al napisal/-a:@krojac123
predlagam, da “ukrojiš” in “sešiješ” ozek izbor primernih bark, pa ti bomo lažje pomagali.
vedeti kaj hočeš je fino, ker se lahko posvetiš iskanju konkretnega modela bark in ne kar na počez...
V bistvu nisem vezan na kak brent. Iščem dobro narejeno barko, lastniško, 38-43fit, čim bolj komfort (recimo 2 kabini, 1 twc, pa da se miza spusti v kuhinji za posteljo), hitrost jadranja mi ni pomembna, najraje osovina, bowtruster, jadra: najraje klasika glavno. Kupujem za naju. Vsake toliko časa še kak obisk. Sva bolj asocialca.
Do sedaj sem že prebral in slišal veliko mnenj. Vsako mnenje prispeva k tem,da (upam) ne bom na koncu preveč nasedel

(upam, da samo na mivko

). Kot recimo, da vse B tudi niso slabo narejene, da vse y-ke tudi niso podvržene osmozi.....Sigurno je tudi v pregovoru okoli avtov, psov in bark nekaj resnice
Vseeno sem GORENC

in bi rad za svoj denar dobil čim več kvalitetne barke. Vem da je veliko odvisno od tega kako lastnik skrbi za plovilo. Vse se da sanirat in popravit.
Sem pa na koncu dogovorjen, da grem z nekom na detaljni pregled (dvig z vode......) in kot je nekdo predlagal, na vikend jadranje..
Še enkrat. Vsem hvala za vse sugestije ki mi pomagajo in mi bodo pomagale do končnega izbora. Se mi pa ne mudi. Nakup naj bi opravil do cca februarja. Jo potegnil na suho in poservisiral za sezono 2021.
Še naprej vse lepo prosim za mnenja.
CR-390 je rezervirana do drugega tedna. Če ne bo prodana grem na ogled.
Dogovarjam se še za ogled Dufourja 385, 2005 l, lastniška, 2 kabini, sončne celice, generator, S drive.... - Imate kakšne izkušnje, kaj veste o tem tipu barke.