krojac123 napisal/-a:Pogledal povezavo. Tole so že mal mokre sanje. Kolk €-kov pa tole kaj stane? Npr letnik 20110, Ker novo mora bit tole 200+
Preveč za moj in tvoj proračun skupaj
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
krojac123 napisal/-a:Pogledal povezavo. Tole so že mal mokre sanje. Kolk €-kov pa tole kaj stane? Npr letnik 20110, Ker novo mora bit tole 200+
EDO napisal/-a:krojac123 napisal/-a:Pogledal povezavo. Tole so že mal mokre sanje. Kolk €-kov pa tole kaj stane? Npr letnik 20110, Ker novo mora bit tole 200+
Preveč za moj in tvoj proračun skupajTo je custom made barka. Dobil ponudbo z Nizozemske za izdelavo trupa in palube iz aluminija - 115.000 + DDV. Še ene 2x toliko pa bi lahko zajadral.
krojac123 napisal/-a:EDO napisal/-a:krojac123 napisal/-a:Pogledal povezavo. Tole so že mal mokre sanje. Kolk €-kov pa tole kaj stane? Npr letnik 20110, Ker novo mora bit tole 200+
Preveč za moj in tvoj proračun skupajTo je custom made barka. Dobil ponudbo z Nizozemske za izdelavo trupa in palube iz aluminija - 115.000 + DDV. Še ene 2x toliko pa bi lahko zajadral.
Višji vodnik mi je dal nekaj namigov. SO 43DS mislim, da je primerna za dva stara prdeca. Sem tudi dobil informcije, da naj bi bile kvalitetno narejene, motor 75ks... Našel eno lastniško na Siciliji. Ja vem, jeba. Malo kontaktiram in zbiram podatke. Je v mojem proračunu. Našel tudi eno v Puli. Močno čez proračun 130k€. Je pa po slikah res videti hudooooo ohranjena. Na Siciliji naj bi mela 1500h? Sam koliko je tem števcem za verjeti? Eni rečejo: Je polomljen. Ima cca 2000h, če verjameš.![]()
V miru lahko grem pogledat (v Pulo). Mislim, da trenutno ni sezona prodaja- nakup. Kdor jo ima bo to sezono še hotel odjadrat. Pa še korona.
Aluminj si bom omislil KO bom Jack potov.
polanc napisal/-a:Ja, v Gornji radgoni so naredili par kosov ene 2 tudi 20 m dolga menda,pa v Krškem delajo ali so pa že splovili eno .To NT pozna..
krojac123 napisal/-a:Tko kot ženska. Ko se odločiš, da ti ustreza jo vzameš, potem delaš na njej...![]()
al napisal/-a:Mislim, da je prvo vprašanje pred nakupom kateregakoli plovila: ali je žena/punca RESNIČNO za?
Ker največ plovil se proda v prvih par letih po nakupu, predvsem kot posledica neznanja ali kompenzacije ega novodobih kapitanov, ki posadki (ženi, otrokom) “pričarajo” samo strah in trpljenje.
Drugo je stvar denarja. Nakup je easy. Maš kolkr maš in se srečaš med željami in zmožnostimi. Seveda je treba vedeti kaj želiš. To je tud problem.
Potem pa pride vzdrževanje in fiksni stroški, ki so cca 10% letno ob jadrnici med 80 do 100k, kot se tu omenja. V strošek všteta normalna hrvaška marina, kasko, kak kos nove opreme, AF na dve leti, brez stroška amortizacije (kdo pa to računa...)
In oglasil sem se, ker se je omenila SO43DS. Imam jo že 12let. Dve kabini, super komfort (ločen tuš), prostorna, dovolj hitra (s pravimi-lahkimi jadri tudi v šibkejših vetrovih). Design stvar okusa a deck salon je zame večen, predvsem pa na izza ovinka ločen od čarter looka. #sampovem
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta