Najem jadrnice

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

polh12
Desetnik

Najem jadrnice

OdgovorNapisal/-a polh12 » Sr Maj 22, 2024 08:34

Lep pozdrav.
Sicer imam sam nekaj morskih zadev v lasti in tudi preurejam (čoln, jadrnica), ampak ker nas bo letos na dopustovanju občutno več kot prejšnja leta, bi morali dodatno najeti še eno jadrnico. Kje se splača, na kaj biti pozoren pri najemu, vaše izkušnje?
Trenutno gledam tole: https://www.avtodom-najem.si/najem-jadrnice/
Ne vem pa kako je s termini - bi moral povprašati kakšno zasedenost imajo čez poletje.
fakinx
Admiral
Kraj: Celje

Re: Najem jadrnice

OdgovorNapisal/-a fakinx » Sr Maj 22, 2024 22:06

Zdravo,
Ponudnikov na Jadranu je kolikor hočeš, cene pa so precej različne.
Ona oglaševana cena na tvojem linku je mogoče za marec ali november, nikakor pa za poletje... :mrgreen:
Bistveno je, da je jadrnica dobro vzdrževana, pomembno pa je tudi izhodišče. Leta in leta nazaj smo mi najemali samo ultra last-minute, tisto kar je pač ostalo. Kako pa je s tem danes pa nimam pojma.
Moraš se tudi zavedati, da ti bodo barko ob prevzemu zelo na hitro predstavili in razkazali, po vrnitvi pa zelo zelo natančno pregledali in vso opremo 2x prešteli.
Veliko sreče!
polh12
Desetnik

OdgovorNapisal/-a polh12 » Po Maj 27, 2024 10:06

Aja tako, potem je treba biti kar previden... Nimam nekih izkušenj z najemom, ker načeloma svoje uporabljam.
Tudi še nisem poklical (nameravam v tem tednu), ampak tista jadrnica mi izgleda zelo v redu pa tudi letnik 2024 in kar dosti opreme. Tudi cena se mi zdi ok. Bom videl kaj se uspemo dogovoriti.
Najlepša hvala za odgovor in nasvete!
Jonc
Desetnik

OdgovorNapisal/-a Jonc » Pe Maj 31, 2024 00:48

Najemam jadrnice preko dilerjev, ker so večinoma cenejši kot čarteristi in imajo tudi cene objavljene, da ni treba pošiljati povpraševanj. Konkretna barka je že precej zasedena in ni prav poceni: https://www.boataround.com/boat/hanse-410-bela
Tudi ne najemam preveč novih jadrnic, ker potem gledajo vsako prasko. Bolj so mi tudi všeč starejše, ker mi gre na jetra kopalna ploščad, ki jo imajo vse novejše jadrnice. Ampak kakor komu paše, meni je važno, da vse bistveno dela in da so dobra jadra, če je pa malo poškrabana in se ne sveti od novega, me ne moti, sploh če je še cena konkretno nižja.
Nikita22
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a Nikita22 » Ne Jul 26, 2026 17:26

polh12 napisal/-a:Lep pozdrav.
Sicer imam sam nekaj morskih zadev v lasti in tudi preurejam (čoln, jadrnica), ampak ker nas bo letos na dopustovanju občutno več kot prejšnja leta, bi morali dodatno najeti še eno jadrnico. Kje se splača, na kaj biti pozoren pri najemu, vaše izkušnje?
Trenutno gledam tole: https://www.avtodom-najem.si/najem-jadrnice/
Ne vem pa kako je s termini - bi moral povprašati kakšno zasedenost imajo čez poletje.

Živjo! Sem vrgel oko na tisti tvoj link. Ker Ergochord že sam šraufaš in poznaš morje, ti bo večina tehničnih zadev hitro jasnih, ampak pri najemu za večjo ekipo je vseeno par praktičnih malenkosti, na katere velja paziti.

Tista Hanse 410 iz Biograda je letnik 2024, kar pomeni, da je praktično nova, ima sončne celice, bow thruster in vse kar spada zraven. Marina Kornati je poleg tega fantastično izhodišče, ker si takoj med otoki in ne porabiš pol dopusta samo za kurjenje nafte do prvega lepega zaliva. Glede terminov pa ti svetujem, da jih pokličeš ali jim pišeš čim prej. Novejše jadrnice v višku sezone, torej julija in avgusta, gredo namreč kot za med in so pogosto razprodane že mesece vnaprej. Če niste strogo vezani na tiste najbolj vroče tedne, se vam splača vprašati še za kak začetek junija ali september, ko so cene bistveno bolj človeške, na morju in v marinah pa je neprimerljivo manj gneče.

Jedro debate pri vas bo verjetno število ljudi. Ta Hanse ima tri kabine, kar je idealno za šest ljudi. Uradno se sicer da spati do osem oseb, ampak to pomeni, da dva spita na raztegljivem kavču v salonu. Če vas bo letos res občutno več, zna biti na 41 čevljih hitro malo tesno in zmanjka zasebnosti, zato ob povpraševanju raje preveri, če imajo morda v ponudbi še kakšno 4-kabinsko jadrnico. Pri preračunavanju budžeta pa ne pozabi, da je treba ceni najema prišteti še obvezen tranzit log (čiščenje, posteljnina), ki je tukaj 270 evrov, varščina pa znaša 1.800 evrov, ki jo je včasih pametno delno zavarovati, da imaš miren spanec. Ker imaš izkušnje s plovili, ob prevzemu v soboto vseeno natančno preglej trup, podvodni del, jadra in opremo ter vse poslikaj s telefonom, da ob vračilu ne bo nobenih dvomov. Najboljše je, da jih kar pokličeš na telefonsko številko z njihove strani in preveriš, kateri tedni so sploh še prosti.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti