Torej...
Po poti iz Ljubljane je - tu bolj, tam manj - deževalo. Malo pred poldnevom je v Kopru ravno ponehalo, ampak oblačno vreme (in verjetno 'ne preveč dobra' vremenska napoved) je bilo verjetno krivo za to, da razen nas skoraj ni bilo ljudi na tistem koncu obale.
Lokacija je bila
tule in tudi, če bi deževalo, bi bili pod streho.
V glavnem, ne spomnim se, da bi deževalo v času, ko sem bil tam, ampak luže od prejšnjega dežja so bile v okolici.
Morjeplovke in Morjeplovci so prihajali postopno - in odlična Pajerjeva gobja juha je bila del dobrodošlice, ampak te ni bilo na sliki.
Podmladku po vsem sodeč ni bilo nič dolgčas...
Za gobjo juho (in raznimi dobrimi malenkostmi) je bila naslednja od pomemnejših hranil polenta z bakala (ali bakala s polento), ki jo je pripravil alesjo.
Kot rečeno, podmladku ni bilo dolgčas - to sta starejši sestri tiste s prejšnje in z naslednje slike... mislim, da je zadeva Španščina.
Male bučke ne znajo biti pri miru - spominja me na zgodbe o meni, ko sem bil majhen.
Kot so včasih rekli, bog jim daj še naprej zdravje, njihovim staršem in učiteljem pa potrpežljivost in spomin na njihove dogodivščine, ko so bili sami tolikšni.
Potem so se oblaki počasi pospravili na kopno... in razveselilo nas je sonce.
Panorama nas na pikniku z vzhoda - z navtilusovimi berglami in delom podmladkovega 'voznega parka'
Tudi potepinovo delovno mesto je obsijalo sonce.
Nekaj morjeplovcev (in ena morjeplovka)
Še nekaj podmladka - tehle še niso pustili teči okoli
Pri tejle pa mogoče voziček poskrbi, da ne prekoračuje omejitev hitrosti.
Še prezgodaj za lepo sliko sončnega zahoda. Malo za temle bi bila pa panorama polna tistih, ki so slikali zahod.
Skokica? Digitalni zoom na telefonu je vse prej kot zoom...
Po tem ni več slik, bilo je pa kupček različnih sladic (zapomnil sem si baklave ali nekaj podobnega hudo dobrega), kup zanimivih pogovorov, prijetno glasbo, čez katero se je bilo mogoče vseeno pogovarjati - se je pa dalo potem, ko so se tisti z najmlajšimi poslovili, tudi plesati.
Kaj je vse še obsegala pojedina, naj še kdo drug napiše. Poleg odličnih dobrot z roštilja se spomnim tudi domačega grozdja, pa...
Fotk pospravljanja ni - če v rokah držiš kakšno klop ali mizo, zmanjka rok za fotoaparat.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...