Pozdravljeni vsi martina željni morjeplovci!
Nekaj časa sem razmišljal, kako in kdaj naj reagiram na dogajanje, ki se je razpletlo in ker je zadnji čas, da podam generalije za naše martinovanje, bom kar zdaj probal biti na to temo kratek in jedrnat.
Na nekaj lanskih napak ste me nekateri opozorili skozi naša druženja in sem si to zapomnil. V tej smeri smo z Vilijem in njegovo mamo, ki je šefica kuhinje, tudi pripravili letošnjo martinovo pojedino.
Ne moremo pa vsakemu ekstra delati paketa, zato ker je bilo, takrat tako......, ker je on prejšnja leta pil to....., ker nismo dobili....
Glejte, jaz hodim oz delam tako rekoč dve službi celo življenje. Na portalu morjeplovec.net sem našel številne prijatelje in to prijateljsko druženje me je gnalo, da sem prevzel ta tradicionalni dogodek. Mislite da nimam kaj drugo delati? To delam zato, ker mi je vsaj do zdaj bilo to v Veliko zadovoljstvo. Ne bom vam sponašal nobenega kruha z zaseko, tünko, itd, ki sva ga z Vlaroj-em, ČASTILA vseh 8 let-ali koliko pač že je. Pa Ozmec Vili doma in na Jezerih-penine, in malica cel dan...Večkrat tudi kakšna kanistrica vina . Pa še marsikaj je bilo. Že po tradiciji sem nekako uspel z mojimi kolegi dogovoriti, da so solidarno odšpilali ta špil. Mislim, da brez dobre zabave, ki jo pogojuje dober band (vsaj jaz si mislim, da smo zadosti dobri za tako zabavo), lahko ješ zlato raco ali gos, pa je vse zaman. Pa vidim, da to ni bilo toliko vredno, kot se je zdelo vsaj meni. Zdaj pa prosim STOP z temi oslarijami in upam, da se vsi vidimo v soboto 10.11.2018 na našem druženju.
12.00 ZBIRANJE FRANK OZMEC oz. pri našem članu Viliju.
-nekaj malega prigriznemo, popijemo in hitro po 13.00 uri krenemo proti Prekmurju
14.00 vodeni ogled
http://www.oceanorchids.si/15-00 vodeni ogled pridelave paradižnika LUŠT-a
http://www.lust.si/Vstopnini nista zajeti v ceni in sem ju napisal že v prejšnjih postih.
Potem se vračamo na naša prenoćišča in dame se uredijo za večerni del
18.00 zbiranje pri FRANK OZMECU
19.00 začetek martinove večerje
Letos smo predvidili SAMOPOSTREŽNI BIFE-ki bo sproti polnjen in bo vseboval martinove značilne jedi, ki pa smo jih že vajeni. Juha bo postrežno, enkrat vmes bo kava po želji s potico postrežno, in po polnoči za dodatno okrepčilo še pečenica s kislim zeljem. Tako bomo lahko zdržali do jutranjih ur ion se naslajali z dobrim vinom hiže Frank-Ozmec, ki bo v neomejenih količinah oz je zajeto v ceno.
Za dodaten program bo poskrbela skupina SEPTIMA, ki vsako leto popestri naše martinovanje in par evrov bomo pripravili tudi za njih.
Cena je ALL INKLUZIVE 40,00 EUR/ os in vključuje tudi muziko -brez mene-jaz sem gratis in je za vse enaka.
Jutri vam bom podal osveženi seznam prijavljenih vključno z razporeditvijo prenočišč. Številka je trenutno vključno s prleško mornarico REKORDNA.
Veselim se vsakega posebej in vas skupaj z mojo družino (ki je vsako leto v zakulisju od prvega do zadnjega vključena v priprave), pričakujem v nespremenjenem številu.
Mile