Začetki

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

211
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a 211 » Sr Mar 16, 2016 08:39

polanc napisal/-a:211 pol sva se videla morda na morju,ker sem jaz plul v NG ena barka,2 krmila in zunanji motor pa prot umagu,pa trije so bli na barki??Men je zadi vihrala zastava...je morjeplovska jasn :lol:

Ja, to je moja barčica, ki se ji vedno zahvalim, ko me pripelje v marino...pa samo dva sva bila gor. Na poti sem srečal samo dve jadrnici. Ena blizu NG in druga blizu Umaga. Katera je bila tvoja?
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Sr Mar 16, 2016 09:10

kocka napisal/-a:Alesio, a je bila to ta barka ki se je prodajala ene 2-3 leta nazaj na mornarju. V oci mi je padla tista rdece-bela kombinacija in dvojna kobilica, zelo lepo vzdrzevana, vsecna barka.

Ja res je bila tista, sem jo pa 4 leta nazaj prodal, zdaj pa je v Piranu :)
salesky
Viceadmiral
Kraj: Štajerska
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a salesky » Sr Mar 16, 2016 09:59

:D
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Mar 16, 2016 13:43

tyson napisal/-a:Saj sem razmišljal kam bi počil, k se tud men zdi, da ne spada sem. Bom prestavil. Wink

meni se zdi čist primerna zgodba... saj gre za začetek, ne? :wink:

ne vem ali razumeš?
če se vsaj malo posvetiš temi, ki ima 7 strani, je ta tema namenjena tistim , ki opisujejo svoje začetke (jadranja in povezave s tem) v temi JADRNICE

ti pa imaš možnost odpreti novo temo v podforumu GUMENJAKI in tam opišeš svoje začetke, ker kot vidim imaš gumo... in enako je pr @kocka, jaz sem tudi opisal svojo zgodbo v gumenjakih in plovbo v poteh morjeplovcev, čisto preprosto in pregledno

upam, da sem razumljivo napisal :?: :idea:

P.S. Kocka si me mal prehitel :) med tem ko sem pisal
blisk
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a blisk » Sr Mar 16, 2016 16:43

Polanc toliko si me zrajcal da že 2 dni surfam po oglasih na netu :D
Samo problem je ker ženi še nisem povedal 8) . Ima probleme z morsko boleznijo. če ni popolna bonaca je po 15 minutah zelenobela. Kako pa vi to rešujete? Ajd nazadnje ko smo se vozili s 10 m fishermanom je zdržala cele 2 uri, na jadrnici pa dokler se prvič ne nagne, potem je konec veselja. Da bi se pa sam vozil pa ne podpiše domače vinjete :lol:
Vi pa kar še kako štorijo napisat, tako branje je najbolj zanimivo
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Mar 16, 2016 16:50

No mal ste vmes zaštrikal...Ni problema edino kar ne želim je to da bi se v tej tko življenjsko napisani temi probal prepucavat.Zgodbe take in drugačne pa jasn dobrodošle.Tud jaz rad berem in tud jaz se učim.
Blisk kaj pa kupuješ?
211 Moja barka je modra,gor sva plula 2 v rdečih jaknah,vidli smo se okol 11te ure pred NG
golman
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a golman » Sr Mar 16, 2016 19:17

Moje prvo jadranje, hm, na povabilo Polancu dobro znanega pokojnega Ivana in ženinega strica Braneta. Marina Agana, Elan 31. Pridmo v marino, prevzamemo barko, se vsedemo in čakamo. Kaj čakamo, nisem imel pojma, lepo je pihalo okrog ušes. Pride marinero, prosi, naj ne gremo ven, kaj jaz vem, kaj je hotel povedat, kam ven, sej tule že zunaj v kokpitu sedimo in cvičeklepo teče. Pa se od nekod ((gostilne itak) pojavijo prijatelji iz revirjev, prižegjo motor in čakajo, eden od njih pa nekaj brklja okrog muringa in ga spusti v morje. barko začne rinit v pomol, panika, prisebna posadka komajda impulzivno s polno močjo komaj ven iz marine. mi gledamo, jaz dobim velike oči ko gledam, kaj valovi delajo z barko streljaj od valobrana. Ne bodi len, skiperja Ivan in Brane data komando, gremo, čakal pa ne bomo in gremo. isto komaj pridemo ven, jaz zelen samo ko gledam vse te pene in veter, da govorit ne moreš, na barki 6 komadov, od tega trije prvič, trije pa izkušeni levi. in je šlo. obrati na vrhu vala, polaganje do ograjice in čez, valovi pluskajo na jadro... bruhal ko vidra, pa skipper reče, super gre, še tri ure, pa smo na Braču :( potem skipperja sreča pamet, verejnto je videl nas tri "zelence"pristanemo v Nečujamu. Poljubil sem tla na pomolu in se zaklel nikoli več. potem, kak dan kasneje ob bonaci in bevandici sem si pustil razložit, da smo bili verjento kar malce preveč korajžni :)

Na zdej pa jadram že 15 let. zaenkrat čarter. zaenkrat.
Uporabniški avatar
johnny1300
Viceadmiral
Kraj: Straža
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a johnny1300 » Sr Mar 16, 2016 20:16

Super si se tole temo spomnil Iztok. Prigode od vseh kar požiram.
Iztok, napiši tisto o trku s hlodom. To mora biti strašno...
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Mar 16, 2016 21:47

Ja res je strašno strašno,pa nase sem še danes jezen,da sem tko blesavo odreagiral po 20 letih morja.Včasih pride.Jaz napake priznam,opišem tukaj,da jih lahko vsi prebirajo..Zakaj?? Zato,ker bom morda s tem pisanjem komu rešil kako letvico iz jadra,kak propeler,morda še kaj več.In tega je premal tukaj,da si povemo kok smo ga kdaj posrali..Jasno to je skor tko težko,ko komu oprosti rečt..
No hlodarija..Motorirava z Andrejo ker je blo čist mal vetraod Savudrije črta proti AnkaranuPrejšnji dan je blo ogromno deževja in so govorili o narastlih vodotokih..Avtopilot pelje ,motorčina brunda z tam 2000 obratov midva pa sediva pred volanom v kokpitu.Ja pa podnev je bilo.Malo gledam naprej in ni bilo ne barke ne čolna ne kopalca ne hudiča ne ...pred mano.
Kr na lepem pa tUUUP trrrrrrrrrrrr hrusta ko da drsam s kobilo po tleh...Matr kaj pa to za boga,hrusta po podnu in udar v kobilo.Barka se streše.Poletim globino zjat..dost nekih 17 m trese barka nato pa tatatatata ko šnelfajerca...celo rit prvzdigne in strese.O jebem ti ..še tup zatrese volan in mir..Nisem dihal...pogledam za barko v špuro in vidim kurbo debelo ko se gunca v vod.In je bil hlod enih 20 centi debel in kake 4 m 5 dolg.Tolk sem bil paf ko je zahrustalo da sem zjal v globinomer in zamudil delček sekunde in butl butast nisem dal barke v ler in je propeler lepo naštepal po lesu.K sreč je barka narjena okol krmila in skroga ko tank in sem jo odnesel brez posledic.K sreči je hlod plu po desni srani barke in ga je propeler brcal stran,če bi bil pa na levi bi ga krak porinil nedse in dno barke,pol je pa pizdarija,lahko potrga nosilce na motorju...Je pa to hudičevo nevarna zadeva.Prjatu je zapel manjši hlodič pa mu je skrog razmajal tko da mu je začela voda not prihajat ravn ko smo na ruto pluli pri Rovinju.
Evo če bi mel radar bi gotov alarmiral ta hlod,vsaj mislim.NT bo to povedal točno.Paste,še ko seksate v kabinah mejte eno očko zuni :lol:

Tema o nevarnih plavajočih predmetih in radarjih
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » To Mar 22, 2016 22:06

No dragi moji prijatelji in vaše tenderke,mal nas je moja hlodasta zgodba popeljala med radarje.Spet smo dobili novih informacij ,hvala Iztok,Tomaž..
Pa naj vam napišem spet eno novo zgodbico.Vletih,ko sem še plul z Ombretom,sva šla s prijateljem en podaljšan vikend do Pule.Fino lepo v četrtek v Jernejev kanal po barko in gas na dost globoko morje,pa naprej v Piran se odjavit in nadaljevala do Umaga na prijavo pa cru lista pa ta jajca,,
Nič posebnega se ni dogajalo.Tehnika ok,vreme sončno,voda za kopat,pirček hladen v malem hladilniku in v kozarcih.Skratka fajn.Pa priplujeva na Brione.Za marino škoda cekinov in se prveževa kr na taveliko bojo pred vsem tistim stavbam.Jasno da nisva bla zaželena in je že takoj začel en mojster se ujedat ajde beži tamo..ko da sem cucek.Nema ništa midva grejeva južno..še lopa neki,pizdar zamahnem z roko..ne tež buksl.
Še predno sva prštimala južno že prletijo rendžerji z večjim gumonom ko je bla moja barka.Eni trije bukslni not..dobr dan so pozabli rečt šta radite tu,dajte odmah papire ne smete tu bit....pa izvinite gospodini prvi put plovim tu i jako je ljepo kod vas pa sam odlučio tu ručak pojesti...vau ko bi cuckom kost dal...ajmo papire...jaz pa ne dam.En se je kr grabu za zajlo med stebrički in mi cukal stebričke kurbl..Valov je blo pa tko ene 30 centi.Pa se je našu en večji,barke zanihajo,on prestav roko po zajli in se krasno zakolje na par licnah ki so ble strgane.Sesa bogec ročico pič-- maternu sam se ubo pič---mene smeh lom on liže dlan,kri kaplja ker se je dooobr zaklou prou mu blo kaj pa ni pustu ljudi jest..
Bežte,bežte iz tih stopa..dobro idemo...ga niso nič več papirji zanimal..
Midva odveževa ,palima DMBja takatakatak in greva on še kr šapo u gofli ona dva mrko gledata en mu neko coto da..Sem reku prjatlu Ej Lojz bom vsak meter nacufal zajlo,bojo vidl ruvat moje stebričke..in sva se spet režala in pičla dalje..
Pol pa se čez 2 dni zvečer nacrtava v umagu,Polcajka tam bok i batina.Pokorno se odjavi in me vpraša kamo ču sad.Jaz pa hladno prvo tamo na bovu da jedem poslije u Sloveniju.K je šjora znorla,da sem že odjavljen in da moram takoj zapustit njihove vode ma kaka boja nimam kej niti mislt o tem.Ali gladni smo možemo tu pojest..? Blo je pa zvečer in ni blo nikogar več.Ma dobro,može na brzinu tu da vas vidim.In sva jedla klobaso pa sir pa čebulo lupla ispod budnog policijskog oka lepo u miru.Popizdiš kok je zgledal haha.In nebi bil Iztok Iztok...grem kafe kuhat..diši ko satan iz barke babi pod nos..Ampak sem skuhal 3 šalce.in tretjo nesel na krožničku njej.Je kr zazjala.Ni ji kazal me ustrelit a vedla je da jo...a tud ni spila.Ne bi fala ne pijem kafe...A da vam se manje spava sam mislio i u zahvalu sam je skuvao jer ste nas pustili večerat tu..Komarat je pregoreval,mene je lomu smeh al nisem se upu smejat..Pa sma mela spet temo za se frise pokat na poti v kanal.. :lol:
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Mar 22, 2016 22:36

Tej policajki iz Umaga smo nadeli ime HELGA.
:lol:
Slika
Se je večkrat drla ko jesihar na italijane.
Uporabniški avatar
BOJA
Admiral
Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a BOJA » To Mar 22, 2016 22:45

:lol: LIKE!!! :lol:
Green to green or red to red, safely go ahead!
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » To Mar 22, 2016 22:47

sej je bla ena taka...sam kafe sem ji nesu haha klobaso fino domačo prekajeno sva pa sama večerjala..
Mater še sedaj se tej štoriji smejim po tok letih
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » To Mar 29, 2016 13:21

ahoj Polanc!
samo do nedelje sva zdržala v Savudriji :cry:
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » To Mar 29, 2016 19:49

Ojla midva sva se v Ankaranu zadržala pri sinu do ene 18te ure in pol v sapicah jadrala z vratolomnimi brzinami tam okol 0,8 vozla pa tud manj prot Umagu.Mim vaju sva lezla okol 21te ure.Moja je mela roge dolge mal čez prvi križ na jamborju,tko je uživala v nočni idili :lol: in pol sva krcnla makino ter z njeno pomočjo pristala okol 23te v Umagu.Je javljal GPS prihod v Umag v ponedeljek okol 17te ure z temi brzinami hahaha.
No je pa blo to namensko narjeno.Menili smo se da bi mal nočnega plutja organizirali.Mal sva ga okusila.Pol se je vzhodnik dvignil na nekih do 8 vozlov,tko da je blo kr lušn na koncu.Je moja tud ostala zuni,čeprav je prej grozila da naj se ponoč kr sam jeb... ona gre pa z zahodom not na tooooplo.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov