No dragi moji prijatelji in vaše tenderke,mal nas je moja hlodasta zgodba popeljala med radarje.Spet smo dobili novih informacij ,hvala Iztok,Tomaž..
Pa naj vam napišem spet eno novo zgodbico.Vletih,ko sem še plul z Ombretom,sva šla s prijateljem en podaljšan vikend do Pule.Fino lepo v četrtek v Jernejev kanal po barko in gas na dost globoko morje,pa naprej v Piran se odjavit in nadaljevala do Umaga na prijavo pa cru lista pa ta jajca,,
Nič posebnega se ni dogajalo.Tehnika ok,vreme sončno,voda za kopat,pirček hladen v malem hladilniku in v kozarcih.Skratka fajn.Pa priplujeva na Brione.Za marino škoda cekinov in se prveževa kr na taveliko bojo pred vsem tistim stavbam.Jasno da nisva bla zaželena in je že takoj začel en mojster se ujedat ajde beži tamo..ko da sem cucek.Nema ništa midva grejeva južno..še lopa neki,pizdar zamahnem z roko..ne tež buksl.
Še predno sva prštimala južno že prletijo rendžerji z večjim gumonom ko je bla moja barka.Eni trije bukslni not..dobr dan so pozabli rečt šta radite tu,dajte odmah papire ne smete tu bit....pa izvinite gospodini prvi put plovim tu i jako je ljepo kod vas pa sam odlučio tu ručak pojesti...vau ko bi cuckom kost dal...ajmo papire...jaz pa ne dam.En se je kr grabu za zajlo med stebrički in mi cukal stebričke kurbl..Valov je blo pa tko ene 30 centi.Pa se je našu en večji,barke zanihajo,on prestav roko po zajli in se krasno zakolje na par licnah ki so ble strgane.Sesa bogec ročico pič-- maternu sam se ubo pič---mene smeh lom on liže dlan,kri kaplja ker se je dooobr zaklou prou mu blo kaj pa ni pustu ljudi jest..
Bežte,bežte iz tih stopa..dobro idemo...ga niso nič več papirji zanimal..
Midva odveževa ,palima DMBja takatakatak in greva on še kr šapo u gofli ona dva mrko gledata en mu neko coto da..Sem reku prjatlu Ej Lojz bom vsak meter nacufal zajlo,bojo vidl ruvat moje stebričke..in sva se spet režala in pičla dalje..
Pol pa se čez 2 dni zvečer nacrtava v umagu,Polcajka tam bok i batina.Pokorno se odjavi in me vpraša kamo ču sad.Jaz pa hladno prvo tamo na bovu da jedem poslije u Sloveniju.K je šjora znorla,da sem že odjavljen in da moram takoj zapustit njihove vode ma kaka boja nimam kej niti mislt o tem.Ali gladni smo možemo tu pojest..? Blo je pa zvečer in ni blo nikogar več.Ma dobro,može na brzinu tu da vas vidim.In sva jedla klobaso pa sir pa čebulo lupla ispod budnog policijskog oka lepo u miru.Popizdiš kok je zgledal haha.In nebi bil Iztok Iztok...grem kafe kuhat..diši ko satan iz barke babi pod nos..Ampak sem skuhal 3 šalce.in tretjo nesel na krožničku njej.Je kr zazjala.Ni ji kazal me ustrelit a vedla je da jo...a tud ni spila.Ne bi fala ne pijem kafe...A da vam se manje spava sam mislio i u zahvalu sam je skuvao jer ste nas pustili večerat tu..Komarat je pregoreval,mene je lomu smeh al nisem se upu smejat..Pa sma mela spet temo za se frise pokat na poti v kanal..