MacGregor 26M

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a PACEK » To Sep 15, 2009 10:21

Polanc, saj bako že imam, če se gumenjaku reče barka, tudi ta rabi denar, polek barke še camp pa šotor...
z to barko bi združil stroške campa goriva in ostale stroške v enega za eno barko.
Ni mi pa jasno ko gledam podatke o barki imexsus, piše namreč, za območje plovbe C/pogojno B*?
Rad bi se namreč malo odlepil od priobalnega pasu in ne vem zakaj pogojno B, torej mediteransko območje plovbe. Ne vem s čim je to pogojeno. Želel bi namreč, da moje naslednje plovilo ne bi bilo vezano na 4 nautične milje od obale ampak bi se kje lahko potegnil tudi počez ali po mednarodnih vodah?
Hvala za nasvete.PACEK
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Sep 15, 2009 16:50

No po tem pa tako že sam vidiš kako je in ti nisem povedal nič novega. :lol:
LP Iztok
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » Če Sep 17, 2009 20:55

Moj dober morski prijatelj ima že par let MacGregorja 26M in je z tem plovilom izredno zadovoljen, vsako poletje naredi brez problema turo do Grčije in nazaj, glede primerjave z Odinom, katerega si je ogledal v Izoli ni primerjave, opremljen Odin je neprimerno dražji, proizvodnja Poljska brez tradicije, izguba vrednosti napram ceni velika, pa še prodati ga je težko, vse katere zanima Macgregor priporočam stran: www.macgregorexport.com, omenjena tovarna ima dolgoletno tradicijo, plovilo dobro poznajo po vseh kontinentih, kar dokazuje nešteto ljubiteljev tega plovila (klubi), tudi v Sloveniji je zastopnik: www.general-boats.net, edini problem je ta, da je vsako leto plovilo dražje, najbolj pa sem občudoval super jadrnico Macgregor 65, katero žal ne izdelujejo več, je pa 26-ka pomanjšana verzija 65-tke
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Pe Sep 18, 2009 16:06

PACEK napisal/-a:Zanima me, stabilnost jadrnic kod so Odin, Imexusu ali Mcgreogor, saj pod seboj nima kobilice z utežjo?
Je potem takem možnost,da se plovilo obrne in ga zalije morje večja, kod pri običajnih jadrnicah?
Prednost vidim v tem, da jadrnico po dopustu odpelješ domov in jo pripraviš za zimovanje brez nesmiselnega plačevanja marin. Obenem pa jo imaš lahko tudi za kakšno noč namesto Adria prikolice, če bi se odločil, da jo prepelješ kam dalj, kod na našo ali Hrvaško obalo?
Hvala za odgovore PACEK

Zdravo Pacek
še eno sem našel čisto slučajno,predstavitev bo 29-30 sept.v portorožu.
cena je pa 24000 eu brez ddv z vso opremo.
www.barchetta27.com
lp
Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a PACEK » So Sep 19, 2009 12:22

Hvala ti Val in hvala vsem ostalim za nasvete.
Tudi sam sem malo brskal, malo klical uvoznike in prodajalce. Zanimalo me je tisto območje plovbe, C ozeroma pogojno B in izvedel sem, da je v bistvu to ista jadrnica, samo z drugimi papirji brez predelave, samo zavoljo papirjev pač nekaj tisoč € dražja..........alooooooooooo. Želim pa si barko s katero bi lahko plul tudi izven priobalnih voda.
Seveda teža plovila zahteva tudi terensko vozilo z maso konjičkov, vsak Suzuki 4WD ni dober ozeroma ne ispolnjuje pogojev, torej štirikolesnik visokega ranga. Poleg tega je potreben izpit B+E.
Z vsakim nakupom je žal tako, da, ko kupiš se zaveš vseh pomankljivosti, prej pa malo tavaš v temi. Je pa tak nakup takega plovila investicija za katero pride prav vsak nasvet, zatorej hvala vnaprej vsakemu za dobronameren komentar.

Mirno morje vsem PACEK
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » Ne Okt 11, 2009 11:27

Sem natančneje pogledal to barchetto, joj zelo slaba kopija Macgregorja, pa dosti denarja za tako površen amaterski izdelek, dvomim da bo našel kaj kupcev, sploh pa ne na zahodu, če se tam sploh ponuja, op. moje osebno mnenje
Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a PACEK » Po Okt 12, 2009 14:38

Adrian, kod vidim na mornarju imajo akcijsko ponudbo, je sedaj nekoliko cenejša od prvotne cene. Jaz osebno je še nisem videl, a tako prek slik mi je všeč, lahko napišeš kaj vse te je zmotilo, razen tega, da je špartansko opremljena, torej tako rekoč prazna??

Pozdrav PACEK
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » To Okt 13, 2009 11:07

moti me predvsem površna izdelava, na žalost se vidi, da je to bolj prototip,
izdelovalcu manjka izkušenj, no predvsem bi morala kaka dobra navtična revija opraviti test, kar tako kupiti plovilo neznanega proizvajalca je maček v žaklju, cena pa je absolutno previsoka, Macgregor stane v USA le 15.000 Euro, daj v int. iskalec macgregor 26m, pa dobiš vtise tega plovila iz celega sveta, daj barchetta 27- pa boš videl 0
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Jan 28, 2011 19:41

Meni se je po info zdela spodnja barka zanimiva, in ker prej nisem iskal po forumu nisem našel, da je že tema o njej. Ne glede na to v tej temi ni slik in povezav, tako da tegale ne bom brisal, ampak prestavil sem.

MacGregor 26 je zanimiva dvoživka (20 vozlov na motor, 8+ na jadra), prevozna na prikolici in za razumno ceno.

Slika
(Slika je že OK. - prejšnji komentar ni bil OK.)

Dobro razporejena domača stran na internetu. Dobra lastnikova navodila (free pdf) vsebujejejo tudi enega boljših jadralskih priročnikov za začetnika , na zgoščen način najbrž vse bistveno o spravljanju barke s prikolice v vodo in nazaj in zelo verjetno vse bistvena opozorila, kar zadeva varnost (tako da se je splačalo prebrat, čeprav človek nima te barke).

Z motorjem
Slika
na jadra
Slika
na prikolici
Slika
in na mivki na obali
Slika

Šibke točke -
    ne vem, kakšne so zmogljivosti hladilnika (za pivo),
    na krovu je bistveno manj uporabnega prostora in vstop v vodo in izvode je manj priročen kot na 4-5m gumenjaku (recimo za potapljanje)
    če ne upoštevaš navodil, kar zadeva vodni balast in ga polomiš še na kak način zraven, se barka po prevrnjenju ne zravna sama (ampak če se priklopiš na elektriko, si tudi prismojen, če nisi bil že prej...)

Velika serija verjetno pomeni dobro stestirane rešitve, vendar najbrž ne najdražje od najboljših. Verjetna podobnost z Bavario. Prav zanimivo bi se bilo malo vozit s tem.

Sklep: Zanimiva barka za obalno plovbo, s katero pa lahko na prikolici prideš do delov sveta, do katerih sicer večina ne bi imela dovolj časa priti po vodi, in tam pluti.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Pe Jan 28, 2011 21:28

O McGregorju smo že pisali in še vedno sem mnenja, da je McGregor kot firma v redu, sploh njihove večje barke, tale 26-ka pa je zgrešena investicija. Se opravičujem če sem komu spremenil mišljenje, ampak GFK je tako slab in mehak, da Bog pomagaj.....

LP
:wink:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Ne Jan 30, 2011 12:56

Si se imel priliko peljat s tem?
MicTic
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a MicTic » Ne Jan 30, 2011 13:11

Oj Administrator in Marjan!
A o tem smo govorili na sejmu?
Ni ne tič ne miš. Toda mislim da je super zadeva za tistega, ki rabi motorni čoln in bi včasih tudi peljal na veter, ne jadral.
Mislim, da bo našla kar nekaj kupcev.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Ne Jan 30, 2011 13:56

Meni se je zdel zanimiv po podatkih. Videti je, da je bilo zanimanje tako veliko, da so nehali delati večje (McGregor 60), in je tako precej tisoč narejenih. Tisti uporabniki, ki pišejo, so bili videti zadovoljni.

Kup ljudi nasprotuje (recimo tisti, ki omenja mac giverja - ampak najbrž bolj temu, da sem odpiral novo temo, ne da bi prej uporabil 'išči' in v bistvu prinesel nič po vsebini novega.)

Argumenti v obe strani so zanimivi, razprave vćasih skoraj tako vroče, kot o politiki. Tiste 'za' sem že povzel zgoraj.

Marchi napisal/-a:Mogoče bi se moral opis začeti, "MacGregor 26 je zanimiv ne tič ne miš."
Kot sem že napisal v enem od mojih postov na to temo, mi je všeč vse kar pluje in pluta ampak, ko si človek nabere določene izkušnje, potem pač vidi preveč kompromisov, ki niso vprid ne jadranju, ne glisiranju. Na koncu pa točke zadeva zgubi še pri vleki na priokolici, ki je zaradi svoje teže in velikosti samo teoretska oz. z nadpovprečno močno vprego.
Kljub vsemu pa je to plovilo, ki bo tistemu, ki se bo spoprijateljil z njim nudilo dovolj morjeplovskih užitkov.

Torej - nekaj zadev proti: poleg tega, da je kompromis (in vse, kar iz tega sledi), je videti da rabiš velik (in drag) avto za vleko... in če ga nimaš že od prej, je vprašanje, kako ugodna je še cena v primerjavi s prihrankom pri privezu v marini, in tako naprej.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti