Elan 33 Y
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Re: Elan 33 Y
To ma en tip k ni veza v Kopru dobu, cena pa mislim da ni sam za polovico.Se je za mojo bojo zanimal
Pozdravljen aljo
Mogoče bi te zanimala moja.
https://www.njuskalo.hr/jedrilice/jedri ... s-12302570
Če te lahko več informacij dobiš na tel 051 613 413.
Barka je brez problemov urejena za družinsko jadranje. Hitra in uporabna.
LP
Benjamin
Mogoče bi te zanimala moja.
https://www.njuskalo.hr/jedrilice/jedri ... s-12302570
Če te lahko več informacij dobiš na tel 051 613 413.
Barka je brez problemov urejena za družinsko jadranje. Hitra in uporabna.
LP
Benjamin
še mal pa bo.... 
Stran ne obstaja.
lp.
lp.
še mal pa bo.... 
lp.
alkor napisal/-a:Pozdravljeni
Zanimam se za: (a je to elanka ali Y ka)
https://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=239583
Ali pozna kdo? v kaksnem stanju je barka? Kako je z omenjeno marino? je OK?
cena za privez?
Hvala za info.
LP
ales
A si potem kupil Y33?
Mi smo jo decembra 2016 in lahko dobiš kakšno info takole iz prve roke.
motorni
-
drago.puksic
- Kapitan
Elan jadernice so eno Y 33 drugo.Y33 je v notranjosti podobna elan 33 in delno tudi zunanjost.y 33 je spremenjena v krmnem delu in v spajanju palubne plošče s koritom.Y ima v zadnjem delu še dva boksa in ozko in krajšo kopalno ploščad.Vse y niso bile narejene v Pirničah,izdelana sta bila vsaj dva kalupa in barke so se izdelovale ,kjer je pač kdo imel prostor.O kvaliteti lameniranja ne bi debatiral.Tudi sam sem lastnik y33.Lupino sem kupil odlito in spojeno,spremenil sem obliko krme.položil po palubi novi raster,v višini vodne linije bočne pojačitve in še precej stvari. V vodo sem jo dal 2003 in dela mi na njej ne zmajnka.Vedno kaj izboljšujem in spreminjam.Za jadranje je kar hitra in okretna jadernica(nisem nek jadralski strokovnjak),meni je malenkost nizek strop v salonu in je pač y33 in ne Elan.Če se ne motim je za y 33 izdelal načrte Mirko Paš ELAN-Y33 ne obstaja.
Sem mislil, da so tiste bočne pojačitve vzdolžno v višini vodne linije že serijsko tam. Tudi naša, letnik 89, jih ima. Kakšno imaš pa kobilico? Pri nas je tista klasična, ne taka, ki ima večino mase v kapljici spodaj. Jadrnica se potem kar precej nagiba, ko je v marini pihalo bočno okrog 30+ vozlov, so krožniki drseli po mizi (seveda brez jader).
motorni
-
drago.puksic
- Kapitan
kobilico imam narejeno po Elanki in ni solzaste oblike.Težka je cca 1600kg,in se tudi kar hitro začne naginjat,prijatelj je imel še bulb in je bilo malo bolje.
tam do 20 stopinj se kr kmalu nagne,kar je idealn za jadrat...pol je pa kr stabilna..
-
drago.puksic
- Kapitan
drago.puksic napisal/-a:Elan jadernice so eno Y 33 drugo.Y33 je v notranjosti podobna elan 33 in delno tudi zunanjost.y 33 je spremenjena v krmnem delu in v spajanju palubne plošče s koritom.Y ima v zadnjem delu še dva boksa in ozko in krajšo kopalno ploščad.Vse y niso bile narejene v Pirničah,izdelana sta bila vsaj dva kalupa in barke so se izdelovale ,kjer je pač kdo imel prostor.O kvaliteti lameniranja ne bi debatiral.Tudi sam sem lastnik y33.Lupino sem kupil odlito in spojeno,spremenil sem obliko krme.položil po palubi novi raster,v višini vodne linije bočne pojačitve in še precej stvari. V vodo sem jo dal 2003 in dela mi na njej ne zmajnka.Vedno kaj izboljšujem in spreminjam.Za jadranje je kar hitra in okretna jadernica(nisem nek jadralski strokovnjak),meni je malenkost nizek strop v salonu in je pač y33 in ne Elan. ELAN-Y33 ne obstaja.
-
drago.puksic
- Kapitan
V zgornjem prispevku o y 33 sem narobe napisal projektanta y33,ni bil Mirko Paš.Bralcem se opravičujem.
Tudi ni Mirko, ampak Marko Paš. Projektiral pa je Y999.
-
drago.puksic
- Kapitan
Hvala za pojasnilo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost