Na dovodni cevi goriva do motorja imam pred naftnim filtrom še en predfilter, ki ima na spodnji strani steklen lonček.
V tem predfiltru naj bi se tudi nabirala morebiti prisotna voda v gorivu.
V glavnem, ta predfilter mi ne dihta in pušča nafto. In ga ne upam preveč zategnit , da ne bi počil steklen lonček spodaj.
Kakšne imate izkušnje, kje bi lahko puščal nafto? Oziroma kako naj se lotim diagnoze.
Predfilter dovoda za nafto
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Re: Predfilter dovoda za nafto
Po moje je filter star,gumica od nafte otrdela..rezultat vidiš.Sedaj stoči nafto iz kesla,zamenjaj dihtungi na filtru ali cel filter..tazga od traktorja daš..,pa če so cevi trde jih morda tud sedaj menjaš.Pa če imaš inspekcijsko luknjo na keslu še spucaš notranjost.Neki smrada enkrat,gotovo za par let.
Kje dobit primeren pokrov,da se na keslu naredi ta inspekcijska luknja?
...Don't take life too seriously . No one gets out alive! ...
...Never sail with a crew who can't sing!...
Imam en tak filter slab meter pred motorjem, ki je težje dosegljiv, tudi za kontrolo. Ali je kak zadržek, če montiram še enega pri izhodu iz tanka, ne bosta dva preveč?
Grega295 napisal/-a:Imam en tak filter slab meter pred motorjem, ki je težje dosegljiv, tudi za kontrolo. Ali je kak zadržek, če montiram še enega pri izhodu iz tanka, ne bosta dva preveč?
Če že, potem je smiselno, da montiraš še enega vzporedno in preklopiš, če se prvi zamaši in šibaš dalje. Tako serviser.
Kovač. Predfilter je sicer treba redno menjat. Pa preden zaviješ, malo podmazal dihtungo, z oljem ali vsaj z nafto.
Z mastjo na tanko.
Tesnilo ni več dobro in tam ti počasi pušča nafta. Zamenjaj tesnilo in če se prav spominjam, sta dve; eno zgoraj in eno pri spodnjem vijaku kjer zategneš lonček. Z tem filtrom ( stekleni lonček spodaj ) imam slabe izkušnje ker kot si napisal; zategneš preveč in lonček poči, zategneš premalo in nafta kaplja mimo tesnila. Ko sem imel enak problem in ga reševal in reševal ( in zraven smrdel po nafti tako da bi bil lahko reklama za bencinsko črpalko ), sem filter zamenjal z takšnim enostavnim, traktorskim
in sedaj vse deluje brez problema...
Kakšen predfilter za gorivo imate vgrajen? Kakšno dobro prakso uporabljate?
Ko sem nabavil barko je bil instaliran Purflux. Ohišje je imelo znotraj mali filter, ki je imel premera cca. 3 cm in njegova cena je bila na ebay-u cca. 25 € (+poštnina).
Tako sem nabavil https://www.ptzfuelpump.com/en/fuel-pum ... rs/pn-6970 in zadeva deluje BP. Problem je samo takrat, ko želiš menjati kartušo glede na dejstvo, da je kartuša in spodnja prozorna šalčka polna nafte (OK nekaj podstaviš, da prestrežeš izliv). Torej malo kaplja, curlja, smrdi po nafti, ko namestiš novo kartušo nato z inekcijo napolniš kolikor se le da. Nato upaš na dobro voljo Pozeidona, da bo zadevo sam odzračil. Po Murphy-u nato prične sistem vleči zrak namesto goriva, ker je bakrena podložka na vijaku za odzračevanje malo ronirana.
Končno sem imel te "telovadbe" dovolj in sedaj je na vrsti, da montiram https://www.asap-supplies.com/products/ ... owl-301501
Kupil sem ga od kitajca. Vem, da je kar "over kill" glede na to, da lahko v eni uri spravi skozi skoraj dva razervoarja goriva, ki ga imam na barki. Se pa že kar veselim naslednje menjave predfiltra.

Ko sem nabavil barko je bil instaliran Purflux. Ohišje je imelo znotraj mali filter, ki je imel premera cca. 3 cm in njegova cena je bila na ebay-u cca. 25 € (+poštnina).
Tako sem nabavil https://www.ptzfuelpump.com/en/fuel-pum ... rs/pn-6970 in zadeva deluje BP. Problem je samo takrat, ko želiš menjati kartušo glede na dejstvo, da je kartuša in spodnja prozorna šalčka polna nafte (OK nekaj podstaviš, da prestrežeš izliv). Torej malo kaplja, curlja, smrdi po nafti, ko namestiš novo kartušo nato z inekcijo napolniš kolikor se le da. Nato upaš na dobro voljo Pozeidona, da bo zadevo sam odzračil. Po Murphy-u nato prične sistem vleči zrak namesto goriva, ker je bakrena podložka na vijaku za odzračevanje malo ronirana.
Končno sem imel te "telovadbe" dovolj in sedaj je na vrsti, da montiram https://www.asap-supplies.com/products/ ... owl-301501
Kupil sem ga od kitajca. Vem, da je kar "over kill" glede na to, da lahko v eni uri spravi skozi skoraj dva razervoarja goriva, ki ga imam na barki. Se pa že kar veselim naslednje menjave predfiltra.
...Don't take life too seriously . No one gets out alive! ...
snwl napisal/-a:
Racor iz linka je zakon, vsaj meni. Sem ga želel omenit v temi, ampak večini cena predstavlja problem in imajo raje traktorske filtre.
Pri Racorju je v notranjosti ena žogica, ki v vodi zaplava in zapre dotok goriva, če pride voda do nje.
Sama menjava, če nisi packon, je zelo čista, ni potrebno nič podstavljati.
Na spodnji strani so 4 vijaki, ki držijo šalčko. Teh vijakov ni potrebno odpirati dokler se ne naredi enega pravega čiščenja celotnega filtra, kar pri menjavi vložka ni potrebno. Ker do takrat lahko mine nekaj let, priporočam, da se odvijači vsak vijak posebej(tako ne bo puščalo) in se ga namaže z mastjo po navoju.
Na stranski čep, na šalci, je možno dodati tudi senzor vode.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti