Kolesa (bicikle) na jadrnico

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

boogle
Poročnik bojne ladje

Kolesa (bicikle) na jadrnico

OdgovorNapisal/-a boogle » To Mar 23, 2021 09:31

Hej,

v glavi imam, da sem že zasledil "jadranje s kolesarjenjem po otokih".

Zanima me, če kdo to prakticira s svojimi kolesi - kam spravite kolesa?

Verjetno je 6 en maksimum na srednje veliko jadrnico. Sprednja kolesa snet potem pa ...v salon? ...se žrtvuje ena od kabin? ...paluba(kje)?

Hvala in LP!

PS: #charter
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

Re: Kolesa (bicikle) na jadrnico

OdgovorNapisal/-a H2O » To Mar 23, 2021 09:56

A mora bit nujno jadrnica?

Slika
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » To Mar 23, 2021 10:15

Meni je še zdaj žal za to barko ( Coverline640 ), ki se mi je lani izmuznila zaradi korone, ker nisem mogel ponjo pravočasno v Avstrijo, oziroma jo je prej prodal ... sicer je bila uporabljana samo na Donavi, kjer ni valov, ampak bi že kako ojačal nosilec, da koles maestral ne bi zmetal dol ...

Slika
Slika
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Mar 23, 2021 10:30

boogle napisal/-a:Hej,

Tisto, kar se je oglaševalo je bilo križarjenje (mogoče tudi jadranje) z večjo barko za cca 10-20 ljudi in organizirano kolesarjenje, med tem, ko se "ta leni" peljejo do naslednje destinacije z barko.

Ideja z manjšo jadrnico za 6 ljudi + 6 koles, je kar kriza. Pozabi na skladiščenje koles v kabini, razen če imaš 50+feet z garažo.

Vse se da, samo potem bo barka zlgedala kot Tour de France cirkus, da o varnosti v težjem vremenu ne zgubljam besed, ker bodo kolesa vsepovsod in bodo predstavljala nevarne ovire za posadko in vrvi ipd.

Se pa pustim presenetit, ker ideja o kruzanju+kolesarjenju je super. Izven sezone :wink:
V sezoni te mimogrede sklati kakšen kamper, na ozkih lokalnih cestah.
NASA
Admiral
Kraj: Dobrova pri LJ

OdgovorNapisal/-a NASA » To Mar 23, 2021 11:33

Kaj pa če bicikle rentaš? Al to misliš tako bolj resno polprofi kolesarjenje?
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » To Mar 23, 2021 11:47

Za resno kolesarjenje rabiš resen bicikl; torej gorsko ali cestno.

S temi "resnimi" bicikli je kar problem jih spraviti na barko; tudi še nisem videl, da bi jih kdo imel. Ampak si predstavljam, da vseeno več kot 2 ne bi nihče tlačil na barko, pa še to kake super lahke, karbonske, katerim prej snameš kolesa.

Za manj resno bicikliranje, da greš od točke A do B, pa so tu mala zložljiva kolesa. Imaš cel kup jeklenih, ki so težki okrog 12kg in meni zoprni za prenašat iz / v barko. Izjema so bicikli Brompton, ki se zložijo na zelo mal obseg, ampak so tudi zelo draga.

Obnesejo pa se lažja aluminijasta. Kar nekaj časa sem iskal nek lahek aluminijast bicikl, ki ni nek cenen kitajski in na koncu našel angleško znamko biciklov Strida. Je dovolj lahek, dobiš tudi vrečo, da ga daš notri in je to lažje tovorit v barko. Se pa zloži na 2x večje kot Brompton, pa precej je ponaredkov Stride.

Brompton

Slika

Strida

Slika

Slika
andrejv
Admiral
Kraj: Ljubljana, Koper

OdgovorNapisal/-a andrejv » To Mar 23, 2021 15:48

boogle napisal/-a:Hej,

Zanima me, če kdo to prakticira s svojimi kolesi - kam spravite kolesa?

Verjetno je 6 en maksimum na srednje veliko jadrnico. Sprednja kolesa snet potem pa ...v salon? ...se žrtvuje ena od kabin? ...paluba(kje)?

Hvala in LP!

PS: #charter

Jaz imam jadrnico (sedaj 45 čevljev, prej 34 čevljev) obenem pa sem strasten gorski kolesar. Zato sem si nabavil zložljiv MTB - Paratrooper od Montagueja. Kljub temu da je zložljiv, sem ga na 34 čevlski bavariji imel v salonu, tistem delu ob sprednji steni, saj drugam ni šel. Na Hanseju 445 pa ga imam v eni od zadnjih kabin, ker imam tam dovolj prostora. (samo en otrok spi notri :) ) Imam tudi malega 16 colskega zložljivega, ki pa gre v skladišče.

Tukaj je nekaj slik od njega in mojih s kolesarjenja po grških otokih.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

https://www.montaguebikes.com/product/paratrooper/

Po 2 sezonah lahko rečem da se kar obnese. Seveda ni tak kot moja druga kolesa, vzmetenje je bolj za silo, ampak da se lepo kolesariti po ne preveč tehnično zahtevnih trailih.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Mar 23, 2021 16:10

Ampak boogle bi rad 6 koles spravil na barko, če se ne motim.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Mar 23, 2021 19:36

En gt402 predelaš v tender kolesarnico..
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Mar 24, 2021 05:00

Tole je iluzorno.
Jaz sicer vsako leto vozim bicikle sabo v Dalmacijo. Ampak dva! Oba sta karbonca in specialki. Zato tistih sedem kil z eno roko dvignem na fly. Tam sta pričvrščena in pokrita z UV zaščito. Ne ovirata pri plovbi in pristajanju.
Čeprav sta tri metre na morjem, jih še vedno dobi prš morja med plovbo. To pa za kolo ni ravno najbolje. Zato jih še dodatno zaščitim.
Da bi jih pa vozil kar na ograji ali tik nad morjem, pa no-go. Sol in Shimano nista ravno prijatelja.
Res je prekolesariti Brač, Hvar, Korčulo in Mljet, neprecenljivo za kolesarja, a logistika je kar huda.
Za šest koles mora biti pa res že prava barka preko 18 metrov. Vse sotale variante bodo uničile vsaj eno od lepih stvari. Plovbo, uživanje na barki, varnost, kolesarjenje ali kolo(tehniko).
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » Sr Mar 24, 2021 09:48

Lepo si napisal, kr en.
Tudi mene si s svojimi omembami kolesarjenja pri ugankah toliko navdušil, da sem se lani lotil poskusov tlačenja biciklov na barko. Zunaj ne smejo biti zaradi morja in dežja, v kabini so v napoto. Na svoji deset meterski Salpi sem našel prostor le v prtljažniku, to je 60cm širok prostor takoj pred motornim prostorom, kjer je sicer že marsikaj; od fekalnega tanka do škatle z akumulatorji na drugi strani, pa Webasto in cevi in zgoraj na stenah razna šara od elektro polnilnikov in regulatorjev. Skratka, tudi tja ne spraviš običajnega kolesa. Gresta pa noter dva zložljiva 20 colska, Hofer in Leclerc stil. Navsezadnje se tudi s takima pride v kak klanec, še posebej navzdol, če ni prehud ;-)

Gledam barke, v glavnem kak meter daljše od 10m, in si ne predstavljam kam bi lahko dal kolesa. Še za zložljiva vidim, da jih vozi kakšen celo v motornem prostoru. Večinoma pa so zadaj za motorjem, pri tistih barkah, ki imajo motor malo bolj naprej. Tam je tudi pri jadrnicah najbrž nekaj prostora, vprašanje kako je dostopen iz kokpita. Fly mora biti že spodobno velik za tvojo rešitev. Beneteau 1080 ali Jeanneau P32 bo težka. Za ideje, sploh take s kako sliko, se tudi jaz priporočam.
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Sr Mar 24, 2021 10:09

Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Darh
Admiral
Kraj: Tu bolje- Pula

OdgovorNapisal/-a Darh » Sr Mar 24, 2021 11:35

Evovi, to je ze mimo?
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Sr Mar 24, 2021 13:46

Darh napisal/-a:Evovi, to je ze mimo?

Ja vem ampak želel sem samo opozoriti, da to tudi obstaja. Kako bo letos pa ne vem zaradi Covida.
Organizator takih pogodkov je tudi https://www.jadralnodrustvo-mustrin.com/
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
boogle
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a boogle » Sr Mar 24, 2021 14:38

H2O napisal/-a:Ampak boogle bi rad 6 koles spravil na barko, če se ne motim.

Tako je. Spomladi, ko še morje ni toplo in so otoki prazni, bi bil tak kolesarski trip po Hvaru, Braču, Korčuli res užitek.

Gledam 46'-ke trokabinke. Na uč mi deluje prednja kabina dovolj velika za kolesa (z odmontiranimi sprednjimi kolesi) + morda celo kakega v salonu ob mizi. Seveda bi posteljo primerno večplastno zaščitili s polovinilom/cerado + piknik dekco čez.

4-6 bi nas pa spalo v krmnih kabinah oz salonu.

Slika
Slika

Mislim, da če grejo 4 na streho avta bi morali iti tudi v prednjo kabino?

Slika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta