujem čoln za krajše izlete, tako da se lahko 3-4 osebe normalno peljemo, občasno se bo tudi uporabljal za ribolov. Važno mi pa je da čoln ni prevelik in da ga lahko brez problema z prikolico pripeljem do morja in ga brez dodatnih stroškov spuščam in dvigujem iz vode.

Koliko močan motor imaš na čolnu, jaz sem razmišljal o nekje 70ks 2 takt.

lp
deserteagle
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a deserteagle » So Avg 06, 2011 10:33

5m saj, drgač pa 6m :wink:
CLIFF
Poročnik fregate
Kraj: postojna

OdgovorNapisal/-a CLIFF » Po Avg 08, 2011 22:06

Tale čoln boš brez težav sam spravil v vodo, če pa boš potreboval prikolico pa kontaktiraj uporabnika mama micka. kar se pa tiče motorja bo motorček z 70 konji tale čoln lepo pognal...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta